Raketetová základna

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět

Schvalujete vybutování raketové základny USA army na uzemí ČR?

Ano, bezvýhradně
23
32%
Pakliže USA v lecčem ustoupí, proč ne?
23
32%
Ne, ani náhodou
25
35%

Celkem hlasů: 71

Geralt
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geralt »

Alnag: Nedocenění všech rafinovaných nuancí je neklamným znakem kvality plánu. Neboť když dokáže ošalit vlastní jakž takž znalé spojence, tak protivník musí být totálně dezorientován. :-D
Přemýšlím, že ty zdroje na základny a služby by se daly využít ještě účinněji na financování obřího podmaňovacího vojska, které by preventivně odstranilo veškeré hrozby ze všech končin doposud neglobalizovaného světa. Nějakých drahých obranných základen už pak by nebylo třeba. Představ si, jak je výcvikový tábor mudžahedínů bombardován úhlednými taštičkami s portrétem plukovníka Sanderse. Místo příslušníků Maríny se vylodí tisíce reklamních agentů, kteří zaplaví ulice měst- nabízejí levný mobil, akcie, prací prášek, cokoli nač si dokážeš vzpomenout. Místní obyvatelé jsou omámeni podobně jako byli kdysi domorodci při setkání s Evropany a jejich blyštivými cetkami a nekvalitním alkoholem. Ženisté promptně zkonstrují na předem vytyčených významných komunikačních uzlech Walmarty jimiž nahradí dosavadní chrámy víry, tak jako už se jim to povedlo jinde.... docela lákavá představa nekrvavého boje vedeného ďábelskými prostředky globalizace, ne?
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

Alnag – vidím že jsi přece jen trochu tvrdší protivník než Hamster, o kterém si myslím, že si někde v ústraní ošetřuje tržné rány a průstřely na duši.

1.Co to blábolíš kovboji? Asi jsi přebral FOUR cosik či jsi se přehulil LUCKY žvárama. Na to jsi nějak při svém výčtu pozitiv americké kultury zapomněl.
Češi ve válce bojovali dobrovolně. Jak jistě neuniklo Tvé pozornosti při studiu dějin tak naše země bez boje kapitulovala. Ti všichni co bojovali byli dobrovolníci a pro oficiální vládu a okupační moc to byli zrádci. Podobně jako Svobodní Francouzi pro vládu ve Vichy. Američany do války vtáhla trvalá agrese německých ponorek při které umírali Američtí občané, Zákon o půjčce pronájmu, Japonský útok na Pearl Harbor a pochopení, že pokud nepadne Německo, nemusí se podařit porazit Japonsko.

Jak je to čokoládou Ti vysvětlila Sirine, Big Mac je produktem poslední doby, Coca Cola je nic moc a tloustne se po ní - podívej se na lepá těla Američanek co nejsou hvězdy show biznisu. Abys věděl, my vlastenci víme, že Kofola je lepší, není nad horký bramborák a počítače vytváří závislost (podívej se na sebe). Internet je mezinárodní projekt. A já nejsem malověrný – jsem skeptik,Ty nadšenče a radarový fanoušku.

2. Radar v Čechách je nesmysl. Nás neohrožují rakety odpalované ze západní Evropy, ale z raketových sil Ruské federace na Dálném východě, Číny, Indie, Pákistánu a výhledově z Iránu.Nepochopil jsi moji genialitu. Pokud dáš radar na Everst, tak to bude poprvé v dějinách co na tyto rakety bude možno vést palbu tak, že je antirakety budou stíhat místo by jim letěly vstříc. To umožní delší a přesnější navádění, a nebude třeba budovat sila v s antiraketami v Evropě.
Němce ať chrání kdo chce - ještě nám nezaplatili všechny reparace. Ukrajina je mi volná – poslali nám sem Banderovce. A Belgičané také neskáčí, také nemají radar a pořád jsou to Belgičané.

3. Tajné studie také říkají, že časté holení zesiluje schopnost regenerace ochlupení a zrychluje jeho růst. Přesto všichni výrobci reklamami masírují lidstvo, že čím častěji se holíme tím více jsme lidmi. A je jedno co si kdo holí. Je to kšeft – čím více lidí a politiků vystrašíš, tím více peněz jsou ochotni pustit do zbrojení a tím více se budou lidé holit aby byli více lidmi.

Teroristické odpálení jaderných raket patří do filmů. Viděl jsem jich dost. A špinavá bomba?Co ta má společného s raketami? Pokud mé omezené znalosti něco indikují, je její představa taková – několik tun radioaktivního odpadu se umístí někam -vozidlo, budova - a pomocí hodně velké nálože výbuchem rozptýlí po co největší ploše.Byl bys tak hodný a osvětlil mé právě teď rozjitřené duši jak proti tomuto bude prospěšný radar někde ve Středních Čechách? Já čestně přiznám, že i ten na Everestu by v tomto případě byl asi na - - - - -!

