Software

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Yachiko: můžeš zkusit nějaký nástroj na titulky a v něm titulky posunout/rozdělit/jinak upravit. Doporučuji Subtitle tool.
Další volbou je prostě stáhnout jiné titulky ;-).

Spojovat avi ale taky určitě jde, i když konkrétní program neznám.

ještě k Flashi...
7c - tak jsem vyzkoušel, s tím flashem mě dostali, ty stránky měly pár stovek kB, byl to v podstatě jen takový zástupce a všechen obsah (včetně hudby) se asi nahrával z jiných zdrojů, které jsem nedokázal vypátrat :-?.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Yachiko: Použij AVI-Mux GUI.

Pokud to je video rozdělené na dvě části, neměl by to být naprosto žádný problém. Jen malý tip - když tam přetáhneš ty dvě videa, tak je obě musíš označit (třeba přes Ctrl+kliknutí), pak dát kliknout na "generate data source from files" a potom "start". Heh, no píšu to sem jen pro jistotu - všechno je uvedené na webu.

http://www.alexander-noe.com/video/amg/

EDIT: Jinak na práci s obyčejnými titulky je asi nejlepší program Subtitle Workshop: http://www.softpedia.com/get/Multimedia ... shop.shtml

MCZ: Jaký web to je/byl?
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Yachiko
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yachiko »

MCZ, 7c: Thnx :-) vyskúšam, len ešte uvidím či mi dnes niekto odpovie priamo z prameňa, odkiaľ som to stiahol... či sa náhodou nejakým zázrakom nenájdu titulky, ktoré by fungovali... ak nie, tak skúsim vami vymenované veci...
The day is done
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

7c: chceš výzvu? ;-)
http://www.xplodingplastix.com/ (music)
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

MCZ: Počkej, ty chceš kompletní obsah těch stránek nebo ti jde pouze o hudbu? Protože pokud máš zájem jen o ni, tak to není problém - protože tam jen uložená v normálních mp3 (hmm, oni je tam očividně nabízí volně ke stažení a poslechu - prima kapela :-P ) :wink: Parádní web btw :-P
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Ten přehrávač je samozřejmě bezva (docela rychlý, i když má občas výpadky), ale chtěl bych tu hudbu "offline" a skrze ten flash nevím jak se k ní dostat (a určitě tam nikde nevidím, že by ty mp3 byly volně ke stažení).
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Jeden tip na prohlížeč grafiky:

Hamana:
http://miyano.s53.xrea.com/

Parádní záležitost - prohlížeč využívající DirectX, prohlížení obrázků v archivech je samozřejmosti :-P A přechodové efekty jsou zajímavé - pokud znáte M@D, tak vás asi nepřekvapí :-)

P.S. Program je normálně v angličtině.
Arian
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arian »

Mám docela zajímavý problém - ráno musím zjistit, jestli mi do kompu nevrtala máti ale jinak bez zjevné příčiny skočilo rozlišení z 1280x1024 na 1024x768. To by samo nebyl problem, jenže ted nemůžu rozlišení vrátit zpět, protože jsou všechny reverznuté - tj. mám tam ted možnost pouze 1024x1280 což je samozřejmě out of frequency - nevíte co s tím?
Vidíš-li na konci černého tunelu světlo, pak je to obvykle na tebe letící fotonové torpédo
durana
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od durana »

Chcel som sa spytat ci by mi niekto nemohol odporucit nejaky program na vytvaranie grafiky, hlavne 3D grafiky. Pokusy s programovanim maju u mna docasnu pauzu a rad by som vyskusal nieco, pri com aj postupne vidim vysledky, nie len niekolko hodin pisania a potom opravovania aby to vobec spustilo, a nakoniec dalsich niekolko hodin neustaleho doladovania a likvidacie bugov. Bolo by dobre, ak by to bol freeware program, a aby k tomu boli aj nejake dobre lekcie alebo nieco podobne. Uz som si pozeral niektore lekcie ku grafike na programujte.com, ale lekcie su tam k viacerym programom a ja sa v tomto naozaj nevyznam. Preto ak by mi niekto mohol odporucit nejaky program, bol by som naozaj rad.
And if that Mocking Bird don’t sing and that ring don’t shine
I’ma break that birdie’s neck, I’ll go back to the Jeweler
Who sold it to ya
And make him eat every carat
Don’t fuck with dad.
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

durana: Docela mě zaujal Sketchup, není to sice nic komplexního, prý je to ale docela jednoduché a použitelné. Až budu mít více času, rozhodně jej také hodlám vyzkoušet.

Další variantou je GMax - jakási speciální verze 3DstudiaMax určená pro hry (nevím, jestli je to od původních autorů). Je zadarmo a co jsem zkoušel, dělat se v něm dá, ale je to jaksi použitelné opravdu jenom pro... hry ;-).
Naposledy upravil(a) MCZ dne 17.1.2007 17:54, celkem upraveno 1 x.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Hmm, můžeš zkusit taky Blender:
http://www.blender.org/cms/Home.2.0.html
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

durana: Pro 3d grafiku je z freeware programů nejrozšířenější Blender. Sám jsem v něm moc nedělal, hrál jsem si spíš s (nelegálním) 3DMaxem, ale i v tom Blenderu se dají tvořit velice pěkné věci.
Tutorialů na něj najdeš tuny, hodně jich je v Blender sekci 3dscény a pak samozřejmě na http://www.blender3d.cz/
Ke stažení je tady.

edit: hmm, vidím že 7c byl rychlejší
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

durana: pokud tě zajímá programování pod OpenGL, tak bych doporučil http://nehe.gamedev.net/.
Infinity forever! - Baldur's Gate II add-on CZ
Fórum plné RPG - RPG fórum

Obrázek
durana
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od durana »

Ok, všetkým dik, zajtra sa na to všetko určite pozriem. Dnes asi nie, lebo mi menili optické káble, vysielač a taktiež IP, ktorú mám cez novú agregáciu, ktora by sa mala naplno rozbehnúť až cez noc. A teraz mam pingy síce dobré, ale rýchlosť mi ide podľa testu len 14,7 Kb/s, takže nič ako prezeranie stránok a sťahovanie mi nehrozí.
Už som začal čas za PC fakt strašne zabíjať, tak som si povedal, že aspoň skúsim niečo nové. Uvidím ako to dopadne, a ako dlho ma to bude baviť.

btw, oplatí sa pozrieť aj nejaké warez stránky a stiahnuť aj 3DMax?
And if that Mocking Bird don’t sing and that ring don’t shine
I’ma break that birdie’s neck, I’ll go back to the Jeweler
Who sold it to ya
And make him eat every carat
Don’t fuck with dad.
Adieu
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adieu »

Asi dost noobovský dotaz, ale vzhledem k tomu, že mě s tím Windowsy trápí již několik let...

- mám nainstalovaný nějaký program a něco ho poškodí, ten pak nejde odinstalovat a jestli se ho chci zbavit, musím to udělat manuálně, tj. smažu všechny soubory třebas v Total Commanderu.
Jenže ten ošklivý program nadále zůstává v Přidat/Odebrat programy, pochopitelně nejde stále odinstalovat, ale navíc nejde ani znovu nainstalovat; setup nabídne jen uninstall, avšak ten nemůže fungovat, když jsou už všechny soubory v tahu, že...

Jde toto řešit nějakou nenásilnou metodou (formát disku :-D )? :-)
"Za život si nic nekoupíš, ty čůzo! Haahahahahahahaahahaa…"
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“