Literatura: Co čtete?
Moderátor: sevencreature
- Javor
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Donald E. Westlake: Zatracená smůla
Pamatujete na Dortmundera, toho zlodějíčka a kasaře? Při jedné šichtě se mu stala taková nepříjemná věc, kromě levných cetek zbalil i už jednou ukradený rubín, jehož nedozírná hodnota nepramení nejen z jeho kvalit, ale hlavně z jeho historie. A tak po něm kromě policie, FBI, náboženských fanatiků a veškerých tajných služeb balkánského bloku jde i celé New Yorkské podsvětí.
Kniha je roozhodně víc než obstojným pokračováním "Jak nevyloupit banku," či "Jak neuloupit smaragd" a za těch směšných čtyřicet korun, které po vás v Levných knihách chtějí to doopravdy stojí za to
Pamatujete na Dortmundera, toho zlodějíčka a kasaře? Při jedné šichtě se mu stala taková nepříjemná věc, kromě levných cetek zbalil i už jednou ukradený rubín, jehož nedozírná hodnota nepramení nejen z jeho kvalit, ale hlavně z jeho historie. A tak po něm kromě policie, FBI, náboženských fanatiků a veškerých tajných služeb balkánského bloku jde i celé New Yorkské podsvětí.
Kniha je roozhodně víc než obstojným pokračováním "Jak nevyloupit banku," či "Jak neuloupit smaragd" a za těch směšných čtyřicet korun, které po vás v Levných knihách chtějí to doopravdy stojí za to
Feed your head
- KEBULE
- Sigilan
- Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...
:-)
Konstantin Simonov
Živí i mrtví
Člověk se nerodí pro válku
Poslední léto
Válečné romány, volně na sebe navazující. Zajímavý je pohled z několika vrstev sovětské armády. Autor zde líčí poměrně věrně tehdejší poměry. A vzhledem k tomu, že to byl válečnej dopisovatel, který mezi běžným vojskem proslul tím, že se nebál vzít do ruky samopal a bít Němce, věřím tomu co tam píše.
S pozdravem a ...
Živí i mrtví
Člověk se nerodí pro válku
Poslední léto
Válečné romány, volně na sebe navazující. Zajímavý je pohled z několika vrstev sovětské armády. Autor zde líčí poměrně věrně tehdejší poměry. A vzhledem k tomu, že to byl válečnej dopisovatel, který mezi běžným vojskem proslul tím, že se nebál vzít do ruky samopal a bít Němce, věřím tomu co tam píše.
S pozdravem a ...
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
KEBULE:
Mohu-li být smělý, doporučuji ti kouknout se po MANSUR, Abdulin: Krvavá cesta od Stalingradu, Jota Brno 2006. - vzpomínky pěšáka RA, který na frontě přežil celý rok -imho úctyhodný výkon při kvalitách tehdejšího velitelského sboru a oficiální doktríně. Kniha stojí přijatelných 250 Kč, což 'de.
Mohu-li být smělý, doporučuji ti kouknout se po MANSUR, Abdulin: Krvavá cesta od Stalingradu, Jota Brno 2006. - vzpomínky pěšáka RA, který na frontě přežil celý rok -imho úctyhodný výkon při kvalitách tehdejšího velitelského sboru a oficiální doktríně. Kniha stojí přijatelných 250 Kč, což 'de.

- KEBULE
- Sigilan
- Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...
Geralte obávám se, že i přeš přijatelných 250Kč mi na ni nevyjde. Na vánoce mám vyhlédnutého Markuse Heitze - Trpaslíky. Je to trilogie a jestli mě chytne první díl koupím je všechny tři. Cena cca 1000KčGeralt píše: MANSUR, Abdulin: Krvavá cesta od Stalingradu, Jota Brno 2006
I když bych si dovolil vyslovit myšlenku, že u toho Stalingradu a od toho Stalingradu ta situace v RA nebyla tak katastrofická jak ze začátku...
Ale to patří určitě jinam

...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
- Cesare
- Lim-Lim
- Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
- Kontaktovat uživatele:
Tuhle má teď táta půjčenou doma... Pár pasáží mi četl nebo vyprávěl. Docela ráda si ji přečtu, jakmile bude čas, těch několik úryvků mě dost zaujalo - a to se nedá říct, že by zrovna tohle jinak byl můj obvyklý šálek čaje.Geralt píše:KEBULE:
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
- Cesare
- Lim-Lim
- Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
- Kontaktovat uživatele:
Tak nějak zjiš´tuju, že ve volným čase v podstatě ani nemusím číst. Vhodně zvolené předměty člověka zásobí spoustou naprosto výborného čtiva...
Třeba teď jsem dočetla jednoho de Vegu - El mayordomo de la duquesa de Amalfi (já to teda četla anglicky - The Duchess of Amalfi's Steward) - a jako výborný.
Museli jsme to číst kvůli kurzu o Anglickým dramatu období restaurace a 18. století, anžto se to v tomhle období dočkalo anglickýho remaku - a jakkoli se mi všechny ty ukecaný taškařice plný převleků a intrik docela dost líbily, tahle tragédie s velmi snadno sledovatelným dějem a přímočaře krutým koncem byla po všech těch přehlídkách ostrovtipu opravdu osvěžující.
Třeba teď jsem dočetla jednoho de Vegu - El mayordomo de la duquesa de Amalfi (já to teda četla anglicky - The Duchess of Amalfi's Steward) - a jako výborný.
Museli jsme to číst kvůli kurzu o Anglickým dramatu období restaurace a 18. století, anžto se to v tomhle období dočkalo anglickýho remaku - a jakkoli se mi všechny ty ukecaný taškařice plný převleků a intrik docela dost líbily, tahle tragédie s velmi snadno sledovatelným dějem a přímočaře krutým koncem byla po všech těch přehlídkách ostrovtipu opravdu osvěžující.
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
- KEBULE
- Sigilan
Teď jsem dočetl Davida Gemmella (čest jeho památce
) TULÁK 1, CESTOU VLKA. Pokud máte Gemmella rádi vřele doporučuju. Je to, řekl bych typicky Gemmellovsky napsané a proto je to dobré...)

