Tinnar, Sirine: nevím, že by nějaký antivir dokázal zabránit, aby ti přišel odkaz s virem, už vůbec ne, pokud ta zpráva přichází od známého člověka. Tady je na místě opatrnost - pokud je to jen odkaz sám o sobě a není k němu žádný komentář (a ani odesílatel o něm obvykle nic neví), jednoduše na něj ani za nic neklikej, i kdyby byl od samotného Papeže

.
Určitě ale změň klientský program a zbav se ICQ5, místo toho si pořiď třeba Mirandu nebo pokud nemáš nijak vysoké nároky alespoň QIP, který by měl mít všechny funkce, které oficiální klient nabízí. Sice tím obranou zeď proti ICQ virům nepostavíš, ale aspoň už se od tebe tyto viry nebudou šířit a nebudeš snad ani tolik napadána.
Nejhorší to mají opravdu uživatelé oficiálního ICQ5.1 - ti jsou napadáni jak ze strany výrobce (nedávný zákaz příjímání odkazů, bannery a různé aktualizační buzerace; tvůrci ICQ5 by se prostě měli smažit v programátorském pekle (spolu s programátory IE6 například

)), tak ze strany hackerů a virů. Poslední hack profilů (jehož jsem se stal obětí) se totiž také vydařil - dobře vím od jednoho spolužáka, který hacknutým avatarem odpaloval klienty - ICQ5 - půlce třídy.
ICQ jde opravdu každým dnem čím dál víc do prdele, to je prostě vidět.
Jinak zkoušel jsem si založit účet pro MSN ale teda - rozhodně kvůli IM protokolu nehodlám microsoftu psát, ve kterém žiju kraji a jaké mám PSČ

.