Vánoce, Vánoce...

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět

Máte rádi Vánoce?/Ujídáte cukroví?

Ano/Ano
29
54%
Ne/Ne
7
13%
Ano/Ne
7
13%
Ne/Ano
11
20%

Celkem hlasů: 54

Elessar
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elessar »

Ale ano... Aj ked neznasam tu vlnu a citovu pretvarku okolo, ale ta domaca atmosfera ma nieco do seba a na 24. december si nakumulujem celorocne zvysky materializmu... :) Cukrove afaik jem... A Silvester? Kedy cez rok mozem zostat do 4tej vonku a chlastat? Oh yeah!
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
Frosty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frosty »

''Toč se a vrč, můj kolovrátku,však jest adventu zase nakrátku a nedaleko Štědrý den!''
Vánoce mi rok od roku vadí čím dál tím víc. Kupř. pakárna s dárky kolem kterých se vytvořil podivný úzus, že by se jako mělo někomu něco dávat protože se to tak na Vánoce prostě dělá. Pokud nemám během roku potřebu něčím někoho obdarovávat nevím proč bych to měl dělat jen kvůli tomu že jsou Vánoce. To samé nevyžaduji ani od ostatních. Když někoho budu chtít potěšit - udělám to kdy budu chtít a jak budu chtít. Přírodažel tuto zcela normální a logickou myšlenku vetknout do mysli i zbytku rodiny a přátelům bude asi nemožné...

''Hoj, ty Štědrý večere, ty tajemný svátku...''
Atmosféru jako takovou pro mě ztratili již před dlouhou dobou. Když během roku vidím jak jsou schopni se někteří příbuzní k sobě chovat, tak jejich bodré chování se k sobě během svátků ve mě vyvolává úšklebek. Asi nejzářivější příklad tohoto absurdna je vidět třebas na dvou světových válkách. Bojující strany většinou na Štědrý den vyhlásili jakýsi klid zbraním a pár dní na to se vesele zabíjeli dál...
''Seděly jsme také tak loni pohromadě a než se rok obrátil, dvě nám chybí v řadě!''

Jinak s cukrovím pomáhám, ale tradičně na něj dostávám největší chuť až po svátcích, kdy už skoro žádné není :)
A co se Silvestra týče - den jako každý jiný.. Jen tedy dohlížím na pořekadlo - ''jak na Nový rok, tak po celý rok'', takže již 4x jsem trávil Silvestra u PC a nejinak tomu asi bude i letos 8-)

''Ach ty Štědrý večere noci divoplodné! Když si na tě vzpomenu, k srdci mne to bodne!'' :-D
Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...
Dalcor
Sigilan
Bydliště: Černá skála, Nightlund, Solamnie, Krynn, Mnohavesmír
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalcor »

Mám Vánoce rád, ale spíše než samotný Štědrý den pak to období kdy se peče a doma voní rum ;) a přísasy do pečiva. Štědrý den mám rád do doby večeře, pak už ne. po rozdání dárku se zavřu do pokojíčka, načnu si láhev něčeho vinného či tvrdého a chlastám do rána, přitom poslouchám playlist příhodně nadepsaný DEPRESS.

Co se týče Silvestra, tak chodím pařit různě s přáteli, většinou někam jedeme chlastat nebo si pronajmeme kus hospody !!!!!!!!!
Alnag
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alnag »

O Vánocích mám obvykle depresi... 8-)
Obrázek
Dalcor
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalcor »

Ty taky?

Já už se na ní těším!
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

Alnag a Dalcor - až na vás ta deprese :mrgreen: přjde, napište mi a já vám budu psát samo prima věci a třeba vás to přejde. :-D Neferit mi pomůže. :boohoo:
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Dalcor
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalcor »

Proč - jak říkám já se na ní těším, kdy jidny mám čas si poslechnout dobrou hudbu a pochutnat si na kvalitním alkoholu (Stolichnaya).
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

No jo ale tak mě napadá - nezněla by ta hudba lépe a Stoličná nechutnala více v režimu "duše v peří?"
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Dalcor
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalcor »

Ani ne ;) Já to přežiju...
Krokyn
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krokyn »

nemusim do práce :)
Javor
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Javor »

Kde jsou ty časy, kdy jsem se na Štědrý den těšil jako ratlík na fenku. Ano, rozšiřuji řady všech, kterým se zejména ta materiální a pokrytecká tvář Vánoc zajídá.

