Násilí (nejen) ve hrách, manželství a jiné radosti bytí

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Tokkar: Pokud je ta studie reálná, tak já si ji osobně vykládám úplně jinak. Specializace u savců je vzácná a v naší míře nevídaná, tak jaképak proti přírodě? Specializace pohlaví tady na mě dost působí jako Churchillova válečná diktatura (totalitnější, ale efektivnější). Teď už ale lidé získali světovou dominanci a je čas od té "totality" upustit.

Já vim, melu docela kraviny... :-D

BTW. Věříš na evoluci, Tokkare?
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

Džabův článek napsal:
Dokáže současně vařit, žehlit, přebalit dítě, vyřizovat telefony, popovídat si s kamarádkou a přitom ještě třeba sledovat televizi.
Wow, tak tomu řikám sájnc-fikšn! Člověk, který by všechno tohle dokázal provozovat současně by nejspíš sám uřídil jadernou elektrárnu...

:lol: ještě jste zapomněli na čtení knížky...až na to přebalování (to je chvalabohu pryč) se to opravdu dá zvládnout v reálném čase naráz ;-) a celkem jednoduše...
-naházíte prádlo do automatické pračky a zapnete ji - ona pere
-pustíte televizi (třeba něco dávají)
-nachystáte si žehlící prkno, horu prádla a zapnete žehličku
-na sporák postavíte předpřipravený oběd, zamícháte vařečkou a dáte jej vařit na mírném plameni
-vyřídite telefonicky co je třeba, mezitím žehlíte a v cukuletu opět zamícháte jídlo v hrnci - připálené by to nikdo nejedl
-otevřenou knížku máte na stolku před sebou a žehlícím prknem, žehlíte prádlo
-vždy, když musíte otočit stránku, zamícháte jídlo, televize slouží jako kulisa a pokud je ten film zajímavý, občas mrknete na děj
-vše pěkně odsýpá
-dopere pračka, vytáhnete prádlo, oběd je skoro hotov, hora prádla vyžehlená, telefon je vybitý
-a dítě pořád vyžaduje pozornost (já chci to, já chci napít....)

a dopoledne je fuč :lol: :lol: :lol:

(a nekecám)

-bože, to byla paráda začít chodit do práce mezi lidi...dospělé a skoro normální... ;-) 8-)
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Ad Džabův článek
(...)ženy totiž při své práci užívají emoce, čímž si snadněji získají kolektiv, takže v něm mají lepší podporu a jejich podřízení jsou ochotnější k mnohem většímu nasazení a přirozené poslušnosti. Navíc se díky emocím dokáží mnohem snadněji ztotožnit s daným problémem.(..)Obecně se dá říct, že ženy jsou vytrvalejší, flexibilnější, řeší problémy kolektivně, jsou ochotny trpělivě naslouchat jiným názorům. Není pro ně problém dělat více věcí naráz.(..)
To je pěkně stupidní generalizace, btw. Z práce mě vylili za nezapadání do kolektivu, emoce užívám (prožívám?) převážně u hraní PC her, čtení a sledování filmů, do práce dle mého názoru vůbec nepatří. Jsem žalostně nevytrvalá, nepřizpůsobivá, z představy kolektivního řešení problémů se mi dělá mdlo a cizím názorům nenaslouchám většinou vůbec, natož trpělivě. A dělat víc věcí naráz, to je husté scifi, dá mi práci i soustředit se na jednu. Tyhle články vážně miluju, to aby pak měl jeden dojem, že je třeba jít si vyměnit pohlaví. :lol:
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

Huh, já nejsem schopen ani jíst a sledovat film zároveň (natož třeba číst).

