Já vim, melu docela kraviny...

BTW. Věříš na evoluci, Tokkare?
Moderátoři: Sadako, sevencreature
To je pěkně stupidní generalizace, btw. Z práce mě vylili za nezapadání do kolektivu, emoce užívám (prožívám?) převážně u hraní PC her, čtení a sledování filmů, do práce dle mého názoru vůbec nepatří. Jsem žalostně nevytrvalá, nepřizpůsobivá, z představy kolektivního řešení problémů se mi dělá mdlo a cizím názorům nenaslouchám většinou vůbec, natož trpělivě. A dělat víc věcí naráz, to je husté scifi, dá mi práci i soustředit se na jednu. Tyhle články vážně miluju, to aby pak měl jeden dojem, že je třeba jít si vyměnit pohlaví.(...)ženy totiž při své práci užívají emoce, čímž si snadněji získají kolektiv, takže v něm mají lepší podporu a jejich podřízení jsou ochotnější k mnohem většímu nasazení a přirozené poslušnosti. Navíc se díky emocím dokáží mnohem snadněji ztotožnit s daným problémem.(..)Obecně se dá říct, že ženy jsou vytrvalejší, flexibilnější, řeší problémy kolektivně, jsou ochotny trpělivě naslouchat jiným názorům. Není pro ně problém dělat více věcí naráz.(..)
Pozitivní diskriminace de facto znamená zvýhodnění. V tomto ohledu nedává Tvůj příspěvek smysl. Byť se zbytkem lze souhlasit. Je to jako chtít po dnešním 15 letém Němci, aby se omluvil židům za vyhlazovací tábory.Neferit Sr. píše:Cesare - II – znám páry kde je žena v domácnosti a je v té roli spokojená. Znám páry kde je to obráceně a taky to funguje. A znám takové jako je mé manželství kde fungujeme v týmu. Pozitivní diskriminace? No jo ale kdo je dnes pozitivně diskriminován? Já si myslím že jsou to bohužel MUŽI . Ve snaze za jednu generaci změnit celou společnost ve jménu rovnosti se vůdcové emancipačního procesu – feministky - dopouští systematické demagogie a hlavně hloupě uráží muže za něco za co nemůžou. Jestli se někdo narodí 10. 02.1965 nemůže ani jako chlapec nebo jako dívka za to jaký je svět. Ten se formoval už staletí před jejich narozením Tak proč někdo obviňuje toho chlapce, že je sexista, šovinista a bla, bla, bla.
Já nemám recept. Nevím co s tím – ale myslím si, že vývoj společnosti nakonec toto vyřeší sám ke spokojenosti obou stran.
Ten článek je skutečně dost hloupý a to i přesto, že existují poměrně nekompromisní důkazy o minimálně základním specializaci femininího a maskuliního mozku (pozor nesouvisí na 100% s pohlavím!), např. na úrovni plnění určitých úkolů, zjištěné při sledování činnosti mozku v různých situací pomocí funkční magnetické resonance a podobných metod. Ovšem genetické zakotvení rolí feminismus jako takový vyvracet může a nemusí. Jo a Jabe tys fakt ještě neulovil mamuta?Jab píše:Tokkar: Onen článek je značně hloupý...
Rozdíly v mozku přirozeně jsou. Ovšem ne na té úrovni, že by verbální inteligence patřila pouze ženám (jakobihom mi mužy snat bily nekramodníAlnag píše:Ten článek je skutečně dost hloupý a to i přesto, že existují poměrně nekompromisní důkazy o minimálně základním specializaci femininího a maskuliního mozku (pozor nesouvisí na 100% s pohlavím!), např. na úrovni plnění určitých úkolů, zjištěné při sledování činnosti mozku v různých situací pomocí funkční magnetické resonance a podobných metod.
No on je gen. kód de facto zakotvuje opravdu slušně, když to vezmu kolkolem, přece jen ještě jsem neslyšel, že by chlap rodil nebo kojil a jisté atributy ženské role mu tak jsou nepochybně odepřeny. V duchu Monty Pythonů (Život Briana konkrétně) bychom to mohli brát jako diskriminaci. Jenže stěžovat si na to, to už bychom byli jak čeští vlekaři.Alnag píše:Ovšem genetické zakotvení rolí feminismus jako takový vyvracet může a nemusí.
Bohužel ne. Tento přechodový rituál (viz van Gennep) mi byl bohužel upřen a nemohu se tak honosit novým jménem.Alnag píše:Jo a Jabe tys fakt ještě neulovil mamuta?
O rození nic nevím, ale už jsem viděl takové umělé kojítko pro muže ve tvaru prsu, které si muž ehm pověsí přes krk a potom může kojit jako správná matka. Doufám, že se to brzy uzákoní jakožto povinná výbava každého správného muže.Jab píše:No on je de facto zakotvuje opravdu slušně, když to vezmu kolkolem, přece jen ještě jsem neslyšel, že by chlap rodil nebo kojil a jisté atributy ženské role mu tak jsou nepochybně odepřeny.
Wow, ty bychom se pak dobrali i oněch výhod.Alnag píše:(Pššt. Jak zmáknem to rození už nebudeme ženy vůbec potřebovat...)