Stránka 8 z 70

Napsal: 8.10.2005 11:42
od Yachiko
petruschka: To je Tvoja vec ak Ti to chutí... :roll:
Rozhodne to však nie je zdravé stále sa napchávať mäsom - samozrejme vegetariánstvo nie je správne, mäso je potrebné, ale v oveľa menšej miere ako ho bežne "naši" ľudia konzumujú...
A to ešte nehovorím o vyprážaných veciach... absolútne nezdravé... príjem tohto tipu jedla u mňa je minimálny...

Napsal: 8.10.2005 11:46
od SiNuHeT
Yachiko píše:Toto ukazuje aké máme zlé stravovacie návyky... :roll:
Jak to myslíš, "špatné stravovací návyky"? V každé zemi se přece jí něco jiného, v Řecku tohle a v ČR zase tamto, je snad jasné, že když v Norsku nerostou olivy, tak je nebudou jíst každý den :roll:

Napsal: 8.10.2005 11:47
od KOFi-chan
Yachiko: Nj, my Češi jsme takový prasata.. :-D Ale jak říkal Pandrhola v té skvělé pohádce: "Maso :!: Já musím mít maso :!: " :lol:

Napsal: 8.10.2005 11:47
od Yachiko
Lenže dnes sú už u nás dostupné takmer všetky potraviny...
A nepovedz mi, že hranolky a vyprážaný syr sú zdravšie než zeleninový šalát s darmi mora...

Napsal: 8.10.2005 11:48
od petruschka
yachiko: nekoulej očima, jsem si dělal srandu :) ale je pravda, že kdyby do mě občas matka pod hrozbou násilí nedostala aspoň nějakou zeleninovou oblohu, žral bych nejspíš jen maso... bez příloh 8-)

Napsal: 8.10.2005 11:50
od Yachiko
Ja mám radšej stredomorskú kuchyňu, menej mäsa, viac zeleniny etc...
Tento spôsob stravovania je určite zdravší, ale nech si každý vyberie čo mu chutí... ;-)
BTW Ktoré národné kuchyne máte najradšej?

Napsal: 8.10.2005 11:50
od CrowX
Čo sa týka darov mora - po všetkých toxických látkach, ktoré sa do morí a oceánov vypúšťajú by som o zdravej výžive z rýb pochyboval. :lol:

Napsal: 8.10.2005 11:52
od petruschka
sinuhet: ono je to celkem rozumně uspořádáno, že třeba v severských zemích je pro lidský organismus lepší přijímat víc masa a sacharidů, protože se tím udržuje tepelný komfort těla rozhodně líp, než nějakou zelenou natí. na jihu je zas dost teplo a lidi si můžou dovolit cpát se olivama a ovocem

Napsal: 8.10.2005 11:53
od Yachiko
Jj to je pravda - nedá sa povedať, že by boli živočíchy z mora nezávadné...
To sa však dnes nedá povedať asi o žiadnej potravine, ktorú si si nedopestoval doma pod vlastným dohľadom... ;-)

Napsal: 8.10.2005 12:09
od Sadako
Pan Bača píše:Ale fuj, nech toho....jak to cítím v puse, tak mě natahuje jak sviňa....
Vampi: k tomu odporu proti české kuchyni jsi došla "vlastními zkušenostmi", nebo proto, že to je "moderní", žrát jen jako ital, číňan a já nevím, kdo ještě ;) ( i když k tobě mi tahle možnost moc nepasuje)

Nemůžu si pomoct, ale veškerá hysterie proti české kuchyni mi přijde jako módní hit, aby tzv. celebrity ukázaly, jak jsou světové a my, malí čeští človíčci, jsme proti nim naprostý póvl.
Přišla jsem k tomu několika velmi špatnými zkušenostmi v útlém věku. Prostě mi tzv. "tradičních" českých jídel téměř nic nechutná a po tučnějších věcech, kterých je mezi nimi docela dost, se mi dělá špatně :-? . Btw. mám dojem, že česká kuchyně je opět velice IN :twisted: aspoň jsem to četla v jakémsi pochybném plátku na netu 8-)

