Ajantis: Já jsem ale vycházel především z tvých dojmů

Psal jsi (doufám?), že se ti akční části a boje v MA zdály povedené a zábavné?
Tenhle směr by mi nějak nevadil - vývoj od KoORu k Jade Empire je dle mě spíš degenerace než zlepšení.
Obeně dle mého názoru jsou největším problémem Bioware dialogy a questy (hlavně jejich absence originality a zábavnosti - vrcholu to dosáhlo v JE). Navíc když uvážíme vývoj NWN -> KotOR -> Jade Empire -> Mass Effect, tak mi nepřijde, že by se Bioware mělo tendenci vracet (kromě neustálé recyklace questů a dialogů samozřejmě).
Věci, které bych si přál vidět v budoucí Bioware hře:
- méně jejich krmných questů a standardních dialogů (Copy&Paste, Search&Replace)
- přestat se opičit po jRPG co se družiníků týče - tj. styl jako v BG sérii - omezená velikost družiny na počet, které můžete používat (odstranit debilní prokecávací kolečko a potenciální zvýšení replayability)
- systém inventáře, který je použitelný a ne tu idiocii, která se vyskytuje už od KotORu, dále méně balastu (to by ale bylo ošetřeno lepším inventářovým systémem, hádám)
- rozhodnout se jestli použít tahový nebo realtimový systém, toho se držet a pořádně ho propracovat (v MA to dopadlo dobře?) - ne prasopsa jako v Jade Empire
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.