Motorismus

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět

Co vy a řízení..?

Řídím
26
30%
Radši neřídím
1
1%
Řidičák mám, ale nejezdím
13
15%
Řidičák nemám, ale už se na něj třesu
20
23%
Řidičák nemám a dělat si ho nebudu
17
20%
Jezdím bez řidičáku
2
2%
Schumacher je můj mladší bratr :D (závodní jezdec, řidič(ka) z povolání atd.)
2
2%
Nad tímto jsem nikdy neuvažoval
6
7%

Celkem hlasů: 87

Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Neferiťák: Ale no tak, jaká závist...mně se to Firkraagovo auto taky vůbec nelíbí a není to z toho důvodu, že bych mu je záviděla... ;-)
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

Zajímalo by mně, co by jste si koupili vy ostatní? nemám teď na mysli nové Subaru, ale kdyby, tak jaké ojeté auto do sta tisíc ještě stojí za to podle vás tady koupit? :lol: 8-)
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Sirine, strašně záleží na tom, za jakým účelem to potřebuješ. Pokud to plánuješ alespoň trochu dlouhodoběji, pakje hloupost dát do toho jen sto tisíc - raději si něco dopůjčím a pořídím si spolehlivější vozítko. V této cenové kategorii je ale všechno už hodně rizikové, nicméně auta typu Opel, Fiat, Seat a pod. patří k těm horším volbám.
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Firkraag
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Firkraag »

Vallun píše:nicméně auta typu Opel, Fiat, Seat a pod. patří k těm horším volbám.
To je vec nazoru.. Ja tyhle znacky taky moc nemusim ale je rozdil mezi kazdym modelem.. My mame doma uz 8 let Astru Gecko a nikdy se nic samo od sebe nepo*****.. Rekni sam.. Kolik jsi mel Opelu? Kolik Seatu ze tohle muzes rict?
durana
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od durana »

No niektory mozno mozu tvrdit ze budem robit reklamu znacke nasej rodiny, ale z ojazdenych co som pozeral na aaaauto tak je conovo dost vyhodna znacka Hyunday.
poprve, straaasne nizka kazivost a dobra spolahlivos. nase sa chystame predat a za cca 10 rokov nebol jedniny problem, co nam potvrdili aj niektory nasi znamy, a tiez celkom slusna cena. Pokial ide o take "luxusnejsie" 3 roky stare modely, tak tie vychadzaju na cca 300 000 a v plnej vybave. Ale ak do 100 000, tak ako povedal Vallun, tym znackam co napisal by som sa urcite vyhol. Tiez by som nekupoval od znamych, lebo nikdy nevies kto ta moze napalit.
K ojazdenym nepouzitelnym by som mozno este pridal Citroen an niektore starsie Skody. Ak bolo o ne postarane, tak vydrzia fakt dlho, ale ak to niekto predava preto aby sa oho zbail, tak prve co spravis par mesiacov po kupe je ze investujes dalsie tisice do generalnej opravy. Preto skody naozaj len v perfektnom stave. Mozno(urcite) som na nieco podstatne zabudol, ale je tu urcite dost ludi ktory ma doplnia(a mozno s radostou aj opravia)

edit: 2Firkraag: Ono je pravda ze je urcite kopa vynimiek a plati to pre kazdy model samostatne. Ale pokial ide o starsie modely, ja si myslim ze pri takom vseobecnom generalizovani, tie Vallunove znacky sedia. Tu nejde o vynimky, ale o priemer(ak najdem aj nejake statystiky, tak sem hodim link)
And if that Mocking Bird don’t sing and that ring don’t shine
I’ma break that birdie’s neck, I’ll go back to the Jeweler
Who sold it to ya
And make him eat every carat
Don’t fuck with dad.
Firkraag
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Firkraag »

No zrovna Hyunday bych nikdy nechtel.. Kamaradka ma 3 roky stareho a kazi se ji tam snad vsechno.. Koupila to uplne nove.. O drahych dilech ani nemluve :-) Ale co to je za model vam ted fakt nepovim :think:
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

O mně nejde, já spíš nové bez starostí, uvažujeme o kia ceed (jen čekáme na kombík)... ;-)
Ona to byla trošku reakce na probíhající diskusi kolem vozítka pana F. (na druhé straně - když ojeté, tak na nákupy... :lol: )
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
durana
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od durana »

Viem o 3 hyundayoch z 3. Modely Accent, Sonata, Coupe. Vsetky bez problemov jazdia a zatial ziadne problemy. ani na jednom sice nie je nijak moc najazdene. Najviac tusim 140 000 km
Takze take problemy ako opisujes som este nevidel. Ale je pravda, ze tie novsie lacnejsie modely su dost smejdne. Preto aj teraz ked sa chystame kupit nove auto, Hyunday urcite nie, ale tie strasie modely boli spolahlive.
A 3 roky stary? To nevylucujem. Ako som uz povedal. tie novsie modely naozaj nie su nic moc
And if that Mocking Bird don’t sing and that ring don’t shine
I’ma break that birdie’s neck, I’ll go back to the Jeweler
Who sold it to ya
And make him eat every carat
Don’t fuck with dad.
Firkraag
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Firkraag »

