Tak jsem se vrátil z hradu... ehm... teda demonstrace. Musím říct, že ta davová psychóza má něco do sebe. Taky mne to trochu chytlo

a řekl bych, že je to určitě dobré na stres. Člověk se dobře vybije, vyplavují se endorfiny a tak. Asi budu chodit častěji.
Lidí bylo dle mého nejlepšího odhadu cca tak 1500 (snažil jsem se to odhadnout tak, že jsem si spočítal jednu skupinku a pak odhadoval podle pokryté plochy, ale je to odhad tak plus/mínus 500). Jinak koukám i na zprávy - teda nevím jak na ČT došli na 400 lidí, ale to nic.
Je pravda, že tam bylo hodně anarchistů (mám telefon jedné sličné anarchistky, takové zakřiknuté...

), zřejmě nějací mladí komunisté a mladí zelení, pak také stačí komunisté (důchodci), ale bylo tam i docela dost lidí středního věku (30-50), a taky pár matek s dětmi (ty by teda taky jednu zasloužily, děti se na demonstraci neberou... kdyby k něčemu došlo dav je ušlape).
Pochod proběhl klidně až na jedno extempore s anarchistou, který ještě na začátku vylezl k Václavovi a začal něco vykřikovat, co nemělo hlavu ani patu. Šlo se v zásadě tak, aby se minimalizoval vliv na dopravu (důvod zákazu), ale pár exponovaných míst tam bylo (křížení Vodičkovy- Jindřišské směrem na Můstek; Křižovnická, Karmelitská a oblast kolem stanice metra Malostranská) nicméně to dopravu zdrželo skutečně jen minimálně. Co můžu říct tak po tom co policisté zase pustili dopravu tak bylo vidět, že to zdrželo z každé strany 1 tramvaj a tak cca 4 auta... takže tolik asi k dopravě (i když možná ji někam odklonili... to nemůžu říct).
Ke konci už začali lidi dost odpadávat, takže před úřadem vlády skončila kolem 20:30 tak sotva čtvrtina původního počtu. Samozřejmě průběžně se křičela různá hesla, mávalo fanglemi atd. Standardní demonstrace v mezích zákona. Jsem zvědav na soudní dohru, ale tipuju, že to magistrát opět nerozchodí.