I na Slovensku mají svůj "Týden nenávisti"

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Yachiko
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yachiko »

Áno je pravda, že Slovensko bolo v niektorých veciach pred vznikom ČSR zaostalejšie pre Českom... ale aj keď sme prúdilo viac peňazí a menej sa vracalo ( čo sa mimochdom dalo samozrejme čakať... ;-) ) myslím, že to aj tak zostalo stále tak...
A niektoré neospravedlniteĺné hnusné činy vašich "vysokopostavených" ľudí - napr. pád martinského zbrojárenského a strojárenského priemyslu sa proste zabudnúť nedajú... a to je jedna z tých výhod, ktorá pramení z rozdelenia... aj keď je pravda, že tieto zločiny sú páchané aj naďalej našimi "vysokopostavenými" ľuďmi...
Potreba štátu bola vzájomná ale ako pri každej veci - krásna idea padla a nakoniec z toho pramenilo máločo dobré...
The day is done
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Hmmm, nikdy jsem na žádné problémy nenarazil - resp. už nějak slováky a čechy ani nerozlišuju (jo, jen to mají domů ze školy trochu dál - asi jako ostraváci :lol: ).
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Slovensko mám samozřejmě rád, už jen proto, že Yachiko a CrowX jsou tu moderátoři ;-) . Navíc se mi zdá, že Češi a Slováci k sobě i po více než 10ti letech od oddělení mají k sobě velmi blízko. Důkazem budiž toto fórum, kde je např. snad většina témat v sekci BGI&II pojmenovaná slovensky (což mi vůbec nevadí).
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Yachiko píše:A niektoré neospravedlniteĺné hnusné činy vašich "vysokopostavených" ľudí - napr. pád martinského zbrojárenského a strojárenského priemyslu sa proste zabudnúť nedajú... a to je jedna z tých výhod, ktorá pramení z rozdelenia... aj keď je pravda, že tieto zločiny sú páchané aj naďalej našimi "vysokopostavenými" ľuďmi...
No právě, je až hrůzné k čemu mezi dvěma blízkými národy docházelo. Viz třeba vyhánění Čechů ze Slovenska v krušných časech před 2. světovou válkou. Nebo pak opětovná poválečná centralizace, která mávala slovenským štátem jako argumentem proti jakýmkoliv státním snahám Slováků.
Ale tyhle "historické" problémy jsou se sousedy vždycky. A řešíme je zbytečně. Mně jen vadí, že se od nich slovenské oficiální kruhy nedokáží oprostit. Pak připlácnou ksicht toho antisemity Hlinky na tisícovku a do školních osnov prosazují slovenský štát jako první samostaný státní útvar. Než tohle byla 1. republika určitě lepší (minimálně morálně). Právě o to mi jde. Ne to, že existovaly minulé hříchy, ale to, že jsme schopni se k nim nadále hlásit, jakoby to hříchy nebyly. :-?
Yachiko
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yachiko »

Vidím, že tu sa asi nenájdu ľudia ktorí robia rozdiely... a to som rád...
Samozrejme je potrebné uchovať si určitú dávku vlastenectva teda aspoň pre mňa...), ale je dôležité nebyť nacionalista a akceptovať to, že v iných národoch sú rovnakí ľudia ako my a že to nie je o národnosti, ale o ľuďoch, iq a tec. ako písal Vlasák...
Napríklad ja môžem o sebe povedať, že som vlastenec - mám rád svoju krajinu atď., ale nemám rád ľudí ktorí ju povyšujú nad ostatné až do obrovských výšin - pre každého vlastenca je jeho krajina tá naj, to je domov, ale ak je inteligentný musí akceptovať, že sú aj iný vlastenci, v iných krajinách a sú to normálny ľudia. Nacionalisti sú tí, čo toto všetko neakceptujú - a určite ešte aj iné veci, ktoré som nespomenul... a tých ja v láske nemám, pretože je o podĺa mňa prejav veľkej obmedzenosti...
A tiež je pravda čo kedysi Jab písla ešte na bg.cz - ...vlastenectvo je neškodná ide, kdežto o nacionalizme sa to povedať nedá...
The day is done
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Re: Exoti z východu

Příspěvek od Ajantis »

Yachiko píše:Po postupe našich tenistov do finále Davis cup-u sa istý český denník vyjadril, citujem: "Exoti z východu vo finále Davisovho pohára..." :shock: :evil:
Čo na toto ako Češi hovoríte? Mám pocit, že s tým nacionalizmom je to čoraz horšie, tak ako u nás, tak aj u vás...
Aký máte k tomu postoj?
Toto vyjadrenie som samozrejme použil len ako príklad, neobľuba Slovákov sa prejavuje samozrejme aj v iných veciach...

Asi puk minuty jsem se zamyslel nad tou prvni vetou, jak to myslis s tim, ze Cesi postoupil do finale a pisou o sobe, ze "exoti z vychodu postoupili...". Natozpak kdyz nikam nepostoupili :-) Nejak si porad nemuzu zvyknout...
Dnes jsem zahledl v autobuse pres ramena jendoho pana take pekny titulek v deniku (?) Sport- "Thun-Sparta. Nevideli jste? Budte radi!) :-))
Arian
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arian »

Já osobně si myslím,že Češi jako národ proti Slovákům nic nemají,na druhou stranu se mi ale občas zdá,že Slováci se cíti Čechy vždycky hodně utlačováni-a to je podle mě taky blbost...
Vidíš-li na konci černého tunelu světlo, pak je to obvykle na tebe letící fotonové torpédo
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Já Čechy a Slováky nerozlišuju a dodneška říkám často Československo 8-) . Exoti z východu, hmmm, autor textu měl zajet např. do Británie, tam by za exota byl on :twisted:
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Lothar
Sigilan

Příspěvek od Lothar »

Ale jo, obcas jsem na nejakou tu nevrazivost narazil (obema smery), ale jde o vyjimky. Jinak z 1/4 jsem taky Slovak :).

btw. - Zrovna minuly tyden jsem si na trolejbusovy zastavce kus od skoly vsiml stylizovane kresby nejake nahotinky s napisem "i love slovakia girls" :)).
And now for something completely different!
SiNuHeT
Sigilan

Příspěvek od SiNuHeT »

Mně ta slovenská nevraživost proti Čechům přijde logická, i přes ekonomický pokrok k nám stále jezdí pracovat a studovat, kdežto naopak téměř vůbec. Takový syndrom "obdarovaného" :-)
Yachiko
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yachiko »

Alebo je to skôr aj závisť, že ste v určitých veciach vysplejšia krajina...
The day is done
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
SiNuHeT
Sigilan

Příspěvek od SiNuHeT »

Yachiko: ale fakt jenom v některých :-x
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Hmmm, to mi připomíná, co jsem slyšel od čvuťáků - o kolejích: Na ČVUTu dostanou koleje jen slováci... a pražáci :lol:
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Arian
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arian »

SiNuHeT píše:Yachiko: ale fakt jenom v některých :-x
A v čem jsme méně vyspělejší než Slovensko :?:
Vidíš-li na konci černého tunelu světlo, pak je to obvykle na tebe letící fotonové torpédo
SiNuHeT
Sigilan

Příspěvek od SiNuHeT »

LordArian píše:
SiNuHeT píše:Yachiko: ale fakt jenom v některých :-x
A v čem jsme méně vyspělejší než Slovensko :?:
Dvě slova: ekonomické reformy.
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“