Před pár dny 'Star Wars - Republic Commando'....
No - ze začátku jsem se na to moc netvářil, ale po hodince jsem se do toho docela zabral a nakonec jsem to celé sfoukl ani ne za dva dny. Nikdy nemám mnoho důvěry ve FPS, kde musíte ovládat nějaký tým, ale 'jednoklávesový' systém, kterým je zde toto ovládání vyřešeno, mé chmury rozehnal. Nehledě na to, že onen 3členný tým, který ovládáte, vlastně pokud nechcete ani moc ovládat nemusíte. UI vašich parťáků je na velmi vysoké úrovni.... Nezřídka se tedy stalo, že překvapivě ten kdo se válel uprostřed bitevní vřavy na zemi a čekal na ošetření, nebyl nikdo z parťáků, ale já

I když stačilo pár takových zakolísání abych zjistil, že i ten nejobyčejnější droid mě dokáže celkem slušně trefit.
Obtížnost jsem zvolil střední a nestačil jsem se divit, neboť 2 mise byly skutečně hard-core.
Jediné co mi nesedlo po stránce zpracování byly wookiové. Přišlo mi, že oproti filmové předloze, byly o dobrou polovinu větší.
Další mínus potom získává konec, kterýžto je dosti nedotažený a jediné co mu chybí je obří nápis přes celou obrazovku ''To be continued'', jelikož to nejsou vrátka, ale vrata, které si autoři nechali otevřené... ale vlastně proč ne - klon jako klon

I když - hlášky parťáků před i během misí někdy stojí skutečně za to a dotvářejí obraz jakési vyjímečnosti těchto vojáků.
Hratelnost je až překvapivě dobrá a nejvíce se na tom asi podílí jednoduchost ovládání, dynamická akce a návaznost mezi jednotlivými lokacemi.
Nepřátelé jsou celkem zákeřní a jejich příval
(tedy resp. jeho zastavení) mnohdy závisí na dosažení určité pozice či zničení určité struktury. Takže na nějaké kempování můžete zapomenout

Sem tam se ovšem vyskytnou i dosti jednotvárné úseky které působí trochu repetetivně.
7/10
Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...