Povolání (true class, dualclass, multiclass)

Putování jednoho hrdiny po Mečovém pobřeží, které navždy poznamená tvář Faerunu.
Stránky: Baldur's Gate, Baldur's Gate II

Moderátoři: Ajantis, yenn

Odpovědět

Najoblíbenější povolání?

Bojovník
25
16%
Paladin
13
8%
Mág
30
19%
Zloděj
24
15%
Mnich
2
1%
Zaklínač
18
11%
Hraničář
23
14%
Bard
18
11%
Klerik
4
3%
Barbar
2
1%

Celkem hlasů: 159

petruschka
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petruschka »

hrm, tak jsem si to asi zapamatoval špatně. nejde kouzlit vůbec s ničím, jak říkáte. tak si holt pomůžu aspoň hůlkama, jinak na kouzla kašlu. rád si zabojuju a to by bez brnění fakt nešlo
...
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Vallun: Nejdůležitější jsou pro něj rukavice pádné rány, které má tuším král sahuiginů. Pak se hodí nějaké ty amulety a prsteny, se kterými vytáhneš jeho magické resistence přes stovku. Z většiny kouzelníků se tak stane málo nebezpečná kořist. Jinak zase až tak moc na výbavě závislý není...
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Málo nebezepčná kořist je ze všeho, co nemá uvěznění:( Poprve za dobu, co to hraju, byly sranda i mozkojedi ve stokách...;)
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
michy
Šifrovač

Příspěvek od michy »

Syf píše:Mám takovej dotaz...teď hraju za C/R...dsot mě překvapilo, že jsem dostal první HLA už asi na 2,25 Mexpů. Nicméně, jak na 2,25, tak i po 3 Mexpech dostávám HLA jen za klerický levely, ale za hraničáře ne. 4ím by to mohlo bejt??(žádnej mod mě nenapadá...je to normální nebo že by bug??)
Já sem zas při hře za F/T/M dostával pokaždý nabídku HLA jen bojovníka a zloděje... :-? nevíte proč?Třeba můžu mít HLA všech tří povolání nebo jen dvou?
Ježíš přichází, tvař se že pracuješ.

Koukněte sem jen na vlastní nebezpečí!
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

michy píše:Já sem zas při hře za F/T/M dostával pokaždý nabídku HLA jen bojovníka a zloděje... :-? nevíte proč?Třeba můžu mít HLA všech tří povolání nebo jen dvou?
Tam se jedná o to, že při třech povoláních nedosáhneš dostatku zkušeností pro sesílání kouzel 9. úrovně. A protože magovy HLA jsou převážně k. 9. úrovně, tak tyto ani nedostaneš. Nějaký FixPack ale toto chování upravuje a ty dostaneš alespoň ta bonusová kouzla 6., 7. a 8. úrovně.
Žralok, který štěká, nekouše.
jerry.jarry
Sigilan

BG2: Multipovolání

Příspěvek od jerry.jarry »

Zdar

Měl bych takový skromný dotaz.
1) Existuje nějaký mod, který by upravil to, že můžu s kteroukoliv postavou udělat dvoj-povolání?? Př.: Valygar je hraničář, tak aby z něho šel udělat třeba zloděj, když to normálně nejde.
2) Když mám nainstalovanej mode 50 zkušenostní level, tak když mám dvoj-povolání jestli můžu s každým povoláním získat 50 levelů, nebo to je dohromady.

Díky
Razfallow
Dabus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Razfallow »

1) Kombinace dual-povolání jsou stejné jako kombinace multi-povolání. Žádný mod tohle nemůže změnit.

2) Za předpokladu, že máš odstraněn zkušenostní limit ... Dual-povolání může dosáhnout 50/50 levelu, ale aktivní bude už stále to druhé povolání. Multi-povolání může dosáhnout 50. levelu ve všech svých povoláních.

Kód: Vybrat vše

IF
  Detect([SPAMMER])
THEN
    RESPONSE #100
             ReallyForceSpell(WIZARD_POWER_WORD_KILL,LastSeenBy(Myself))
END
[/size]
Biuz
Sigilan

Příspěvek od Biuz »

Jestli jsem zpávně pochopil ADD pravidla tak by to mělo jít jen tak že musíte druhým povolání získat větsi stupěn než s prvním aby se to předchozí zpřístupnilo tzn. 49/50lvl to máš jako třeba Imoen ta taky nemuže používat svoje zlodějské schopnosti když ji na 7lvlu v BG1 hodíš na mága. Dokud není mág 8lvl tak není ani zloděj.
Co nejde silou, jde větší silou!
... A až si vy zobáci vyměníte plíny, tak se vraťte budu tady čekat ...
Razfallow
Dabus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Razfallow »

