Ve všední dny vstávám před pátou ranní, po obvyklé ranní návštěvě koupelny připravím dětem snídaně a svačiny, osmákúm dám čerstvé krmení a vodu a po ranním rozloučení s holkou pádím o půl šesté na autobus do práce.
Končím ve dvě, přijedu domů, udělám s holkou domácí úkoly, skecnu s oběma, co nového (pokud je doma i syn) a letím s dcerou do kroužku (od pondělí do čtvrtku), kde na ni čekám a vždy ke konci se podívám, co nového umí. Cestou z kroužku (pokud už to neudělal kluk) nakoupím k večeři a ke snídani, případně co je potřeba.
Doma udělám večeři, doděláme přípravu do školy, spolu skoukneme večerdy a s klukem probereme modely, nebo řešíme co je třeba.
Po Simpsnech (opět spolu) si s holkou ještě zacvičíme. V době reklam spáchají čištění zubů i s tradičním odmlouváním a tudíž po cvičení oba zapadnou do peřin. Následuje mé večerní čtení nahlas - teď Viking Vike
a poslední případný přetřes novinek nebo čehokoliv.
Holka pak usíná a kluk se dívá na tv nebo si čte a spát jde po tradičním druhém napomenutí o půl desáté (jo, ráno budeš jako zombie ale učitelé to snesou - ty nejspíš ne).
Může se zdát, že víc času trávím s holkou, ale mé pokusy o synův čas ...no, je v tom "správném věku", který chci i já přežít (ve zdraví).
No a večery teď patří mě, knížkám, učení a pc...
A pointa? Mé známé a kamarádky, které mají děti, jsou vdané (i rozvedené, i žijící s přítelem) to dělají podobně. Chodí do práce a věnují se dětem, naplno.
Ono říkat, že proto aby byli děti dobře vychované, má být žena doma, je hloupé a vrací nás to do středověku - byla jsem doma téměř dvanáct let a stačilo.
Jsou ženy, které doma jsou a nevěnují svému dítěti tolik času a tak naplno, jako ty zaměstnané (i když jistě nejsou všechny stejné) - znala jsem maminku, která byla doma, ale byla ji milejší společnost cigarety, tak holčina byla venku sama často celý den, bez hraček a jídla....
Prostě nelze všechny ženy házet do jednoho pytle (stejně jako pány)

P.S.V sobotu a neděli chodí dcera ráno ještě bruslit na zimák - to kdybych si chtěla přispat

Jo, mobil mají oba

A berte to tak, že tohle je můj názor, kterým nikoho nechci popouzet, jen reaguji na to, co znám a jak to dělám já...