Total War

Akce, strategie, adventury, plošinovky, závodní, sportovní a logické hry ... prostě žádné RPG.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CrowX »

Teraz nemám čas to hrať - stiahol som iné hry, na HDD a DVD-čkách mám ešte gigabajty anime, ktoré som nemal čas pozerať, ďalšie GB mangy a pod. - vôľa by bola, ale času je málo :cry:
There is a limit to stupidity.
182
Arronax
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arronax »

http://rometotalwar.phorum.cz/

Fórum okolo Rome Total War a spol...
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg
thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.
Fryn
Sigilan

Příspěvek od Fryn »

Arronax: No s tou volností to zase tak světlé v TW-Rome není. Mě docela štvaly ty úkoly od senátu. Mnohokrát jsem se pak dostal do situace, kdy jsem si chtě nechtě musel začít konflikt s další stranou nebo přerušit spojenectví i když to bylo pro mě hodně nevýhodné a vznikaly z toho jen problémy (si třeba pamatuji na hraní za rodinu Scipiů, kde jsem válčil s otravným Kartágem a do toho mi přišla válka ještě s Řeckem, ty jejich falangy jsou docela humus, když člověk nemá něco rychlého aby se jim dostal do zad :-) ). V TW-Medieval jsi útočil podle libosti, jen papež měl občas nějaké připomínky, ale vlastně jsi nikomu přímo nepodléhal.

P.S. Konečně mám trochu slušnější grafiku (Ati 9600xt, místo stařešiny GeForce 400 MX :-) ) a odejde mi monitor (jedu teď na 14 palcovém, na kterém se nic moc dělat nedá a pustit TW-Rome už vůbec ne :-? ). To je k vzteku.
Člověk se na jistém fóru neukáže asi jen tak přes půl roku a najednou je tu nové fórum, ale se starými lidmi :).
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Fryn píše:Mě docela štvaly ty úkoly od senátu. Mnohokrát jsem se pak dostal do situace, kdy jsem si chtě nechtě musel začít konflikt s další stranou nebo přerušit spojenectví i když to bylo pro mě hodně nevýhodné
V takových případech na úkoly od senátu prostě kašlu, odměna a jeho přízeň za to prostě nestojí.
Fryn
Sigilan

Příspěvek od Fryn »

No já ho slepě poslouchal abych se mu co nejvíc zavděčil :-D .

Jinak pěknej Gigerovskej avatar.
Člověk se na jistém fóru neukáže asi jen tak přes půl roku a najednou je tu nové fórum, ale se starými lidmi :).
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Fryn píše:Jinak pěknej Gigerovskej avatar.
Dík, mě se některý jeho obrazy dost líbí, občas si nějaký hodím i na plochu.
Arronax
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arronax »

.Pred pár dňami som sa dostal k datadisku Rome: Barbarian Invasion - takže také malé zhodnotenie:

Klady: Reálne zobrazenie vtedajšej doby - Rímska ríša rozdelená na Západnú a Východnú (stav: spojenectvo), pričom na oboch stranách je docela drsná situácia, finančná a o vzburách nehovorím (Západorímska je natom, prirodzene horšie a to o dosť), barbarské národy sú divoké a nevyspytateľné, valiaci sa Huni i Vandali narobia úplný chaos, až dorazia... Berberi takisto nezaostávajú, Peržania sa nenechávajú zahanbiť... skrátka, realistická situácia... ďalej - nové jednotky, nejaké tie mapy, možnosť zvoliť dve náboženstvá: kresťanstvo či rímsky kult bohov (či iných, skrátka pohanstvo) - ja osobne som vo VRR kompletne zrušil kresťanstvo :twisted: :twisted: :twisted: , ďalej reálny vzhľad rímskych legionárov i ostatných jednotiek, nočné boje (naozaj pekné), vzbury v Rímskych ríšach dosahujú skutočnú občiansku vojnu - vzbúrenci medzi sebou obchodujú, zvolia si vodcu, budujú armády, snažia sa vás zničiť a stať sa vládcami Impéria...