4.O teroristech vím to, že nejsou blbí. Pro ně by získání balistické střely byl problém. Hned by se to provalilo, takový průšvih si nikdo nedovolí utajit a pak mít střelu neznamená mít schopnost ji odpálit. Pro ně jednoduší dělat to co dělají - atentáty, výbuchy, únosy, vraždění. Ještě bych uznal nějakou chemiku.
A sestřelit letadlo není problém. Tedy civilní. Ale řekni mi, co brání tomu aby radarová letadla jako prvek protiraketové obrany měla stejné ochranné prvky jako AF1? Odpovím za Tebe – NIC!!

Radar se do jisté míry ochrání sám a do jisté míry ochrání i náš vzdušný prostor.Souhlasím. Ale co možnost pozemního útoku? Teroristé jsou podle tebe schopni všeho.Tak přoč by nekoupili od českého antiamerikanisty PTŘS s dostřelem 5 kilometrů a trefili tu slavnou anténu? Ale skus sestřelit takto hloupě letadlo ve výšce 8-10 kilometrů se stíhací ochranou? A výbušninami naložená Cessna? Jen naprostý debil by v případě raketového ohrožení povolil jakýkoliv civilní letecký provoz. Co bude po výstraze ve vzduchu se sestřelí a bude čisté nebe na kterém budou kroužit pouze radarová letadla, skřivani a jiná všepleť. Třeba části těl sestřelených teroristů

5. Jistě Čína to dokázala. A před ní SSSR a USA. Tak jako musí mít obranné prvky radar někde v Brdech, musí ho mít i tato družice. A hamster napsal že bychom mohli radarovou základnu proti USA použít jako zbraň. To si neumím představit - to ji jako obsadíme a budeme antirakety navádět na Americká letadla?. Asi ne. Ale nechat je ji postavit a pak jim říct –máte základnu? Máte. Takže a začneme si klást podmínky. A to je politická zbraň. A protože USA se neradi nechávají vydírat, humanitárně nás napadnou a vzniknou jako všude jinde druhotné škody, kterých jim samozřejmě bude moc a moc líto.

Nejsem antiamerikanista. Mě USA nevadí, na víza jim kašlu a chci mít klid a prodávat hasicí přístroje. Nechceš nějaký do vašeho vozu? Na dobírku za dobrou cenu pošlu. Radar tak jak je koncipován je podle mě nesmyslla vytváří to z naší zemědíl. A ten radar bude napadený první. USA při útoku na Irák jako první zničili co nejvíce prvků systému včasné výstrahy, radiolokace a navádění PVO do boje. Nemyslím si, že by to dnešní protivníci nevěděli a neměli snahu provést to samé.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Alnag
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alnag »

Neferit Sr. - 1. Nevím kdo tady blábolí víc. Za první žvára bych sem netahal. Ty kouří už jen zastydlá Evropa. Kdybys sledoval náš kulturní vzor, věděl bys, že už dávno nejsou v kurzu. Že závislost je ubohost. Americká kultura má samozřejmě spousty dalších pozitiv, které jsem ze skromnosti, jež je mi vlastní, raději ani nejmenoval, ale jsem si jistý, že všichni víte o čem mluvím.
Češi ve válce nebojovali dobrovolně. Bojovali, protože nemohli žít s představou, že jejich vlast jen tak kapitulovala, zatímco všichni ostatní se rozhodli bojovat. K agresi německých ponorek docházelo zejména proto, že USA prozřetelně zásobovali spojence materiálem. A Japonsko... kdyby USA napřely všechny síly proti Japonsku, místo toho, aby se rozptylovali v Evropě, mohli ho vyřídit mnohem snáz a rychleji.

Nevím co je na Čokoládě neamerického... stačí zalistovat a zjistíš, že Olmékové, Mayové a Aztékové jsou překvapivě američtí indiáni. To jestli by se jim to označení líbilo nebo nelíbilo není vůbec předmětem diskuse. Tvoje odkazy na obezitu jsou taky dost mimo. Je to právě USA, které se důrazně zabývá zkoumáním tělesné figury a propaguje desítky ba stovky způsobů jak o ní pečovat. Kde bychom asi tak byli bez nich. A že se po Cole tloustne? A pivu snad ne? A internet je mezinárodní projekt možná dnes, ale jeho kolébka je ve vlasti všeho dobrého, ve vyvoleném státě Božím, v USA! A jestliže na nás USA shledli svojí přízní a rozhodly se nás podarovati radarem, pak radar bude a basta.

