Neferit Sr., Hamster: Vtipálci.
Moderátoři: Sadako, sevencreature
Ano, to zcela jistě nemá. Nicméně, pokud si k sebevyjádření vybereš formu projevu upravenou z důvodů "veřejného" dopadu zvláštním zákonem, a nesplníš podmínky v totmo zákoně uvedené, pak za takové vyjádření - nikoliv za jeho obsah, ale za zakázanou formu - budeš po právu a dle spravedlnosti ptorestán.Nemyslím si, že má kdokoliv právo pod jakoukoliv záminkou upírat lidem právo na sebevyjádření. A tomu a zejména tomu jdu vyjádřit podporu.
Mně se naopak ta hra zdála velmi šťastná. Určitě si ji zase někdy rád zahraju... Ale samozřejmě mne mrzí, že ses do ní nezapojil.Vallun píše:Tak, konečně jsme se snad od oné ne právě zcela šťastné hry dostali k něčemu věcnějšímu, proto se mohu opět zapojit.
Wow. Může mi někdo prozradit co se od roku 89 změnilo? Co jsme si to vlastně vycinkali? Forma - tedy protestní pochod - je častokrát povolená, tudíž nemůže být jako taková zároveň zakázaná. To, co je zakázáno je, pochod za tímto účelem v této trase. Z toho plynou dvě možnosti - zákaz pro jeho obsah nebo pro trasu (rozhodně nikoliv pro formu!). Zdůvodnění je samozřejmě to, že je průvod zakázán pro trasu a to proto, že narušuje plynulost dopravy.Vallun píše:Ano, to zcela jistě nemá. Nicméně, pokud si k sebevyjádření vybereš formu projevu upravenou z důvodů "veřejného" dopadu zvláštním zákonem, a nesplníš podmínky v totmo zákoně uvedené, pak za takové vyjádření - nikoliv za jeho obsah, ale za zakázanou formu - budeš po právu a dle spravedlnosti ptorestán.
Jaké informace bys ještě potřeboval, abys mohl fundovaněji posoudit celou věc. Nevím, jestli je mám (nebo eventuelně budu mít posléze), ale třeba ano.Vallun píše:Tímto ovšem nechci tvrdit,ž e se zákazem demonstrace souhlasím, nebo že je oprávněný. Nemám dostatek infromací na to, abycvh onu věc mohl posoudit fundovaněji...
Všiml jsem si, že naše společnost je jaksi deformovaně demokratická. Resp. nedemokratická. A nesvobodná. A navíc si nechá všechno líbit. A že je to v zásadě všem jedno. Zajímalo by mne, jakou účinější formu protestu máš na mysli. Náš velký imperialistický bratr USA by mohly o účinnosti protestů vyprávět.Neferit Sr. píše: Jestli sis nevšiml tak naše demokratická společnost je více demokratická směrem k pravici a méně demokratická směrem k levici.
Během těch obrácených rolí se vtipy sice staly běžnou součástí diskuse, ale pro příště bych prosil o nějaké jejich označení.Neferit Sr. píše:Pokud státní moc kterou prezentují demokraticky zvolení politici na všech úrovních rozhodne jak rozhodne, tedy zákaz a šmidra, tak se můžeme zlobit jen sami na sebe. Pochybuji, že jsi konkrétně Ty volil komunisty kteří tuto protest akci podporují. A Prahu ovládla dokonale ODS, pravicová strana, která k nakonec sestavila a protlačila vládu. Pokud jsi volil ODS ptej se co je špatně svého poslance. A pokud jsi volit nebyl tak si nestěžuj. A pokud volit nemohls z důvodu věku, musíš čekal a ž budeš moci. A to je ta demokracie co si národ vycinkal.
ODS je radar tak využila demokratické většiny a rozhodla.
Pokud to někoho vážně zajímá, volil jsem Zelené. No, při pohledu zpět bych asi sáhnul jinam. Nicméně to nic nemění na faktu, že redukovat věc věřejnou na účast u urny jednou za 4 roky je to, co tedy skutečně podporovat nehodlám. V zájmu sebe samého i státu v němž žiji se snažím být alespoň tak, jak mi to situace umožňuje v obraze a reagovat na aktuální dění adekvátními projevy.Neferit Sr. píše:Pochybuji, že jsi konkrétně Ty volil komunisty kteří tuto protest akci podporují.
Njn. Se ještě netušilo, že se to trochu zvrhne...Ajantis píše:Během těch obrácených rolí se vtipy sice staly běžnou součástí diskuse, ale pro příště bych prosil o nějaké jejich označení.