Total War
Moderátor: sevencreature
- Artemis Entreri
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
- Morty
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
mno takze pekne odomknute krajinky, mnaaam, rusko je bomba
perfektny prizvuk
a vsimol som si tam nejaku konzolu, hmm, to budu asi cheaty

a vsimol som si tam nejaku konzolu, hmm, to budu asi cheaty

Fama nihil est celerius.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
- Artemis Entreri
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
- Javor
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Re: Total War
Už od dob, kdy jsem o Shogunu kdysi dávno četl v Gamestaru, mám nehoráznou chuť si něco z této série zahrát. Hledám tedy radu, který díl je ten nejecthovnější, kterým začít.
Feed your head
Tedy první dojem z hraní Shoguna byl výborný. Bitvy vypadaly nádherně (majestátně), hudba v nich výborná. Líbila se mi spousta roztomilostí typu animaček různých akcí a "japonský" přízvuk v angličtině. Nicméně boje jsou po čase neskutečná otrava. Stačí vybrat jen jednotky pro útok a vše načasovat tak, aby pokud možno nikdo neutíkal příliš napřed (nejdřív pěší bijci, za ně střelci). Nu a v celém tom zmatku člověk nesmí zapomenout na jednotky lehké jízdy, které vpadnou mezi prchající nepřátele (ideálně jim do zad). Tak se stane, že nepřátelské ztráty jsou opravdu vysoké a po pár obdobných soubojích je většinou s nepřátelským rodem amen.
Po čase mě to štvalo tak moc, že jsem rozhodování bitev raději nechal na počítači a dokonce se ani přímo nekochal posledními výkřiky vojenského vývoje (mušketýři, bitevní nindžové, kensaiové či i těžká jízda). No, na ty kensaie se asi ještě podívám, když jsou tak dobří (vyrábí se po jednom - a to je také jejich max počet v jednotce - a prý mají zvládnout celé jednotky nepřátel).
Jináč mě tedy moc neuchvátila ani "ekonomicko-politická" část. Vzato kol kolem mi přijde Shogun jako osekaná Civilizace s real-time souboji. Jistě zajímavý nápad, ale také dosti nedopracovaný. Další díly už si asi nekoupím.
Nicméně Shogun je jako hra totálně roztomilý. Pokud by na tom byl lépe základ hry (tedy boje i strategická část mimo ně), tak by šlo o výbornou záležitost. Jelikož všechna ta pověstná omáčka okolo tady je.
Dal bych tak 7/10
P.S. Jediný šok mi asi způsobili budhističtí mniši. Sám jsem je nepoužíval a tak jsem se docela divil, když mi jedna jejich zavšivená jednotka rubala hned tři moje. Tak nějak jsem to od nějakých náboženských "peacemakerů" nečekal.
Po čase mě to štvalo tak moc, že jsem rozhodování bitev raději nechal na počítači a dokonce se ani přímo nekochal posledními výkřiky vojenského vývoje (mušketýři, bitevní nindžové, kensaiové či i těžká jízda). No, na ty kensaie se asi ještě podívám, když jsou tak dobří (vyrábí se po jednom - a to je také jejich max počet v jednotce - a prý mají zvládnout celé jednotky nepřátel).

Jináč mě tedy moc neuchvátila ani "ekonomicko-politická" část. Vzato kol kolem mi přijde Shogun jako osekaná Civilizace s real-time souboji. Jistě zajímavý nápad, ale také dosti nedopracovaný. Další díly už si asi nekoupím.
Nicméně Shogun je jako hra totálně roztomilý. Pokud by na tom byl lépe základ hry (tedy boje i strategická část mimo ně), tak by šlo o výbornou záležitost. Jelikož všechna ta pověstná omáčka okolo tady je.
Dal bych tak 7/10
P.S. Jediný šok mi asi způsobili budhističtí mniši. Sám jsem je nepoužíval a tak jsem se docela divil, když mi jedna jejich zavšivená jednotka rubala hned tři moje. Tak nějak jsem to od nějakých náboženských "peacemakerů" nečekal.

Hrál jsem buď na easy bo normal, teď nevím. Od té doby jsem si strategii boje rozpracoval, takže bych se snad čapal i na těžší obtížnosti.
Nicméně i tak ten singleplayer nebyl úplně bravurní (tak nějak celkově). Byť je Shogun fajn hra. Btw Geisha byla opravdu vražedná.
Nicméně i tak ten singleplayer nebyl úplně bravurní (tak nějak celkově). Byť je Shogun fajn hra. Btw Geisha byla opravdu vražedná.

Jab: Předpokládám, že obtížnost neovlivňuje jen AI, ale hlavně - a to je to nejfatálnější - morálku jednotek. Ze dvou bitev (na nejvyšší obtížnost), co jsem takhle viděl, se mi na Shogunu moc líbilo, kterak jedna jediná prchající jednotka dokázala s sebou strhnout další a další, až ve chvilce utíkala celá armáda. Vůbec je legrační, jak jsou Shogun a Medieval I mnohem komplexnější a složitější hry než jejich následovníci (tedy až na tahovou část, která doznala významného pokroku, ovšem je zase od dob Rome pěkně hnusná).
Hmm, chtělo by to nějaký resolution patch.
Hmm, chtělo by to nějaký resolution patch.

"Za život si nic nekoupíš, ty čůzo! Haahahahahahahaahahaa…"
hrál jsem jen mediavel...a moc se mě to líbilo..docela i reálné..
jaká hra je podle vás nejlepší? jestli si mám koupit i jinačí ...nebo zůstat u mediavel...?:P
jaká hra je podle vás nejlepší? jestli si mám koupit i jinačí ...nebo zůstat u mediavel...?:P