...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
Paolo Coelho: Jako řeka, jež plyne
Teda, parádní, jakoby mi to mluvilo z duše do duše. Soubor Coelhových fejetonů, glos a úvah z posledních sedmi let. Příběhy z cest, setkání se zajímavými lidmi, myšlenky nad běžnými situacemi, příběhy z mnoha kultur a zemí...
Nepřímo pokračuje v duchu Rukověti bojovníka světla (http://forum.sigil.cz/viewtopic.php?p=59059).
V zásadě by se dalo říct, že to není nic objevného - aby taky ne, optimismus, ideály a láska se nevynalézá, to tu prostě je - celá pointa je v tom sdělení a podání.
Upozornění
: některé místní nihilisty by tato kniha v ruce mohla svým optimisticko-idealistickým nádechem popálit, popř. při čtení unudit... anebo je konvertovat na idealisty... ale to nevidím reálně 
Teda, parádní, jakoby mi to mluvilo z duše do duše. Soubor Coelhových fejetonů, glos a úvah z posledních sedmi let. Příběhy z cest, setkání se zajímavými lidmi, myšlenky nad běžnými situacemi, příběhy z mnoha kultur a zemí...
Nepřímo pokračuje v duchu Rukověti bojovníka světla (http://forum.sigil.cz/viewtopic.php?p=59059).
V zásadě by se dalo říct, že to není nic objevného - aby taky ne, optimismus, ideály a láska se nevynalézá, to tu prostě je - celá pointa je v tom sdělení a podání.
Upozornění

- KEBULE
- Sigilan
Vlasáku souhlasím s tebou, nečetl jsem sice dílo co popisuješ ty, ale četl jsem ALCHYMISTU. Ke své smůle jsem ho četl v jednom ze svých nihilistických obdobích a doteď jsem nenašel sílu k tomu abych si ho přečetl znova. Mám ho v rozhlasové podobě pokud chceš ty nebo někdo jiný můžu upnout. On i ten Alchymista byl velice idealistický (v dobrém slova smyslu). A tehdy mě asi popálil ruce...
S pozdravem...

S pozdravem...
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
- yenn
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Po mnoha a mnoha měsících jsem si opět přečetl nějakou beletrii a vskutku to stálo za to.
Haruki Murakami: Norské dřevo - spíše melancholické dílo o vztazích a pocitech. Kdybych ho měl k něčemu přirovnat, napadne mě Kimi ga Nozomu Eien, ale takřka po všech stránkách lepší (snad jsem tím dva uživatele moc neodradil
). Jsem "nadšen". Btw: bod navíc za Midori 
Edit: kvůli jednomu (přežitelnému) spoileru spíše nedoporučuji číst druhou ukázku z díla.
Haruki Murakami: Norské dřevo - spíše melancholické dílo o vztazích a pocitech. Kdybych ho měl k něčemu přirovnat, napadne mě Kimi ga Nozomu Eien, ale takřka po všech stránkách lepší (snad jsem tím dva uživatele moc neodradil

Edit: kvůli jednomu (přežitelnému) spoileru spíše nedoporučuji číst druhou ukázku z díla.
Naposledy upravil(a) yenn dne 3.1.2007 20:52, celkem upraveno 1 x.
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
- KEBULE
- Sigilan
Jenom co ho oficiálně dostanu se na něho vrhnu...
Dílo klasika...
Otázka pro literární znalce: Která kniha začíná větou? - ŘÍKEJTE MI ISMAEL.

Dílo klasika...

Otázka pro literární znalce: Která kniha začíná větou? - ŘÍKEJTE MI ISMAEL.

...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
- KEBULE
- Sigilan
Vampyrie:
Esi Moby Dick nevím, ale Melvillova Bílá velryba určitě...
EDIT: Taky jsem to zjistil originál Moby Dick, česky vyšlo jen jako Bílá velryba. Pravdu jsme měli oba...
EDIT: Nezdá se ti že to s tím Y vypadá víc upírsky

Esi Moby Dick nevím, ale Melvillova Bílá velryba určitě...

EDIT: Taky jsem to zjistil originál Moby Dick, česky vyšlo jen jako Bílá velryba. Pravdu jsme měli oba...

EDIT: Nezdá se ti že to s tím Y vypadá víc upírsky

Naposledy upravil(a) KEBULE dne 25.12.2006 19:37, celkem upraveno 2 x.
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...