Dobrá nálada
Moderátoři: Sadako, sevencreature
- Cesare
- Lim-Lim
- Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
- Kontaktovat uživatele:
Silnej grog se skořicí a pomerančovou šťávou je fakt prima věc...
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
- Neferit Sr.
- Sigilan
- Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>
Sirine - Tebou jmenovanou encyklopedii nemám. Budu upřímný - pátrám velmi divným způsobem. Sháním staré mapy, a pokud tam něco je jdu po tom jak pes po uzeném. Naposledy jsem v mapě vydané už před 40 lety objevil hrad Melice u Pustiměře. Nakonec jsem po návtěve u starosty dané obce objevil zbytky hradu, který zabíral plochu 40x70 metrů a to šlo jen o samotné jádro a měl další předsunutou opevněnou plochu 230x30 metrů. Ktomu jsem objevil stopy parkánovytých chráněných zahrad, dlážděných cest a spoustu dalších zajímavostí. Celé to se mnou absolvuje můj kocour - už rezignovala. časem z ní bude dobrý odborník na hrady .
Udělal jsem zákresy v četně terénních profilů, celé jsem to poslal do nakladatelství Beatris, které vydává skvělé publikace o hradech a stojí jen pár korun.
Encyklopedie jsou prima ale bylo by to moc nas talíři. Navíc mě zajímají hlavně hrady zaniklé a zapomenuté. Dost v tom udělalo práce nakladateství Libris ale moc toho od nich nemám.
Udělal jsem zákresy v četně terénních profilů, celé jsem to poslal do nakladatelství Beatris, které vydává skvělé publikace o hradech a stojí jen pár korun.
Encyklopedie jsou prima ale bylo by to moc nas talíři. Navíc mě zajímají hlavně hrady zaniklé a zapomenuté. Dost v tom udělalo práce nakladateství Libris ale moc toho od nich nemám.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
- Sirine
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Ó, o Melicích je ve zmíněné encyklopedii docela dost, až mě to překvapilo
..ale já jsem spíš takový ten nadšenec, hlubší poznatky má ten můj (a já maličko zištně mu jako dárek kupuji knížky, ve kterých sama mám co najít
)
Ale dá se říct, že kde bydlíme a kam jdeme, se nějaký ten hrad (zvláště zříceniny milujeme - až na syna, možná kdyby hrady stavěli víc na rovině...) vždycky najde (napadá mě oblíbený šostýn u kopřivnice třeba)
P.S. jen jestli jsou to ty samé Melice, co myslím?

Ale dá se říct, že kde bydlíme a kam jdeme, se nějaký ten hrad (zvláště zříceniny milujeme - až na syna, možná kdyby hrady stavěli víc na rovině...) vždycky najde (napadá mě oblíbený šostýn u kopřivnice třeba)

P.S. jen jestli jsou to ty samé Melice, co myslím?

...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
- Neferit Sr.
- Sigilan
Sirine - zcela jistě. Melice, Meljice a podobně. Patří mezi zajímavé hrady . Po té encyklopedii bych se asi měl podívat... Můžeš mi poslat vydavatele a rok vydání? Prosím prosim!
- Neferit Sr.
- Sigilan
Sirine - děkuji, podívám se co by s tím šlo podělat. já se v nejbližší domě chci vrátit na Blanzek, čekám až napadne sníh, doposud ho nemám v zimě nafocený a budou to zajímavé fotky. Pak mě to táhne na hrady Drahtuš a Holštejn. To jsou hrady podle gusta Tvého synka. Na ten Blanzek se jde vlastně dokonce Z kopce. 

- Neferit Sr.
- Sigilan
Mám radost - možná se mi podaří nafotit Blanzek v zimě. Akorát nevím, jestli se kněmu dostanu bez rolby a sněžné frézy. Najednou je toho sněhu nějak moc. A to zítra mám jet na Slovensko. Asi na to hodím větev a vykecám se z toho.
- Sirine
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Nefe...dnes jsem v knihkupectví objevila další zajímavou knížku "Zaniklé hrady, zámky a tvrze Čech, Moravy a Slezska po roce 1945", stejné nakladatelství, rok 2005, jeden z autorů opět M.Plaček....
samozřejmě jsem neodolala, plácla se přes kapsu (a sleva se nakonec vztáhla i na tuto knížku, krom dvou dětských a jednoho thrileru) a mám ji.
Je fajna (jen dcera usínala s tím, že každou sobotu někam vyrazíme a budeme skoumat...snad vydrží do jara, jinak budu muset koupit aspoň ty sněžnice
) 

Je fajna (jen dcera usínala s tím, že každou sobotu někam vyrazíme a budeme skoumat...snad vydrží do jara, jinak budu muset koupit aspoň ty sněžnice

...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
- Neferit Sr.
- Sigilan
To je ta správná literatura pro milovníky trosek. Vyrážím do knihy a třeba bude nebo mi ji objednají. Ale to počasí nás na nějaký čas vyřadí z boje.
- Neferit Sr.
- Sigilan
Jo víkend
- já jedu k tchýni. Abych si vzal lopatu na vykopávání auta, kulovnici na lední medvědy, pasti na vlky a přívěs jídlem abychom přežili do jara pokud totálně zapadneme.