Samozrejme, ze cim starsi auto, tim vetsi moznost zavad.. Ale neni to podminkou.. A kdyz hledate dlouho a dobre, tak da se rict, ze jakekoli 10 let stare auto, muze byt lepsi nez treba 3 roky stare. A kdyz vidite jen fotku tak nerikejte hned, ze kdyz je 10 let stare ze je to vrak..
Vanda
Sigilan

Příspěvek od Vanda »

Firkraag: my máme doma auto 15 let staré, najeto tak 230 tisíc km (asi i víc, ale teď nevím), žádné šetrné zacházení nezažilo a přesto jezdí dobře a nenechalo mě na holičkách. Jen jednou mě nechalo u Mohelnice v kopci, ale byla to chyba naše. To auto už nás půl roku varovalo, že ta spojka není v pohodě, takže dobře nám tak. Proto si nemyslím, že je 10 let staré auto vrak, záleží na zacházení předchozího majitele a na tvém zacházení. ;-)

Alien: fakt drsný video, ani se mi nechce věřit, že je to pravda a fakt se to stalo.
My ochotní, vedeni nevědomými, děláme nemožné pro nevděčné.
(anonym?)
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

My máme Peugeot 406 rv. 1996, najeto 207 tisíc a chová se jako mlaďoch. Teď nás vzal do Rumunska a zpět v podstatě bez zástavky a nebyl s ním žádný problém. Občas musíme vyměnit táhla na zadní nápravě, ale nic, co by způsobilo jeho kóma, kdybysme se na to vykašlali.

Já kdybych chtěl auto za 100k, asi bych šel do nějaké pěkné Felicie. Náhr. díly jsou levné, motory vydrží dlouho a spraví to každej druhej Honza.
Žralok, který štěká, nekouše.
Vanda
Sigilan

Příspěvek od Vanda »

drake127: jj. Peugoty jsou bezva. To bylo naše druhé auto a vydrželo jako kůň (Peugot 305). Teď máme Renault chamade T19. Já osobně jsem zatížená na francouzská auta, protože jsem s nima spokojená. Kdybych si měla pořídit auto, tak pokud to nebude Peugot nebo Renault, tak určitě Citroen. ;-)
My ochotní, vedeni nevědomými, děláme nemožné pro nevděčné.
(anonym?)
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Vanda - velký problém je, že frantíci šli teď s kvalitou u "levnějších" (do 30k Eur) hodně dolu, spousta dílů se outsourceruje, případně vyrábí v různých "TCPAčkách"...

Drake - ale jak staré ste jej kupovali? Jak dlouho se o něj staráte sami? Nám vydržela i Škoda 120 LS 21 let věrně sloužit, jenže se o ní staral sám tatík od začátku do konce...:)

Firk - Seata ani Opela jsem neměl, ale umím číst a poslouchat:) Například statistiky poruchovosti v Testech spotřebitelů jsou docela hodnověrné kriterium. Navíc táta je v podstatě od fochu, takže...

Durana - my máme novej Getz a byly s ním velké problém, ovšem jednoznačně zaviněné až po výrobě, buď při dopravě, nebo - spíš - při "dokončování" v ČR, ale o tom jsem psal dříve... Jinak souhlasím s tím,že pozitivní odpověď na Sirininu otázku je si vybrat do 100k solidního asiata, levnější model. Co jsem viděl konkrétně, tak i za 70k se dá pořídit vcelku dost kvalitní Coroola, cca 5-7 let stará;)

Sirine - viz předchozí vyjádření - rodiče kupovali fungl nové auto a stejně byly problémy:(
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Cozzinnni
Sigilan
Bydliště: Kontrolní stanoviště duálního 350 mm pulzního děla.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cozzinnni »

Naše Octavia (r.v. 2003) nám slouží věrně, a proto říkám, že zlaté české ručičky vedou nad auty těch otravných žabožroutů (řečeno ve srandě ;-) )
So now, we have easy choice: Our and Earth's death, or their and Praia Prime death.
Admirál Gilbert, těsně před bitvou o Proximu Centauri, kde Aliance zastavila praianský postup ke Sluneční soustavě
Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

Vallun: nepomlouvej naše TPCA! Dává práci širému okolí, dokonce některé směny ani nemluví česky! Takový kanóni to jsme! Ukrajincům dáváme práci, našincům znepříjemňujeme život rostoucí kriminalitou a jako bonus dáváme daňové prázdniny, po jejichž konci slavní výrobci aut odtáhnou dál jako kobylky a nám zbyde prázdná kapsa, horda cizáků za dveřmi a oči pro pláč! Výborné, že?
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“