Moderátoři: Sadako, sevencreature
TEdy Vampirie, že i Ty čteš Rudé kravinky mne docela dostává...
Mě spíš zaujaly ty řeči o tom násilí obecně. Pokud to chtějí dotlačit do konce, mají jen dvě možnosti
A tak se samozřejmě sáhne na něco, co s tím až zase tak moc nesouvisí. Miluji tyhle populistické kroky.Vallun píše:Samozřejmě, že jakákoliv indexace her zní drsně, ale realita je taková, že počet zvl. závažných násilných trestných činů pachatelů pod 15 let věku docela fest narůstá a je třeba s tím něco dělat...
To je otázka nakolik to s tím souvisí... Otázka pro znalce a odborníky, což my nejsme... Nicomně to, že se společnost k násilí staví stále cyničtěji je pravda a je jen logické, že tento psotoj formuje i děti, které z toho pak vyvozují takové závěry, jaké můžeme vidět různě po školách a pod.Alnag píše:A tak se samozřejmě sáhne na něco, co s tím až zase tak moc nesouvisí. Miluji tyhle populistické kroky.Vallun píše:Samozřejmě, že jakákoliv indexace her zní drsně, ale realita je taková, že počet zvl. závažných násilných trestných činů pachatelů pod 15 let věku docela fest narůstá a je třeba s tím něco dělat...
Řekněme, že souvislost se snaží dokázat spousta studií a jejich nejednoznačné výsledky tomu moc nepomáhají. Ano společnost je cynická a svým způsobem bezohledná a právě v tom bych viděl příčinu. Ale jak to souvisí s hrami? To je jen další pokrytecký krok, kdy si zkažená společnost může říct, jakou dobrou věc udělala a pak jít zase demokraticky odpravit pár desítek tisíc lidí při vývozu svých hodnot do zahraničí.Vallun píše:To je otázka nakolik to s tím souvisí... Otázka pro znalce a odborníky, což my nejsme... Nicomně to, že se společnost k násilí staví stále cyničtěji je pravda a je jen logické, že tento psotoj formuje i děti, které z toho pak vyvozují takové závěry, jaké můžeme vidět různě po školách a pod.
Toť pověstný úder na hlavičku hřebíku.Neferit Sr. píše:Osobně si myslím, že role televize a počítačů na zvýšené agresivitě dorostlíků se přeceňuje. Zde neselhávají média nebo počítače. Zde selháváme mi dospělí kteří se svým harantům patřičně nevěnujeme. Tím se obecné z ciničtění společnosti dané kultem výkonu a prosperity může promítnout i do dětí. Zákaz her jakýchkoliv nevyřeší to, co způsobilo něco úplně jiného.
Drahý Vallune, nemusíš mi říkat drahý, neb si evidentně nejsme souzeni. Ony "studie" o nichž mluvíš jsou redukovatelné na studii jednu a kopie jejího designu a to jest studie s panenkou Bobo či jak se ta zhůvěřilost jmenovala. Ano děti jsou dobří imitátoři a stejně tak i dospělí. Ale ty důsledky, které z toho vyvozuješ jsou už hodně za hranicí prokázaného. Sociální nápodoba funguje velmi selektivně.Vallun píše:Samozřejmě, že je blbost zakazovat jakékoliv hry dospělým lidem, nicméně jsem pevně přesvědčen o tom, že 12tiletého osobu může určitá hra nebo film velmi nevhodně ovlinit...
Njn, jenomže nikoli jen v TV... Na posledním zasedání rady našeho města (záznamy z těchto jednání jsou skutečně perfektní komedieVallun píše:Kdežto v televizi je akt agrese a násilí pravidlem a nikoliv vyjímkou.