Zajímavé zprávy

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

:lol: ... :cry: Njn, občas se anglosasové z té politické korektnosti zalknou...ale kdyby jí alespoň nevyváželi...:(
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

Vallune.
To co se stalo nemá s politickou korektností nebo nekorektností co dělat. To je kriminalizování neviného čověka na základě představy paranoidní matky. A celá justice pro něco takového vytváří podmínky. Je jisté, že problém pedofilie je reálný ale takto lze v anglossaských zemích stíhat osoby mužského pohlaví téměř za cokoliv čemu udavač nebo snad lépe žalující dá sexuální podtext.
A bez ctění presumce neviny. Je normální aby se na výpověď dvou svědků čekalo 5 měsíců? To nestačilo tyto výpovědi zaprotokolovat a říct je to blbost od samého začátku? Ne člověk se strčí do vězení, dostane nálepku kriminálníka a k tomu pedofila. V ten moment je přímo ohrožen na životě. Je zvláštní jak ten svobodný svět posledních 15 let neustále skrytě utahuje šrouby a vytváří stále tvrdší ochranářské bariéry i tam kde to není potřeba.
A tam kde to potřeba je se staví do pozice pohodáře.
Naposledy upravil(a) Neferit Sr. dne 16.1.2007 8:00, celkem upraveno 1 x.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Neferite Sr.,
právě proto to má co dělat s politickou korektností. Kdyby šlo o běžný případ, například krádeže, kde by nebyl přítomen žádný prvek vyžadující politickou korektnost, tak by takovýto případ smetl ze stolu první konstábl, který by na něj narazil, ale takhle byli raději všichni opatrní.
Navíc to byla púrávě ideologie politické korektnosti, která napomohla vytvořit v lidech představu, že cokoliv se jim nelíbí musí druhý těýžce zaplatit, jim a nejlépe v tvrdé měně...
Neferit Sr.
Sigilan

Brácho, já nejsem právník. Ale jestli někdo někoho obviní se sexuálního obtěžování dítěte, kde je v tom politcká korektnost? Jistě, poslední konstábl si řekne - to je na mě silné kafe a předá to nadřízenému. A ten to smete jako blbost. Ale pokud i ten nadřízený to udělá takto a jeho nadřízený také až to skončí tak jak bylo popsáno, tak to je naopak politicky naprosto nekorektní - nevinný člověk skonči ve vazbě. 150 dnů byl zavřený, ohrožovaný jinými vězni kteří pedofily a podobné lidy týrají a někdy i zabíjejí. A přitom nic neudělal! Co je natom korektního?

To není politická korektnost ale zbabělost a lidsky je to něco strašného.

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Je to politická korektnost v tom širším slova smyslu. Politicky korektní je potírat jakýkoliv sexual harassment, a považovat cokoliv za sexual harassment, zároveň je politicky korektní chránit děti před čímkoliv. Uznávám,ž etransparentnější by to bylo v případě, že by dal tomu dítěti facku, protože zlobilo, ale tohle k tomu tzaky patří, i když třeba poněkud méně přímo...

O tom, že to mělos trašné důsledky a mohlo mít ještě horší se nepřu...
KEBULE
Sigilan
Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...

:-)

Příspěvek od KEBULE »

Že je Anglie bigotní a puritánská jsem si myslel ale tohle je příliš. Tohle to je jasná Amerikanizace společnosti. Tam je člověk takhle kamenovanej za podobný, na první pohled blbosti.

A vůbec jak fungují v Anglii třeba školky nebo podobné instituce, kde se dospělý člověk, který má dítě na starost dítěte mimovolně a bez postraních úmyslů dotýká? Nevíte někdo?

Vallun: Já bych to nenazýval politickou korektností nebo nekorektností, ale snahou se ani trošičku neušpinit a pokud možno se na tohle pověstné "hovno" ani nepodívat ještě tak do něj rýpat...

EDIT: Vallun: A nejhorší na tom všem je to, že to mohlo mít důsledky i pro chudáka konstábla, kdyby něco naprčil... proto od toho všichni dali ruce pryč. Prostě hnus :doh:

A ještě na okraj. Je pravda, že v ANgli je nějakej zákon na to, že dítě do 14i nesmí být samo doma?
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

V Anglii je sposuta starých de iure nezrušených zákonů a ano, je možné, že je tam i něco o tom, že nesmí být pubescent doma, na druhous tranu, to je víceméně i u nás, že rodiče nesmí enchat dítě bez dozoru, pokud se o sebe nedokáže psotarat, a to sposuta 14tiletých imho nedokáže:)
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Náhodou, hodný strejda je pro vývoj dítěte velice důležitý. Sice občas bývá i přísnější, než je třeba, ale jen se strejdou v ústech může dítě opravdu dospět! :-D

(Věnováno Pavlu Opočenskému. Sice jsem si netroufla jej oslovit, ale to neznamená, že bych na něj zanevřela!)

EDIT KEBULE: ZDE přísnější strejda v češtině.
Naposledy upravil(a) Sadako dne 6.9.2007 12:20, celkem upraveno 2 x.
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
KEBULE
Sigilan
Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...

:-(

Příspěvek od KEBULE »

Vampi: Nemáš to pro nás neanglicky mluvící v češtině? :evil:
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Nebojte se, je to jen konec jedné epizody z naší velké telenovely. :-D http://www.novinky.cz/domaci/pohanka-a- ... pihc8.html
Alnag
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alnag »

Jab píše:Nebojte se, je to jen konec jedné epizody z naší velké telenovely. :-D
Právě naopak. To je jen začátek nové sezóny... :lol: Ty správný grády to teprve nabere.
Obrázek
Neferit Sr.
Sigilan

Alnag - to je krásný středník. Tečka to není, vykřičník také a středník je asi správný. Je totiž možné jakékoliv pokračování. Hlavně začne hodně velký randál. Už vidím Paroubka jak kolem sebe kope jako kůzle. Bude se mi to líbit. Ale zdá se, že nastane období kdy nám začne vládnout vláda, kterou jsme možná až tak moc nechtěli. Ale nebudu předbíhat.

Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

Jab: já bych počkal až na pátek, naděje umírá poslední ;-)

Ale souhlas s Alnagem - i když to projde, šaráda bude pokračovat a myslím, že teď, jestli budou karty definitivně rozdané, o to víc.
Infinity forever! - Baldur's Gate II add-on CZ
Fórum plné RPG - RPG fórum

Obrázek
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Vlasák píše:Jab: já bych počkal až na pátek, naděje umírá poslední ;-)

Ale souhlas s Alnagem - i když to projde, šaráda bude pokračovat a myslím, že teď, jestli budou karty definitivně rozdané, o to víc.
Taky se ti tak líbil Paroubkův následný projev? Ten kluk už by se měl naučit, jak se má mluvit na veřejnosti.
Btw tohle je v podstatě poslední naděje. :-)
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“