EDIT: Hranolky..brambory, když se zmrazí a rozmrazí, tak se z nich stane nechutná kaše, takže se brambory na hranolky myjí v pyrosiřičitanu :twisted: nevím, co to je, ale moc chutně to nezní, mě osobně ty kupované nechutnají, zásadně domácí.
A oblíbené kuchyně? Japonská, thajská, čínská, italská, řecká, španělská, místy i francouzská.
Neoblíbené: Íránská, neměcká, česká & slovenská, anglická.

Napsal: 8.10.2005 12:15
od sevencreature
CrowX: Jj, obecně je to s mořskými živočichy dost nahnuté. A asi nejhorší jsou různí mrchožrouti (jako třeba krevety). Navíc mořské potvory v sobě zachytávají poměrně dost těžkých kovů. Ale dokáží je na druhou stranu uchovávat v neškodné formě (relativně :-? ) - detaily si moc nepamatuju a skripta tu nemám :lol:

Obecně řečeno, ti živočichové, kteří jsou na nejvzdálenějším konci potravního řetězce (tj. sežerou předchozí řetězech) toho nachytají nejvíc :-?

P.S. Ale i tak bude asi mořská strava zdravá (když se Japonci dožívají tak vysokého věku :wink: - ale to je asi celkovými životními návyky :-) ).

Napsal: 8.10.2005 13:24
od yenn
sevencreature píše:Ano, pověstné rumové pralinky... 8-)
Ty jsou taky dobré, ale na mysli jsem je neměl. Mluvil jsem o belgických pralinkách apod. :-P
sevencreature píše:Saruman: No tvá záliba ve sladkostech by se ti mohla vymstít - docela dost se z nich kazí zuby :-?
Ořechový rohlíček, třešňová/višňová kapsa, čokoláda, buchty, koláče, žemlovka... - mňam, mňam :-P Co se týče zubů, mám štěstí v neštěstí - jsou sice křehčí, než je běžné, ale zase se mi méně kazí (kaz jsem neměl ani nepamatuji).
petruschka píše:a hlavně ze... škraloupu...
Škraloup je vynikající ;-)
sevencreature píše:Já osobně vepřové maso nemusím - dám si radši kuřecí.
Druh masa je mi vcelku lhostejný, pročež i prasátko mám rád. Vepřový plátek naložený přes noc v nějaké kořenící směsi a poté osmažený, to je něco.

Napsal: 8.10.2005 13:54
od SiNuHeT
yachiko: a tvoje definice nezdravého jídla? Všechno smažené/fritované/tučné? Nezdravé jsou všechny věci, konzumované ve větších než rozumných dávkách

Napsal: 8.10.2005 13:58
od Yachiko
Ja tu nechcem zavádzať žiadne definície... ja hovorím že pražené/fritované/mastné je na 100% menej prospešné než napr. zelenina a pod...
Veď si prdestav: Jeden človek raz za 2 dni zie 0,5 kg napr. jabĺk a druhý zie raz za 2 dni toľko isto hranoliek... predpokladáme, že obaja na jedlo rovnako reagujú, majú rovnaké zdravotné problémy, životný štýl, všetko...
Ktorý z nich na tom bude po zdravotnej stánke lepšie? ;-) U pražených jedál je napríklad dokázané, že sú karcinogénne...

Napsal: 8.10.2005 14:06
od Vlasák
Když už je řeč o sladkém, zrovna tu z tuby vycucávám Jesenku ;-)

Ze sladkostí mi ale tkví v paměti sladkej žloutkovej krém (míchat žloutky, trochu horký vody a hodně cukru), kterej mi dělala máma, když jsem byl malej - to mě vždycky prosladilo až do morku kostí 8-)