Daemon píše:Před 11ti lety jsi mohl vidět vlčí mlhu, ale ne seriál z roku 1997 :)
Žádný film není. Jsou 4 filmy, které byli rozděleny na 8 epizod a to je první série ;)
Ale to už jsme opravdu až příliš OT...
Jsem se trochu informoval: Lexx
S tím že to byl Film a Seriál jsem tak špatně neležel ;). (jinak jsem ale vážně viděl vlčí mlhu... :) )
Film měl 4 díly a poprvé byl v televizi na Vox v květnu 1997.
Seriál měl 65 Epizod a poprvé byl vidět na RTL2 v květnu 1999.
Viděl jsem obojí a musím se přiznat že se mi to líbilo :).
Tak to je jenom o tom jak to nazveš
4 díly toho filmu jsou ty 4 filmy, co jsem psal já. To pak rozkouskovali (snad teda s nějakýma úpravama) na 8 epizod, který jsou do těch 65ti počítaný (BTW: vím kolik jich je, mám a viděl jsem je všechny :) )...
Ty odkazy mi toho moc neřeknou, německy neumim. Měl jsem nějaký odkazy na stránky v angličtině, snad i oficiální, ale poztrácel jsem je a hledat se mi je nechce. Stejně už jich polovina zanikla :(
Life's hard, time's short, take it easy, fuck it all!
Im Jahr 1996 produzierten Paul Donovan, Lex Gigeroff und Jeffrey Hirschfield vier Lexx-Filme, die so erfolgreich waren, dass sich daraus 1998 eine Serie entwickelte. Sowohl die Filme als auch die anschließende Filme sind eine deutsch-kanadische Koproduktion zwischen TiMe Film und
Tv Produktion und Salter Street Films. Daher tauchen in der Serie natürlich auch deutsche Schauspieler auf, wie Eva Habermann (nur in den Filmen) und Xenia Seeberg, die Evas Platz in der Serie einnahm.
Film byl tak úspěšný že z toho vytvořili seriál. Německo-Kanadská produkce. Herečka Xenia Seeberg převzala roly od Eva Habermann v seriálu... alespoň to tady píšou. Je to nějak zamotaný.
Im Jahr 1996 produzierten Paul Donovan, Lex Gigeroff und Jeffrey Hirschfield vier Lexx-Filme, die so erfolgreich waren, dass sich daraus 1998 eine Serie entwickelte. Sowohl die Filme als auch die anschließende Filme sind eine deutsch-kanadische Koproduktion zwischen TiMe Film und
Tv Produktion und Salter Street Films. Daher tauchen in der Serie natürlich auch deutsche Schauspieler auf, wie Eva Habermann (nur in den Filmen) und Xenia Seeberg, die Evas Platz in der Serie einnahm.
Film byl tak úspěšný že z toho vytvořili seriál. Německo-Kanadská produkce. Herečka Xenia Seeberg převzala roly od Eva Habermann v seriálu... alespoň to tady píšou. Je to nějak zamotaný.
Však to jsem psal
Eva Habermann hrála ještě v prvních dvou dílech 2. série. Ve třetím díle jí pak nahradila Xenia Seeberg. Výměna byla i příběhově odůvodněna.
Eva Habermann hrála ještě v prvních dvou dílech 2. série. Ve třetím díle jí pak nahradila Xenia Seeberg. Výměna byla i příběhově odůvodněna.
Tak pokud to dám dohromady, jsem viděl první „Film“ (začátek kde létá „kamera“, z pohledu nějakého hmyzu). Potom možná druhý díl... několik let později „seriál“, kde se objevila Xenia Seeberg... Teď mě napadá: Vesmírná loď potřebovala „potravu“ a přistála na nějaké planetě... to byl jaký díl? :)
Už to je nějaký ten pátek co jsem se na tohle díval a moje paměť nepatří zrovna k tomu na co bych byl hrdý :).
Tak pokud to dám dohromady, jsem viděl první „Film“ (začátek kde létá „kamera“, z pohledu nějakého hmyzu). Potom možná druhý díl... několik let později „seriál“, kde se objevila Xenia Seeberg... Teď mě napadá: Vesmírná loď potřebovala „potravu“ a přistála na nějaké planetě... to byl jaký díl? :)
Už to je nějaký ten pátek co jsem se na tohle díval a moje paměť nepatří zrovna k tomu na co bych byl hrdý :).
To s tím hmyzem bude nejspíš opravdu první "film" - Workship His Shadow.
Přistání je až třetí "film" (5. a 6. díl 1. série) - Eating Pattern. Tam hraje stále ještě Eva Habermann.
Jinak má ale Lexx hlad prakticky pořád
Pokud si to viděl v češtině, tak u nás dávali Lexx jen na Primě 1. a 2. sérii. Tudíž si mohl vidět i X. Seeberg.
No, viděl jsem pár dílu (i s Xenia Seeberg), ale popravdě řečeno nevím o čem se všechny ty díly jednaly (výjimka prvního dílu). Zřejmě mi nic nezbývá než se na to ještě jednou podívat :). Jinak jsem ale všechno vyděl v Němčině a doteď jsem ani netušil že to u nás vysílaly...
Slaba slova :). Jinak ten oficialni text distributora doporucuju necist. Oldboy mi neprisel jako zrovna extremne prekvapivy film a ten text toho vykecava docela dost.
Tak včera jsem byla na horror night a pouštěli tam Mr. Vampire http://www.studna.net/reviews/54/ doporučuji si to sehnat, je to neskutečně veselá záležitost
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas? Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým. Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel. Protože světlo mě dráždí.
To vypadá docela zajímavě , zkusím si to stáhnout.
btw: Viděl jste někdo Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka? Včera jsem na tom byl v kině a mohu to jen doporučit, je to asi nejvtipnější film roku (ti králíci tam jsou prostě geniální ).
Já byl nedávno na Manderlay. I když v recenzích nedopadla nijak obzvláště skvěle, mně se líbila moc moc.
Je asi nejkontroverznější z Trierových děl, co jsem viděl, a obsahuje brutálně černý humor. I když u posledního nejlepšího vtípku jsem byl jediný z těch cca 100 lidí v kině, kdo vybouchl smíchy, ehm
Ale to kouzlo zpracování už po Dogville holt dost vyprchalo...