Povolání (true class, dualclass, multiclass)
- petruschka
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Já sem zas při hře za F/T/M dostával pokaždý nabídku HLA jen bojovníka a zloděje...Syf píše:Mám takovej dotaz...teď hraju za C/R...dsot mě překvapilo, že jsem dostal první HLA už asi na 2,25 Mexpů. Nicméně, jak na 2,25, tak i po 3 Mexpech dostávám HLA jen za klerický levely, ale za hraničáře ne. 4ím by to mohlo bejt??(žádnej mod mě nenapadá...je to normální nebo že by bug??)

- drake127
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Tam se jedná o to, že při třech povoláních nedosáhneš dostatku zkušeností pro sesílání kouzel 9. úrovně. A protože magovy HLA jsou převážně k. 9. úrovně, tak tyto ani nedostaneš. Nějaký FixPack ale toto chování upravuje a ty dostaneš alespoň ta bonusová kouzla 6., 7. a 8. úrovně.michy píše:Já sem zas při hře za F/T/M dostával pokaždý nabídku HLA jen bojovníka a zloděje...nevíte proč?Třeba můžu mít HLA všech tří povolání nebo jen dvou?
Žralok, který štěká, nekouše.
-
- Sigilan
BG2: Multipovolání
Zdar
Měl bych takový skromný dotaz.
1) Existuje nějaký mod, který by upravil to, že můžu s kteroukoliv postavou udělat dvoj-povolání?? Př.: Valygar je hraničář, tak aby z něho šel udělat třeba zloděj, když to normálně nejde.
2) Když mám nainstalovanej mode 50 zkušenostní level, tak když mám dvoj-povolání jestli můžu s každým povoláním získat 50 levelů, nebo to je dohromady.
Díky
Měl bych takový skromný dotaz.
1) Existuje nějaký mod, který by upravil to, že můžu s kteroukoliv postavou udělat dvoj-povolání?? Př.: Valygar je hraničář, tak aby z něho šel udělat třeba zloděj, když to normálně nejde.
2) Když mám nainstalovanej mode 50 zkušenostní level, tak když mám dvoj-povolání jestli můžu s každým povoláním získat 50 levelů, nebo to je dohromady.
Díky
1) Kombinace dual-povolání jsou stejné jako kombinace multi-povolání. Žádný mod tohle nemůže změnit.
2) Za předpokladu, že máš odstraněn zkušenostní limit ... Dual-povolání může dosáhnout 50/50 levelu, ale aktivní bude už stále to druhé povolání. Multi-povolání může dosáhnout 50. levelu ve všech svých povoláních.
2) Za předpokladu, že máš odstraněn zkušenostní limit ... Dual-povolání může dosáhnout 50/50 levelu, ale aktivní bude už stále to druhé povolání. Multi-povolání může dosáhnout 50. levelu ve všech svých povoláních.
Kód: Vybrat vše
IF
Detect([SPAMMER])
THEN
RESPONSE #100
ReallyForceSpell(WIZARD_POWER_WORD_KILL,LastSeenBy(Myself))
END
Jestli jsem zpávně pochopil ADD pravidla tak by to mělo jít jen tak že musíte druhým povolání získat větsi stupěn než s prvním aby se to předchozí zpřístupnilo tzn. 49/50lvl to máš jako třeba Imoen ta taky nemuže používat svoje zlodějské schopnosti když ji na 7lvlu v BG1 hodíš na mága. Dokud není mág 8lvl tak není ani zloděj.
Co nejde silou, jde větší silou!
... A až si vy zobáci vyměníte plíny, tak se vraťte budu tady čekat ...
... A až si vy zobáci vyměníte plíny, tak se vraťte budu tady čekat ...
Biuz píše:Jestli jsem zpávně pochopil ADD pravidla tak by to mělo jít jen tak že musíte druhým povolání získat větsi stupěn než s prvním aby se to předchozí zpřístupnilo tzn. 49/50lvl to máš jako třeba Imoen ta taky nemuže používat svoje zlodějské schopnosti když ji na 7lvlu v BG1 hodíš na mága. Dokud není mág 8lvl tak není ani zloděj.
