Total War

Akce, strategie, adventury, plošinovky, závodní, sportovní a logické hry ... prostě žádné RPG.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Total War

Příspěvek od CrowX »

Práve to ťahám z torrentu. Je to dobrá hra? - otázka hlavne pre Vampiriu ale uvítam aj postrehy ostatných - prípadne zopár tipov do začiatku.
There is a limit to stupidity.
182
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Jo, Shogun je VELMI dobrá hra, pokud má člověk tenhle typ her rád.
Je s ním spokojený ten, kdo má rád propracované tahové strategie, kde se nikam nespěchá, i bojový stratég a taktik. A nejlepší na tom je, že ty boje jde odsimulovat. ;-)
Ale ještě lepší než Shogun mi přijde jeho pokračování - Medieval -, které základ a to nejlepší ponechává, jen všechno lépe rozpracovává.
A rada do začátku? Zkoušet, zkoušet a být trpělivý. A pokud možno si přečíst manuál. :-)
Naposledy upravil(a) Ajantis dne 11.11.2007 2:49, celkem upraveno 1 x.
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CrowX »

Jj manuál je perfektný - niektoré spoločnosti si z neho mali brať príklad a nevydávať braky. :-D
There is a limit to stupidity.
182
Koveras
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koveras »

Shogun i Medieval jsou perfektní. Další pokračování Rome jsem ještě nezkoušel, ale bude to stejná řežba jako předcházející dvě.
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Uff, já to hrála naposledy před asi rokem a půl, pak jsem to půjčila kamarádovi a od té doby je milý Shogun tam 8-) , ale je to jedna ze tří strategií, co mě kdy bavila..Mediavel mě nezajímal, bo jsem ujetá na Japonsko a Shogun byl pro mě něco jako splněný sen...asi to od kamaráda vytáhnu brzy zpět :-D
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Docela jste mě navnadili - četli jste někdo Taika nebo jiný historický román z feudálního Japonska?

Některé bitvy bych si docela zopakoval :-P
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Fryn
Sigilan

Příspěvek od Fryn »

Total War - Shogun rozhodně stojí za povšimnutí. Viděl jsem všechny tři díly z této série a nejvíc se mi líbil Medieval (já zase ujíždím na středověku :-) ). TW-ROme je taky dost zajímavý, má trochu jiný koncept co se týče pohybu armád a provincií (tady jsou města), ale taky je to dost dobrý, hlavně co se týče grafické stránky, to je opravdu pastva pro oči.
Člověk se na jistém fóru neukáže asi jen tak přes půl roku a najednou je tu nové fórum, ale se starými lidmi :).
nuke
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nuke »

Hrával som len Medieval a treba povedať, že je to skvelá hra. Konečne jedna stratégia, kde ide na bojovom poli aj o stratégiu a nie len masové útoky.

Čo viac povedať.
CrowX : Ak chceš jednu radu, rozdel si provincie na tie čo produkujú prachy, tie čo produkujú vojakov. Tu sa mi vyplatilo mať provinciu na produkciu pechoty, ďalšiu na produkciu strelcov a ďalšiu na jazdu. Je to ovela lepšie, ako stavať všade všetko. S touto taktikou budeš mať väčšinou modernejšiu armádu dávno pred počítačom. ;-)

Dobrá taktika pri bitkách robí tiež svoje. Spomínam si na situáciu, keď som počas krížovej výpravy pobil s 1500 križiakmi 5000 saracénov zhruba na rovnakej technologickej úrovni 8-)
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

sevencreature píše:Docela jste mě navnadili - četli jste někdo Taika nebo jiný historický román z feudálního Japonska?

Některé bitvy bych si docela zopakoval :-P
Taika - to je Shogun od Clavella? Já to četla česky, původní název neznám. Mám tu od něj teď Tchaj-pan 8-)
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

sevencreature: :shock: jdu si to někam sehnat
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Vampiria: Je to dobrá kniha (ale není až tak "záživná" abych tak řekl :-)) Ještě ji pořád nemám dočtenou, a to ji mám tak 3 roky :lol:).

Kamarád ji četl a moc se mu líbila (já jsem někde v polovině 8-) ). Řekněme, že opičák není zrovna můj oblíbenec :wink:
Arthalion
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arthalion »

Ano, skvele hry. Aj Rome. Obliehanie Rima je parada. :-D
Arronax
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arronax »

Všetky 3 hry Total War sú naozaj skvelé... osobne ma najviac však chytil Rome: Total War... to je už fakt cool hra... IMHO, dobýjanie miest, stavanie pevností, obrana mostov, bitky v horách sú fakt super... vidieť, ako sa nepriateľská falanga rozlieta po príchode vaších slonov... hastati hádžu do nepriateľov svoje pila... Skýtski lukostrelci ostreľujú zomknuté nepriateľské šíky... jednoducho geniánle... najradšej mám Juliovcov, Macedóncov, Skýtov, Germánov... za Kartágo som hral jednu hru, aj som vyhral kampaň, ale nemám ich skrátka rád... najhorší sú Egypťania, lebo nejaký idiot programátor im dal prehnané štatistiky...
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg
thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.
Arronax
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arronax »

Hej, a narozdiel od predchádzajúcich dielov si slobodne staviate armádu, bojujete kde chcete, uzatvárate spojenectvá, vydierate, uzatvárate protektariáty, atď... je to skrátka úplne free, môžte si robiť čo chcete... vyberáte dane, staviate, cvičíte, potlačujete vzbury... veľmi reálne skrátka... po dohraní Shoguna si určite stiahni aj Rome, ak ťa to chytí, Rome ťa priam pohltí...
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg
thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.
Odpovědět

Zpět na „Jiné hry“