2. Premiér Topolánek říká, že obavy z Ruska nejsou vůbec na místě a já mu věřím. Myslím si, že nás neohrožuje ani Čína ani Indie ani Pakistán, neboť posledně jmenovaný je věrný a dobrý spojenec USA stejně jako my. To o stíhajících antiraketách dokazuje, že principu fungování protiraketové obrany rozumíš jako koza petrželi. Ty rakety se musí navzájem srazit co největší rychlostí - tzn. letět proti sobě. O tom, že bys úplně zprzni výhled na nejvyšší horu světa ani nemluvě. K těm projevům nacionalismu snad nemá ani smysl se vyjadřovat a Belgičanech je dobře známo, že mají pralinky. Některé z nich ve tvaru radaru. Tím se to vyrovná.

3. Vysvětlím ti, jak souvisí radar se špinavou bombou. Podívej dosud nikdy se nestalo, že by někdo napadnul americkou základnu (protože je americká, viz výše). Takže tím, že tu bude stát se zvýší bezpečnost českého státu i kdyby nevím co. No a když se zvýší bezpečnost našeho státu, tak je menší riziko špinavé bomby a podobného svinstva. To je jednoduchá statistika. Prosté, ale účinné!

4. Teror se vyvíjí. Prochází evolucí. Kdysi atentáty, výbuchy, pak chemické a biologické zbraně a nakonec balistické střely. Ale my víme, co chystá, díky úžasným zpravodajským službám USA jsme o krok napřed. Letadla, letadla. Ty jsi snad z nějaké letadlové lobby nebo co. Stačí, aby v inkriminovanou dobu startu to vypadalo jako před nedávnem na Ruzyni - vzletová dráha plná sněhu a je po letadlech. Zatímco radar je prostě radar. Funguje za každého počasí, vždy připraven, vždy k službám.

5. To už je snad úplně z cesty. Jaké zase humanitární napadení. USA respektují mezinárodní právo. Když řekneme ne, tak si sbalí svých pět švěstek, za pár minut rozmontují radar a půjdou zase o dům dál. Děláte jako bychom byly jeden ze států osy zla a přitom právě před nimi nás naši spojenci chtějí ochránit, protože mít rádi česká beer a česká chick.

A jelikož nemám vůz nechci ani hasicí přístor. Jenom mne mrzí, že USA zase budou muset hasit co tenhle váš laciný antiradarismus napáchal.

Geralt: Nemám slov. Tys určitě musel číst ten dokument, co teď leží na MO. Česká republika prý bude zapojena do výroby pracích prášků a dalšícho spotřebního zboží, které budeme šířit, což podpoří naši ekonomiku.
Obrázek
Alnag
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alnag »

Uff. Takže myslím, že jsme se s Neferitem Sr. vzácně shodli na tom, že téma už se podařilo vyčerpat ze všech stran. A myslím, že všechny myslitelné arugmenty PRO i PROTI poskytnuté oběma stranami ve vzácné výměně rolí tu už asi padly.

Je asi evidentní, že celá věc není černobílá, že zůstávají různé otazníky a že můžeme jenom doufat v úkaz vzácnější než příchod mesiáše, tj. racionální a dlouhodobě prozřetelnou politku naší vlády. Nejen ve vztahu k rozhodnutí samotnému (tady se nemůžu zbavit dojmu, že rozhodnuto už bylo), ale pak tedy alespoň k otázkám to rozhodnutí provázejícím a nejrůznějším detailům jejichž celá plejáda tu také zazněla.

Blahopřeji všem, kteří projevili zdravou míru sebekritičnosti, metodické skepse, schopnosti podívat se na celou věc z více než jednoho úhlu i trochu té nutné nadsázky. Věřím, že to přispělo k všeobecnému obohacení.

Radaru zdar! :lol:
Obrázek
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

Apropo: olmékové = mexiko

A jinak protože čokoláda je něco, co ráda a o čem něco málo vím, budu se dál přít o jejím původu...prostě americká není a basta: citace :
"V roce 1502 se na své čtvrté cestě Karibikem setkal s kakaovým nápojem také Kolumbus. Třebaže ani jemu, ani posádce nahořklá hnědá "břečka" nechutnala, vzal Kolumbus při zpáteční cestě do Evropy několik kakaových bobů s sebou. Teprve v polovině 16. století, když misionářky v Mexiku přidaly do kakaové hmoty cukr, vznikl nápoj nejen výživný, ale i chutný, který si rychle získal oblibu po všech šlechtických sídlech v celém Španělsku. I zde ještě v polovině 17. století patřily kakaové boby k vzácnému zboží, za jehož kilogram se platilo až 3 kg zlata.