Biuz píše:Jestli jsem zpávně pochopil ADD pravidla tak by to mělo jít jen tak že musíte druhým povolání získat větsi stupěn než s prvním aby se to předchozí zpřístupnilo tzn. 49/50lvl to máš jako třeba Imoen ta taky nemuže používat svoje zlodějské schopnosti když ji na 7lvlu v BG1 hodíš na mága. Dokud není mág 8lvl tak není ani zloděj.
FAQ píše:Q: Jak funguje dvojpovolání (dual-class)?
A: I toto je v manuálu Dual-class je k dispozici pouze lidem. Základní vlastnost prvního povolání (síla u bojovníka, inteligence u mága etc.) je třeba mít alespoň na 15. Základní vlastnost povolání, na nějž chceš dual-classovat musí být alespoň 17.

Dual-classovat lze od 2. úrovně výše. Od chvíle, kdy se postava stane DC, nemůže používat schopnosti prvního povolání až do doby, kdy se v novém povolání dostane na úroveň o 1 vyšší, než je úroveň povolání prvního. V původním povolání už se nelze nikdy zlepšit! Zůstane na úrovni, na níž jsi ho dual-classoval.

Příklad: zloděj na 5. levelu dual-classuje na bojovníka. Dokud se tato postava nedostane na 6. úroveň bojovníka, nemůže používat žádné zlodějské schopnosti. Poté jí zůstávají schopnosti zloděje na 5. úrovni a dál postupuje pouze jako bojovník.

IF
  Detect([SPAMMER])
THEN
    RESPONSE #100
END
[/size]
Stanl3y
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Dotaz - multipovolání

Příspěvek od Stanl3y »

Hraju BG 2 za půlelfa (zloděj/mág/bojovník) a při přestupu na úroveň se mi již dvakrát nabídla možnost "vlastnosti", ale vybírat mohu pouze z vlastností zloděje a bojovníka. Budu si někdy moct volit i z vlastností mága???
Stanl3y
Syf
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Syf »

No, vybrat si je můžeš až budeš mít kouzla 9. levelu, protože ty jeho HLA se přidávaj ke kouzlům 9. levelu, kde si je můžeš navolit s ostatníma kouzlama k použití :-D . No a kouzla 9. levelu má mág na 3 Mexpech, u F/M/T logicky na 9 Mexpech. Ani bonusový kouzla nemůžeš?? Tim si nejsem jistej...
Which is worse - the sleep which never ends or that which never comes?
Razfallow
Dabus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Razfallow »

Syf píše:No, vybrat si je můžeš až budeš mít kouzla 9. levelu, protože ty jeho HLA se přidávaj ke kouzlům 9. levelu, kde si je můžeš navolit s ostatníma kouzlama k použití :-D . No a kouzla 9. levelu má mág na 3 Mexpech, u F/M/T logicky na 9 Mexpech. Ani bonusový kouzla nemůžeš?? Tim si nejsem jistej...
Z toho plyne, že jestli nemá odstraněný zkušenostní limit, tak si žádné mágovo HLA nebude moci vybrat (ani bonusová kouzla).

Mohl by sis nainstalovat BG2 Fixpack (ten ti dá možnost vybrat si aspoň ta bonusová kouzla), ale v tom případě by bylo lepší začít hru znova.
Naposledy upravil(a) Razfallow dne 28.12.2006 13:51, celkem upraveno 1 x.

IF
  Detect([SPAMMER])
THEN
    RESPONSE #100
END
[/size]
Piccaso
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Piccaso »

Já jsem na 20M expech - mag cca 6,7M a z jeho HLA jsem jeste vybirat nemohl, takze zadny Draci dech atd... :roll: :-?
Razfallow
Dabus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Razfallow »

Piccaso píše:Já jsem na 20M expech - mag cca 6,7M a z jeho HLA jsem jeste vybirat nemohl, takze zadny Draci dech atd... :roll: :-?
Asi jsem to špatně napsal. Abys mohl tyhle HLA získat v originální hře (ať už s nebo bez XP capu), potřebuješ BG2 Fixpack nebo Baldurdash Fixpack.

IF
  Detect([SPAMMER])
THEN
    RESPONSE #100
END
[/size]
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Razfallow píše:Asi jsem to špatně napsal. Abys mohl tyhle HLA získat v originální hře (ať už s nebo bez XP capu), potřebuješ BG2 Fixpack nebo Baldurdash Fixpack.
Blbej dotaz: Je možné, že je to obsažené v nějakév erzi hry přímo? mám CDprojektí edici BG II SoA a ToB dohromady a když získám dostatekz kušeností, tak u tripl povolání mám normálně HLA mága k dispozici:)
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Odpovědět

Zpět na „Baldur's Gate I & II“