Zápory (tých bude kvapku viac): Chápem, že Sega (čo má sakra spoločné Sega so stratégiami, pomyslel som si, keď uvidel ich logo na obrazovke) chcela spraviť reálnu situáciu, ale mierne to prepískla: môj pokus hrať za ZRR sa skončil po 6 ťahoch - po 2 činila štátna pokladnica sumu -22 653 denárov. Inu budiž. V ďalšom ťahu odo mňa odpadla polovica provincií (polka Galie, okrem Cordoby celá Hispánia, v Afrike Kartágo, Salona v dnešnom Albánsku) a vojská vzbúrencov veselo kempovali pred zvyškom môjho územia. V novom ťahu mi Berberi obľahli posledné mesto v Afrike. Ja som zatiaľ dobyl Nové Kartágo a obľahol Asturicu (obe v Hispánií). Omnoho veselší bol nasledujúci ťah - Góti zdupkali pred Hunmi a Vandalmi - opustili svoje hlavné mesto, pričom sa poskladali do 5 armád (plné vlajočky!!! cca 1600 mužov) a rozbehli sa do strednej Európy. Zlikvidovali mi zvyšok Galie, uzavreli spojenectvo s Západorímskymi rebelmi. Nový ťah priviedol prekvapenie dňa - VRR mi vyhlásilo vojnu a zablokovala mi moje prístavy. Samozrejme, na odrazenie a postavenie silnej flotily nemám prostriedky. Nový ťah - pokladnica -66 214 denárov. Chytám nervy. S malou dušičkou klikám na Nový ťah. Korunu všetkému nasadia Huni, ktorí sa odrazu zjavia v Itálií a vzbura severnej Itálie. Huni mi vyhlasujú vojnu a obľahnú Rím. Cca 8000 mužov proti mojim 700 v meste. Znechutene vypínam. Druhý pokus: VRR. Situácia pomerne dobrá. Financie sa dajú zvládnuť, mestá sa nejaké búria, ale menšia demonštrácia vojenskej sily a rušienie kresťanských chrámov všetko rieši :twisted: :twisted: :twisted:. Napriek tomu ma udivuje, že vo väčšine miest nemožno cvičiť inú, len peastantskú pechotu, pri najlepšom domobranu. O úrovni miest sa ani nevyjadrujem. Po 2 ťahoch mi pred Antichiou kempujú Peržania. Za veľkých strát ich posielam naspäť do pekiel. Vojnu ukončiť odmietajú. Následne ich zvyšní generáli umierajú rukou mojich vrahov. V Konštantínopole zostavím jednu obrovskú armádu a posielam s ňou zatočiť s Vizigótmi. S hrôzou zisťujem, že staroveké Grécko obsahuje 2 mestá!!! (Atény a Thesaloniky) Kam sa podela Sparta, Nový Korint!!! Rhodos, Baleáry, Malá Ázia prišla o toľko miest... Po likvidácií Vizigótov a zrušení tamojšieho kresťanstva sa následovník trónu dočasne usídľuje v ich bývalom capital city. Po 3 ťahoch znovu dorazia Peržania a obliehajú mi Jeruzalem. Vzbúri sa mi Egypt (zase 1 mesto!!!) Vizigóti si zbalia saky-paky a upaľujú smer Konštantínopol. Vandali dobýjajú niekďajšie capital city Gótov, umiera moja najlepšia légia a následník trónu s nimi. ZRR postavila neviem odkiaľ 3 silné légie (všetko silný legionári - odkiaľ ich nabral a takisto peniaze ostáva záhadou) a likviduje mi moju provinciu v strednej Európe. Berberi podplatia moju provinciu v Líbyí. Huni dorazia do Grécka a obľahnú ho. Peržania vo veľkých húfoch napadnú celú Anatóliu, Sýriu. VRR v nasledujúcich ťahoch prestáva existovať. Prijíma protektariát od ZRR a stáva sa jej verným psom. Zachránili sa iba ostrovy Salamis (Cyprus) a Kréta.