Vzhledem k energetické hodnotě byla čokoláda podávána jak aztéckým válečníkům, tak také během II. světové války patřila tabulka čokolády v energetické hodnotě 2500 kJ k dennímu přídělu.

První továrnu na čokoládu založila v Holandsku v roce 1815 firma van Houten. O třináct let nato, si Holanďané nechali patentovat také výrobu kakaového prášku. První mléčná čokoláda se objevila v roce 1879 a první plněné čokoládové bonbony v roce 1913. Naší největší čokoládovnou byla "Orionka", založená v roce 1896 Františkem Maršnerem, který v Praze na Vinohradech původně vyráběl turecký med.

Dnes je čokoláda běžným spotřebním produktem k dostání v nejrůznějších tvarových variacích a obměnách."

Jistě s radarem to teď nic nemá, ale i na maličkostech stojí svět, no ne?
USA prostě dále nerada.
8-)
Naposledy upravil(a) Sirine dne 27.1.2007 21:39, celkem upraveno 1 x.
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Sirine: A Mexiko snad leží v Antarktidě?
Naposledy upravil(a) Sadako dne 27.1.2007 21:44, celkem upraveno 3 x.
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

Vampiria píše:Sirine: A Mexiko snad leží v Antarktidě?
-zcela jistě neleží v USA- ;-)
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Sirine: V USA Mexiko neleží, zato ovšem leží na americkém kontinentu = ergo pochází z Ameriky a první ji začali vyrábět Američané. Jak by se Mayům, Aztékům či Olmékům líbilo označení Američané, to netuším, ale je to irrelevantní, jelikož dle dnes užívaného názvosloví by jimi byli.
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Ad čokoláda - nebylo by lepší prostě jen reagovat na Alnagův propagandistický odstavec tím, že Amerika se nerovná USA? A že Američané nám čokoládu nepřivezli? Zato ovšem přivezli "Bubble Gum" :wink: :lol:
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

A mandelinku! Hlavně nezapomnět na mandelinku, kurvy jedny americký! :lol:
Neferit Sr.
Sigilan

Alnag - Radaru zdar? :?: Ty ses musel úplně zbláznit. :shock: Poté co jsem prošel sebedestrukcí a stal se ze mě jeho přesvědčený odmítač :naughty: Ty převlékáš kabát? Jsem v stresu :!: :!: :!:

Je to tak. Nic není bílé ni černé. Myslím si, že pokud bude prokázáno a institucionálně stvrzeno, že toto zařízení bude součástí nikoli pouze USA ale i NATO jako celé koalice mělo by se to brát vážně.

Sirine - po dnešku toho vím o čokoládě více, než jsem doposud tušil :-D Nejraději mám hořkou Studenstkou pečeť. Ať za to můžou Olmékové nebo kdokoliv, byl to fakt dobrej nápad. :applause:

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Alnag
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alnag »

Neferit Sr. píše:Ty ses musel úplně zbláznit. :shock:
Neboj. Zítra hodlám jít vyjádřit svůj politický názor na upírání práva demonstrovat (pod záminkou ohrožení provozu) do pochodu z Václavského náměstí. Normálně by mne asi radar jako takový ze židle nezvednul, ale co je moc, to už je příliš. Tyhle výpady proti demokratickým principům země si zaslouží klepnout přes prsty.

Myslíte, že bude vodní dělo? :roll:
Obrázek
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Alnag píše:Neboj. Zítra hodlám jít vyjádřit svůj politický názor na upírání práva demonstrovat (pod záminkou ohrožení provozu) do pochodu z Václavského náměstí. Normálně by mne asi radar jako takový ze židle nezvednul, ale co je moc, to už je příliš. Tyhle výpady proti demokratickým principům země si zaslouží klepnout přes prsty.

Myslíte, že bude vodní dělo? :roll:
Zítra bude foukat krutý vítra a bude celkem klemdra. To pak nějaké ty protesty leckoho přejdou. Navíc tam budeš pochodovat bok po boku s komunistickou mládeží atd. :-)
Naposledy upravil(a) Jab dne 28.1.2007 18:47, celkem upraveno 1 x.
Neferit Sr.
Sigilan

Kdyby jen děla! :twisted: Budou pendreky, slzný plyn, služební psi a antony. Prostě bude veselo. :-D Vem si ale výrazný transparent, abych Tě v televizi mohl identifikovat. :angel:

Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Neferit Sr. píše:Kdyby jen děla! :twisted: Budou pendreky, slzný plyn, služební psi a antony. Prostě bude veselo. :-D Vem si ale výrazný transparent, abych Tě v televizi mohl identifikovat. :angel:
Nebude zapotřebí... Uvidíš ho v detailu přímáčklého na kapotě policejní škodovky. :-D
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“