Tohle vám ženskej závidím a nechápu, proč (ženský & ~Vampiria) neumí řídit (generelně). Vždyť musíte mít naprosto perfektní přehled, co se kolem vás děje a paralelně vyhodnocovat chování všech idiotů, co na silnici potkáte. Já pitomce dávám do fronty podle vzdálenosti a postupně jim přiděluju svůj myslící čas.
Naposledy upravil(a) drake127 dne 26.1.2007 17:32, celkem upraveno 1 x.
Žralok, který štěká, nekouše.
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

drake127: Jíst a koukat na film nebo číst, to je asi tak jediné, co umím. Lépe řečeno, ne umím, ale bez toho čtení/sledování se nenajím. Vypěstovala jsem si pěkný zlozvyk, nebo co to vlastně je. A jak píšu výše, tyhle schopnosti rozhodně nemají všechny ženy, naopak znám pár mužů, kteří jimi disponují...vážně se to imho dle pohlaví zase tolik dělit nedá. ;-)
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Tokkar
Dabus

Příspěvek od Tokkar »

Vampi jenže tebe na rozdíl od Sirine nelze považovat za relevantní vzorek.
Ty seš po všech stránkách se vymykající entita. ;-)
The Oldest King's Knight At Realm is like a shadow on Sigil's street at moonless night.
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

Hamster – myslím že chápu. Pokud celá věc stojí na tom, že manželství neuznáváš ale vstoupíš do něj když Tě okolnosti donutí., tak to chápu tak že pokud bude třeba, tak uděláš něco co nechceš, neuznáváš a považuješ za přežitek.
To jsem snad pochopil správně. Co nechápu je to proč bys to dělal. Proč bys Ty člověk s postojem tak vyprofilovaným dělal něco, co je pro tebe vlastně nepřijatelný nátlak? Teď mám pocit já, že možná to vyprofilování není tak akurátní. Já manželství beru vážně.Dokonce velmi vážně. Ale ne vážněji než je třeba. Pokud máš jiné hodnoty, tak se jim věnuj a nenech se do ničeho nutit.
Cesare – něco jsem přehlédl a tak nevím, odkud se zde vzal termín tradiční rodina či tradiční role. Viděl jsem to až u Tebe tak se vyjádřím k Tobě… Nevím co to je. Já jsem tak nikdy nežil. Jsem velmi dobrý kuchař, umím prát, žehlit, klidně umyju okna, vyžehlím závěsy. A běžně to dělám. Můj kocour byl jednou dost dlouho v nemocnici a pak obtížně rekonvalescenoval-chod domácnosti se nezměnil. Je to o dohodě vztahu. Buď si beru drahého člověka nebo uklízečku. Byly doby a občas se to stane i teď – že má větší plat než já. No tak má – je doba která to umožní a já z toho nemám nějaký mindrák.
A to, že byla po obou dětech doma tři roky bylo dáno tím, že o ni prostě jako o zaměstnance nebyl zájem. To je bohužel také tradice –a ta zní - Kdy je vlastně žena perspektivní zaměstnanec?

Jab – feminismus je jev, který vnímám jako problém který se zatím teprve formuje. A jeho důsledky budou pro muže nedobré. Já při troše štěstí zůstanu mimo. Ale některá legislativa se i nás začíná odvíjet směrem k normám, kde se pro podporu modly slušného nesexistického chování zapomnělo na presumpci neviny. A to je věc nedobrá. Společnost je konzervativní a role pohlaví se budou měnit pomalu a dlouho. Společenská setrvačnost si žádá své. Já téma feminismus nemám rád.
Ten článek je plně poplatný změnám v myšlení části ženské populace. Tato část je přesvědčena o tom že vše co je v lidské společnosti z jejich pohledu špatné je potřeba změnit jakýmkoliv způsobem. A kde to nejde jsou cestou útoků na vše co se jim nelíbí. A muž je ideální terč. A také televizní reklamě – ženy zvládají více věci najednou ale aby to tak bylo musí mít tu správnou hygienickou potřebu. No píše se leccos.

Cesare - II – znám páry kde je žena v domácnosti a je v té roli spokojená. Znám páry kde je to obráceně a taky to funguje. A znám takové jako je mé manželství kde fungujeme v týmu. Pozitivní diskriminace? No jo ale kdo je dnes pozitivně diskriminován? Já si myslím že jsou to bohužel MUŽI . Ve snaze za jednu generaci změnit celou společnost ve jménu rovnosti se vůdcové emancipačního procesu – feministky - dopouští systematické demagogie a hlavně hloupě uráží muže za něco za co nemůžou. Jestli se někdo narodí 10. 02.1965 nemůže ani jako chlapec nebo jako dívka za to jaký je svět. Ten se formoval už staletí před jejich narozením Tak proč někdo obviňuje toho chlapce, že je sexista, šovinista a bla, bla, bla.
Já nemám recept. Nevím co s tím – ale myslím si, že vývoj společnosti nakonec toto vyřeší sám ke spokojenosti obou stran.