Co mě ale opravdu mrzí, je věc, kterou jsem letos zjistil: stal se ze mne děsný sobec, neb jak každý vme největší radost je obdarovat bližní, což jsem svému okolí umožňoval jak jen to šlo. Ale nyní se nacházím v krizi, kdy již víceméně nic materiálního nechci a ochozuji tak své nejblížší o toto potěšení.

A cukroví a Nový rok, mno, radši NO COMMENT 8-)
Feed your head
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Dávání dárků na Vánoce je samozřejmě nelogické a pokrytecké přesně tím způsobem, jak pravil Frosty, ovšem máte-li příjem dárků výrazně vyšší než jejich výdej, má to své nepopiratelné výhody, ne?
Např. se tak člověk může od bohatšího příbuzného dočkat digitální kamery nebo PS2, na které sám peníze jednoduše nemá. Jen škoda, že já se jich nedočkám. :wall: :cry: :-)
wosmahl
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wosmahl »

Sakra, průser, přišli na to že ujídám cukroví...Sněd sem zatim kolem 1/3 krabice o rozměrech cca 7*30*25, nebyla sice zaplněná úplně ale i tak toho bylo dost :oops:
BTW kupujete si/dostáváte jěště adventní kalendáře?? Já sem ten svůj sněd celej hned první den, když jsem se koukal na telku..
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Ajantis: Jojo, chtělo by to alespoň jednoho bohatého příbuzného, který na Tebe buď trpí natolik, že Ti splní každé přání, nebo je natolik hloupý, že jej nenapadne odmítnout. Už aby si mě někdo takový adoptoval. :-P :-D

Chi, nejlepší dárky si stejně letos nadělím sama - lístek na Deine Lakaien do Berlína a knihu od Nicka Cavea "A uzřela oslice anděla." 8-)

wosmahl: Adventní kalendáře nejím, sladké poslední dobou moc nemusím a v nich jsem navíc narazila většinou na pěkně hnusnou čokoládu mazlavé konzistence a nevalné chuti. :sick:
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Kong Bao-tan
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kong Bao-tan »

Mě se na Vánocích líbí jejich idea - ne však jejich uvedení do praxe. To máte jako s komunismem - teoretik marx to myslel krásně, leč praktik stalin to pos*al.

Líbí se mi být někde s přáteli, kteří mi dají dárek POKUD chtějí a ne protože jim to diktuje nějaký přiblblý úzus. Nelíbí se mi předvánoční uklidy, které mají vyvolat POHODU a KOUZLO vánoc. A neptrosto nesnáším davy, které se mi pletou, když jdo koupit něco pro někoho protože mu CHCI udělat radost (a to dělám nejen o Vánocích narozdíl od pokrytectví viz příspěvek Frostyho) a ne protože musím.

Doma se to zvrhlo v ten praštěný kolotoč stereotypu a to mi přijde hloupé.

Dárky mám samozřejmě rád, ale větší radost mi udělá neočekávaný tradiční zelený japonský čaj s jedním kalíškem či obyčejná čokoláda s milým úsměvem toho jenž mi ji dává, než super drahý mobil, o který jsem si řekl a tudíž vím, že ho dostanu.

Cukroví ujídám a to tím více čím je ho méně ;) (speciálně oříškové srdíčka).

A Silvestr? Ten jsem vlastně neslavil nikdy - klasicky chlebíčky, cola a celý verer u TV. Za poslení 3 roky jsem upustil i od tohoto. Narozdíl od Vánoc nevidím v Silvestru ani náznak nějaké užitečné idee, tudíž to pro mě nemá smysl.
Jo a na silvestru naprosto nesnáším ty ožralé jedince, co se motaj prakticky všude a taky ohňostroj. Jednak z toho maj deprese nejen zvířata ale i já, dělá to hluk a smrdí to...
Dost již bylo ostrých uší, na čase tasit nosy!
Něco málo o Svirfneblinech: http://forum.sigil.cz/viewtopic.php?p=125332#125332
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“