Ano. I z morálního.KOFi-chan píše:Z právního hlediska tomu tak sice skutečně je, ale myslíš si, že totéž platí i z hlediska logickéhoTinnarr píše:KOFi: Jde o to, že krádež a porušení autorských práv je IMHO úplně něco jiného.![]()
Stračí hnízdo
Moderátoři: Sadako, sevencreature
Co k tomu ještě dodatTinnarr píše:Ano. I z morálního.KOFi-chan píše:Z právního hlediska tomu tak sice skutečně je, ale myslíš si, že totéž platí i z hlediska logickéhoTinnarr píše:KOFi: Jde o to, že krádež a porušení autorských práv je IMHO úplně něco jiného.![]()

Klidně si kraďte.. - vždyť je to super (a navíc i morální

Naposledy upravil(a) KOFi-chan dne 13.8.2006 17:33, celkem upraveno 3 x.
Ellesar: Jednoduchý příklad. Kamarád má film a nabízí mi, že mi ho přepálí. Já vím že bych si ten film nikdy nekoupil. Mám 2 možnosti.
/ odmítnu a ten film nikdy neuvidím.
\ přijmu a místo hodiny hraní Baldura shlédnu ten film.
Koho a o kolik peněz jsem připravil pokud zvolím druhou možnost na rozdíl od té první?
KOFi: Nevykládej si to tak že je IMO porušování autorských práv správné.
Koho a o kolik peněz jsem připravil pokud zvolím druhou možnost na rozdíl od té první?

- durana
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Z jednej strany vypalenim filmu nikomu neublizis. Z druhej strany autorovi ublizis tym, ze ho nepodporis.
Ak sa ti film pacil, tak namiesto toho aby si autorovi pomohol a podporil ho v produkcii dalsieho filmu, tak si neurobil nic a tym si mu vlastne ublizil. Ak by si ten film nevypalil a nikdy nevidel, ten film by na teba nezaposobil a nic nepriniesol. Ale ak je to dobry film a nieco ti dal, mal by si to autorovi oplatit. Ci uz pred prvym pozretim filmu alebo po nom. Napriklad ja som raz mal nacierno napaleny film ktory sa mi pacil, tak som nan isiel za dva tyzdne do kina(moj 17" monitor sa s platnom nemoz rovnat). Lepsie neskoro ako nikdy
.
Ak sa ti film pacil, tak namiesto toho aby si autorovi pomohol a podporil ho v produkcii dalsieho filmu, tak si neurobil nic a tym si mu vlastne ublizil. Ak by si ten film nevypalil a nikdy nevidel, ten film by na teba nezaposobil a nic nepriniesol. Ale ak je to dobry film a nieco ti dal, mal by si to autorovi oplatit. Ci uz pred prvym pozretim filmu alebo po nom. Napriklad ja som raz mal nacierno napaleny film ktory sa mi pacil, tak som nan isiel za dva tyzdne do kina(moj 17" monitor sa s platnom nemoz rovnat). Lepsie neskoro ako nikdy

And if that Mocking Bird don’t sing and that ring don’t shine
I’ma break that birdie’s neck, I’ll go back to the Jeweler
Who sold it to ya
And make him eat every carat
Don’t fuck with dad.
I’ma break that birdie’s neck, I’ll go back to the Jeweler
Who sold it to ya
And make him eat every carat
Don’t fuck with dad.
- Elessar
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Tak hraj toho baldura! Jednoducho "prijmes" dielo niekoho, a on za to nedostane zaplatene... Chapes konecne? Alebo aj ja budem obhajovat to, ze vsetky moje napalene hry by som si nekupil a hral namiesto nich baldura?
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
- Cesare
- Lim-Lim
- Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
- Kontaktovat uživatele:
Jde tu o princip. Pokud se někomu nedostane peněz proto, žes prostě neviděl jeho produkt, je to OK - nepřijal jsi nic, za co bys měl platit.Tinnarr píše:Ellesar: Jednoduchý příklad. Kamarád má film a nabízí mi, že mi ho přepálí. Já vím že bych si ten film nikdy nekoupil. Mám 2 možnosti.
Jenže když si ten film necháš vypálit a mrkneš se na něj, pak sis načerno a zadara dopřál něco, za co se obvykle platí.
Z čistě praktického hlediska v tom ve finále možná rozdíl není, ale pořád je to svého druhu krádež.
Elegantním a morálně čistým řešením by bylo si ten film půjčit.
Je totiž otázka, nakolik by se zvedly zisky video a DVD půjčoven, případně kin (a tím pádem nejspíš i distributorů), kdyby všem lidem, kteří argumentují stejně jako ty, ty současné zdroje ilegálních kopií do mrtě "vyschly".
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Tinnarr: Ty jsi snad vyslovil nějakou otázku 
EDIT: Aaa, už to vidím... Nj, proč ti na to taky odpovídat, když stejně neposloucháš. Kdyby ses aspoň trochu zamyslel nad tou horou postů nahoře, tak by ses na to nemusel ptát. Tedy aspoň doufám, jinak patříš do blázince.

EDIT: Aaa, už to vidím... Nj, proč ti na to taky odpovídat, když stejně neposloucháš. Kdyby ses aspoň trochu zamyslel nad tou horou postů nahoře, tak by ses na to nemusel ptát. Tedy aspoň doufám, jinak patříš do blázince.
"Za život si nic nekoupíš, ty čůzo! Haahahahahahahaahahaa…"