A pro všechny – je pravda, že žena dokáže opravdu dělat více věcí souběžně – nějak to má v sobě zakódované dokáží to. Ale ne najednou ale souběžně. Viděl jsem to tolikrát že jsem to přestal vnímat. Já udělám stejný objem práce ala za stejný čas – ale postupně.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

tak já jsem relevanzní vzorek? to jsem to dopracovala :lol:

Hm, Nefe....tak Ti mám dojem, že určitá generace mužů je prostě in (aspoň občas), ten můj, když je doma (v cizině je sice po druhé, ale spoustu let před tím jezdil domů na "návštěvu") dělá co může...pomůže s nádobím, s nákupy, dětem s úkoly, vyzvedává dceru z kroužku - má to vedle práce...když je třeba - žehlí a umyje okna nebo nahoře na skříních(se sádrou to moc nešlo), vstává, když mně už neprobudí nic... a tak dále. ;-)
a ostatní... :lol:
Na druhé straně máme oba své chyby, a jsou věci, ve kterých se neshodneme, ale nikdy to nebylo o tom, co jako ženská nebo jiný chlap dělá či nedělá (asi je to hodně výchovou a prostředím, ve kterém se jeden pohybuje...)
Jako ženské se mi spousta věcí nelíbí, např perspektiva zaměstnávání (je mi 20 - hm, to budete mít brzy dítě...je mi 30, dítě mám - hm, bude často nemocné, nebo to budete chtít brzo druhé, že?....je mi 40, děti velké - nemáte žádnou praxi....je mi 50 a ?- už jste stará... :-?) -tak to prostě je 8-)
Je toho dost, ale co s tím teď nadělám...pouštím to z hlavy a jdu si dát maté :lol:
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

Sirine - naprosto přesný popis. Mě se do toho nechtělo. Tvůj chlap je vlastně stejný chov jako já. Častá odloučenost mě taky nutila abych v době kdy jsem byl doma, byl rodině co nejvíce ku prospěchu. Když ty doby pominuli tak už mi to zůstalo. Ale všechny činnosti co zvládám, jsem uměl ještě než jsem šel na střední do Žiliny. Naše mamina byla ras a vařit jsem musel už od osmi let.Ale to sem nepatří. Jen se to prostě hodilo umět. Vždy můžu říct, že domácí práce zvládám stejně jako kocour a to že je nemusím dělat pořád, je bonus daný tím že ji mám.

A co maté?
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

Maté mi udělalo náramně dobře (dokonce jsme se pohly z jednoho místa v Icewindu, kde jsme s holkou zakysly (do výběru družiny si nenechala mluvit a on by se jí tam ještě jeden mág (bard) dle mně docela hodil) :lol:
A taky jsem zase k světu trochu sdílnější, maté je malý poklad a zítra vstávám až o půl osmé :lol: 8-)
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Neferit Sr. píše:Cesare - II – znám páry kde je žena v domácnosti a je v té roli spokojená. Znám páry kde je to obráceně a taky to funguje. A znám takové jako je mé manželství kde fungujeme v týmu. Pozitivní diskriminace? No jo ale kdo je dnes pozitivně diskriminován? Já si myslím že jsou to bohužel MUŽI . Ve snaze za jednu generaci změnit celou společnost ve jménu rovnosti se vůdcové emancipačního procesu – feministky - dopouští systematické demagogie a hlavně hloupě uráží muže za něco za co nemůžou. Jestli se někdo narodí 10. 02.1965 nemůže ani jako chlapec nebo jako dívka za to jaký je svět. Ten se formoval už staletí před jejich narozením Tak proč někdo obviňuje toho chlapce, že je sexista, šovinista a bla, bla, bla.
Já nemám recept. Nevím co s tím – ale myslím si, že vývoj společnosti nakonec toto vyřeší sám ke spokojenosti obou stran.
Pozitivní diskriminace de facto znamená zvýhodnění. V tomto ohledu nedává Tvůj příspěvek smysl. Byť se zbytkem lze souhlasit. Je to jako chtít po dnešním 15 letém Němci, aby se omluvil židům za vyhlazovací tábory.
Onen článek je ovšem příkladem určitého nerovného postavení. Přece jen si lze jen stěží představit, že by dnes na novinkách vyšel článek obdobný, jen s obrácenými hrdiny a padouchy. Dnes jsou obětmi tupých generalizací dosti často právě muži. Přitom je něco takového jen málo produktivní ve smyslu hledání jakési rovnoprávnosti.