FAQ píše:Q: Jak funguje dvojpovolání (dual-class)?
A: I toto je v manuálu Dual-class je k dispozici pouze lidem. Základní vlastnost prvního povolání (síla u bojovníka, inteligence u mága etc.) je třeba mít alespoň na 15. Základní vlastnost povolání, na nějž chceš dual-classovat musí být alespoň 17.
Dual-classovat lze od 2. úrovně výše. Od chvíle, kdy se postava stane DC, nemůže používat schopnosti prvního povolání až do doby, kdy se v novém povolání dostane na úroveň o 1 vyšší, než je úroveň povolání prvního. V původním povolání už se nelze nikdy zlepšit! Zůstane na úrovni, na níž jsi ho dual-classoval.
Příklad: zloděj na 5. levelu dual-classuje na bojovníka. Dokud se tato postava nedostane na 6. úroveň bojovníka, nemůže používat žádné zlodějské schopnosti. Poté jí zůstávají schopnosti zloděje na 5. úrovni a dál postupuje pouze jako bojovník.
IF
Detect([SPAMMER])
THEN
RESPONSE #100
END
- Stanl3y
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Dotaz - multipovolání
Hraju BG 2 za půlelfa (zloděj/mág/bojovník) a při přestupu na úroveň se mi již dvakrát nabídla možnost "vlastnosti", ale vybírat mohu pouze z vlastností zloděje a bojovníka. Budu si někdy moct volit i z vlastností mága???
Stanl3y
- Syf
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
No, vybrat si je můžeš až budeš mít kouzla 9. levelu, protože ty jeho HLA se přidávaj ke kouzlům 9. levelu, kde si je můžeš navolit s ostatníma kouzlama k použití
. No a kouzla 9. levelu má mág na 3 Mexpech, u F/M/T logicky na 9 Mexpech. Ani bonusový kouzla nemůžeš?? Tim si nejsem jistej...

Which is worse - the sleep which never ends or that which never comes?
Z toho plyne, že jestli nemá odstraněný zkušenostní limit, tak si žádné mágovo HLA nebude moci vybrat (ani bonusová kouzla).Syf píše:No, vybrat si je můžeš až budeš mít kouzla 9. levelu, protože ty jeho HLA se přidávaj ke kouzlům 9. levelu, kde si je můžeš navolit s ostatníma kouzlama k použití. No a kouzla 9. levelu má mág na 3 Mexpech, u F/M/T logicky na 9 Mexpech. Ani bonusový kouzla nemůžeš?? Tim si nejsem jistej...
Mohl by sis nainstalovat BG2 Fixpack (ten ti dá možnost vybrat si aspoň ta bonusová kouzla), ale v tom případě by bylo lepší začít hru znova.
Naposledy upravil(a) Razfallow dne 28.12.2006 13:51, celkem upraveno 1 x.
IF
Detect([SPAMMER])
THEN
RESPONSE #100
END
Asi jsem to špatně napsal. Abys mohl tyhle HLA získat v originální hře (ať už s nebo bez XP capu), potřebuješ BG2 Fixpack nebo Baldurdash Fixpack.Piccaso píše:Já jsem na 20M expech - mag cca 6,7M a z jeho HLA jsem jeste vybirat nemohl, takze zadny Draci dech atd...![]()
IF
Detect([SPAMMER])
THEN
RESPONSE #100
END
Blbej dotaz: Je možné, že je to obsažené v nějakév erzi hry přímo? mám CDprojektí edici BG II SoA a ToB dohromady a když získám dostatekz kušeností, tak u tripl povolání mám normálně HLA mága k dispozici:)Razfallow píše:Asi jsem to špatně napsal. Abys mohl tyhle HLA získat v originální hře (ať už s nebo bez XP capu), potřebuješ BG2 Fixpack nebo Baldurdash Fixpack.
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."