Ďalej - chápem, že autori chceli spraviť ozajstný image jednotiek - to ale neznamená, že musia vyzerať tak hnusne. Takisto nahovorenie postavičiek - obvzlášť v strategickej mape je to katastrofa - napr. taká armáda Vizigótov má priradený soundtrack ako mali v RTW východné národy (Kartágo, Numídia, Egypt, Parthia a spol.) a v bojovej mape jednotky "kecajú" ako jednotky barbarov - to by nebolo až také zlé, keby výsledok a iné veci okolo toho nekomentoval týpek priradený v RTW Helénom. Výsledok??? Úplná katastrofa, mišung...

Keďže som túto hru zase tak dlho nehral, je možné, že je tam toho viac... dobrého i zlého, toto sú len také prvé dojmy...

Takže summa summarum: Musím priznať, že som mierne rozčarovaný a sklamaný... očakával som od toho trošku viac...
Fryn
Sigilan

Příspěvek od Fryn »

Já od datadisků raději nic moc nečekám a někdy jsem pak i mile překvapen. Díky za pěkné a obsáhlé info, ale i tak si určitě tento datadisk seženu. Ta situace na začátku zní opravdu drsně, ale tohle se mi právě líbí, snažit se dostat z té bryndy a odolávat velké přesile (no uvidíme až ve hře :-) ).

Tak mě ještě napadá, jakou nejdrsnější bitvu a vítězství jste v téhle hře zažili ? Já si pamatuji na šílenou bitvu proti více než dvojnásobné přesile galů, kde proti nim stály moje ne moc zkušené jednotky čtyř hastátů, jedněch triaria (za správnost názvů těchto jednotek se předem omlouvám) a generál s trochou jízdy na ne moc skvělé pozici, když nám téměř současně hezky do zad mířila další menší barbarská armáda (stále byla větší než ta moje). Dodnes si nepamatuju jak jsem to vyhrál, nějak se mi rychle povedlo zlikvidovat tu armádu co nám šla do zad a pak se přeorientovat zpátky na tu první a obrátit ji po delším boji na útěk. Ale byl to docela chaos a dost štěstí :-D .
Bender
Sigilan

Příspěvek od Bender »

Datadisk je vedle RTR vypadá jak chudý příbuzný. Na tom RTW fórum jsem moderátorem :-D !! Konečně na nějakém fóru vidím jeho odkaz!
Obrázek
Arronax
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arronax »

Ha, Galovia sú jední z najľahších súperov - teda ak za nich hrá AI... ja som takisto proti nim mal mnoho jasných a hrdinských víťazstiev... takisto som raz bojoval proti dvojnásobnej presile, pričom sila približne 300 mužov na mňa útočila od chrbta - bolo to takto:

Moja armáda v sile 564 mužov (plná vlajočka - hral som vtedy ešte na veľkosti normal), čítajúc manipuly výhradne hastati - ľahká pechota (nemal som ani principes ani triari), velites - oštepári, equites - jazda a generál (dokonca konzul). S touto armádou (1 z 2 hlavných) som obliehal galské mesto Lugundum, ktoré bránilo galské vojsko v počte 300 mužov. Vyzeralo to, že to bude velice ľahké obliehanie. Vyhladovať, zvyšok vojska vďaka presile zmasakrovať. Ale. Zrazu sa z čista jasna privalila armáda Galov v počte 786 mužov, pričom na ich čele bol samotný galský kráľ. A zaútočila. Fúúúúúha, pomyslel som si. Dvojnásobná presila, to bude zábava. Po chvíľke váhania som prijal boj. Pred mojou légiou, ktorej chýbala akákoľvek ťažká pechota a kopijníci, sa rozťahovala zelená vlna Galov. Od chrbta sa na nás valila mestská posádka. Našťastie, bola to iba ľahká pechota a bola odo mňa dosť ďaleko. Hlavný voj Galov nečakal začal zhurta útok. Ich vojská zahrňovala klasický Dav kopijníkov - ľahká pechota, Šermiari - ťažká pechota, Oštepári, Barbarská jazda - ľahká jazda a Barbarský vodca - ťažká jazda. Namiesto pôvodného šachovnicového rozloženia manipulov som ich rozostavil do jedného šíka. Oštepári hodili do nepriateľskej prvej línie oštepy. Galovia strácajú prvých mužov a rozbiehajú sa. Okamžite útočia. Oštepári ustupujú na krídla. Jazda vyráža oproti galskej. Galskí pešiaci prerážajú stred pechoty. Stred sa sťahuje za krídla. Krídla Galov obkľúčia. Na miesto pechoty, ktorá sa stiahla nastupujú velites. Hastati z krídiel hádžu do Galov svoje pillum súčasne s velites. Hastati útočia. Velites sa sťahujú. Po kratšej potýčke sa dozvedám, že nepriateľský kráľ padol. Napriek tomu jeho bojovníci bojujú ďalej. Ak aj nejakí ustúpia, čoskoro sa sformujú a bojujú ďalej. Do posledného muža. Doráža mestská posádka. Proti už jasajúcim legionárom nemajú šancu. Dokonale sforomovaní omráčujú nepriateľov zúrivou paľbou, následným ústupom a bleskovým úderom jazdy. Po nevýraznom odpore sa dávajú na útek. Víťazstvo. Dokonalé, krvavé. Z 1068 mužov sa zachránilo ledva 90. Z mojich 564 prežilo 413... Hrdinské víťazstvo, ktoré si budem pamätať zrejme až do smrti.

Taký menší epilóg: Po haravare pri Lugundume sa Galovia spamätali už iba raz. Po druhej vojne (v prvej som získal Predalpskú Galiu), kedy stratili kompletne celú Galiu. V tretej vojne, keď im ostala už iba Numantia v Hispánií. Podarilo sa im postaviť 2 obrovské armády. Z obidvoch sa nevrátil už nikto. Takí mocní boli vojaci Ríma. Vojaci rodu Julius.[/i][/b]
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

jj Galové jsou sra*ky, nedávno jsem útočil na menší město (jen dřevěné hradby), které bránil trojnásobný počet vojáků než jsem měl já. Nakonec utekli 4 nepřátelští vojáci a mě jich zbyla více než polovina.
Naposledy upravil(a) AlieN dne 6.11.2005 12:04, celkem upraveno 1 x.
Arronax
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arronax »

Najhorší sú Egypťania - sú nenormálne a nereálne silní... autori to mierne prepískli... preto je veľmi ťažké hrať kampaň za Scipiovcov - Kartágo i Numídia sa dajú v pohode zvládnuť, ale Egypt... :evil: :-? :-x Hlavne, ak sa dostanú už k silnejším jednotkám...
Fryn
Sigilan

Příspěvek od Fryn »

Pěkný (komentář k Arronaxově bitvě), mnohem drsnější bitvy (vítězství) jsem ale zatím zažíval u TW-Medieval. TW-Rome jsem ještě ani nedohrál, ale z toho co jsem zažil tak mi největší problém dělali řekové, s egypťany jsem měl tu čest pouze v jedné historické bitvě.
Arronax
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arronax »

Bitky s Galmi nemôžu byť moc drsné - sú to totiž absolútni idioti, ktorí sú schopní nacpať celú armádu na jeden oddiel a zvyšok vašej armády ich docela poľahky obkľúči a zlikviduje...
nuke
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nuke »

Hrám Rome Total War a v Imperiálnej kampani mám vyše 25 provincií. Neviete nejaký zaručený tip na to aby sa mi ludia nebúrili ? Rady tipu presuň hlavné mesto neberem - to už som skúšal.
A ešte dačo : Kedy už konečne budem môcť napadnúť Rím. Čo presne je k tomu potrebné ?
Odpovědět

Zpět na „Jiné hry“