Tokkar: Onen článek je značně hloupý. Nakonec mamuta ani nic jiného jsem jaktěživa neulovil. Žádnou slečnu jsem ještě nenutil sbírat kořínky ani přežvykovat kůže. Nějaké genetické zakotvení rolí feminismus spíše vyvrací a ne naopak. ;-)
Alnag
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alnag »

Jab píše:Tokkar: Onen článek je značně hloupý...
Ten článek je skutečně dost hloupý a to i přesto, že existují poměrně nekompromisní důkazy o minimálně základním specializaci femininího a maskuliního mozku (pozor nesouvisí na 100% s pohlavím!), např. na úrovni plnění určitých úkolů, zjištěné při sledování činnosti mozku v různých situací pomocí funkční magnetické resonance a podobných metod. Ovšem genetické zakotvení rolí feminismus jako takový vyvracet může a nemusí. Jo a Jabe tys fakt ještě neulovil mamuta? :roll:
Obrázek
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Alnag píše:Ten článek je skutečně dost hloupý a to i přesto, že existují poměrně nekompromisní důkazy o minimálně základním specializaci femininího a maskuliního mozku (pozor nesouvisí na 100% s pohlavím!), např. na úrovni plnění určitých úkolů, zjištěné při sledování činnosti mozku v různých situací pomocí funkční magnetické resonance a podobných metod.
Rozdíly v mozku přirozeně jsou. Ovšem ne na té úrovni, že by verbální inteligence patřila pouze ženám (jakobihom mi mužy snat bily nekramodní :roll:) podobně i se schopností zvládat více věcí najednou. A matematická inteligence rozhodně není jen doménou mužů, stejně jako schopnost řešit konkrétní problém.
Alnag píše:Ovšem genetické zakotvení rolí feminismus jako takový vyvracet může a nemusí.
No on je gen. kód de facto zakotvuje opravdu slušně, když to vezmu kolkolem, přece jen ještě jsem neslyšel, že by chlap rodil nebo kojil a jisté atributy ženské role mu tak jsou nepochybně odepřeny. V duchu Monty Pythonů (Život Briana konkrétně) bychom to mohli brát jako diskriminaci. Jenže stěžovat si na to, to už bychom byli jak čeští vlekaři. :mrgreen:
Alnag píše:Jo a Jabe tys fakt ještě neulovil mamuta? :roll:
Bohužel ne. Tento přechodový rituál (viz van Gennep) mi byl bohužel upřen a nemohu se tak honosit novým jménem. :-(
Alnag
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alnag »

Jab píše:No on je de facto zakotvuje opravdu slušně, když to vezmu kolkolem, přece jen ještě jsem neslyšel, že by chlap rodil nebo kojil a jisté atributy ženské role mu tak jsou nepochybně odepřeny.
O rození nic nevím, ale už jsem viděl takové umělé kojítko pro muže ve tvaru prsu, které si muž ehm pověsí přes krk a potom může kojit jako správná matka. Doufám, že se to brzy uzákoní jakožto povinná výbava každého správného muže. :-P (Pššt. Jak zmáknem to rození už nebudeme ženy vůbec potřebovat... ;-) )
Obrázek
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Alnag píše:(Pššt. Jak zmáknem to rození už nebudeme ženy vůbec potřebovat... ;-) )
Wow, ty bychom se pak dobrali i oněch výhod. :-)
Vyšší průměrný věk, vyšší práh bolesti či méně nemocí! Nehledě na to, že spousta slečen v mém okolí se nemusí o svou budoucnost strachovat. Dle jejich slov se prostě v nejhorším nechají zbouchnout a hotovou (tzn partner je bude živit). Takový vynález by byl skutečnou čárou přes rozpočet. :-D
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“