Matematika

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
michy
Šifrovač

Příspěvek od michy »

No,jestli na to má a baví ho to, tak proč ne,že?
I když na mě matfyz osobně působí trochu...zvláštně,nevim proč
Ježíš přichází, tvař se že pracuješ.

Koukněte sem jen na vlastní nebezpečí!
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Re: Matfyz

Příspěvek od sevencreature »

Trandul píše:Je pravda že má většina studentů dredy?
:lol: :lol: :lol:
Ne, pravda to není.
Trandul píše:PS:Dal sem to na Hadrníkovo náměstí protože by to tam stejně za minut bylo tak šetřim adminům práci.
Obrázek
Rozesmál jsi mě - tak to přesunu do Měděné Čelenky :-)

Jab: :lol: A kupodivu je to i pravdivé :lol: :lol:

Trandul: Zeptej se drake127 ;-) Jakožto čerstvý matfyzák tě určitě rád informuje :-)
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Cammaris
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cammaris »

Tak ať jde na FAV ať je nás tu víc... ;-)
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Re: Matfyz

Příspěvek od Vlasák »

Trandul píše:Mám dotaz, můj starší bratříček uvažuje že by šel na Matfyz. A tak se ptám:Co si myslíte o tý škole?
Je pravda že má většina studentů dredy?
Atd.
PS:Dal sem to na Hadrníkovo náměstí protože by to tam stejně za minut bylo tak šetřim adminům práci.
Ne, většina studentů nemá dredy. Já bych řekl, že vlasové stylizace má tak třetina - a z té třetiny má půlka tyhle kejkle chtěné, a půlka nedostatkem normálního společenského cítění jaksi nechtěné - umaštěná, rozcuchaná a rozčřepejřená image některých na matice byla fascinující ;-)

Jinak si myslim, že to je hodně dobrá škola a hodně v pohodě ;-)

Ale ono hlavně záleží, co chce dělat, co od toho čeká a jakou má naturu.

Matika tam není o počítání, ale o důkazech, filozofii a prostě o matice "samě o sobě" - v příkladech tak ani nejde o výsledek, ale o to, jestli člověk odůvodní všech svých devět rovností, které do příkladu napsal, a když už neví, jak je odůvodnit, tak aspoň dokázat, že platí... a tak takhle všělijak ;-)

V zásadě, tři obory dost rozdílné:

- informatika nejpopulárnější a asi v ní je matematiky nejmíň, ale i tak víc než dost. Imho, pokud chce tvůj brácha jít na školu hlavně z lásky k počítačům, docela bych i váhal, jestli je tohle ta nejlepší volba, kam jít. Mně osobně se dost slibně v tomhle jeví Brno, které asi v současnosti nabízí njelepší kompromis ve výuce informatiky v Čechách. Od letoška je taky novej obor na FELu týkající se zejména softwarového inženýrství a přijde mi to jako docela cool věc. Na mff mi informatika přijde spíš výzkumná - nestačí prostě umět programovat v céčku, umět linux a dělat stránky na internetu, o tom to tam prakticky ani vůbec moc není... ale to bude asi nejlíp vědět přímo drake, jaké z toho má pocity ;-)

- matematika - tak ta je pro milovníky matematiky. To chce vědět doopravdy předem, že sem člověk vážně jít chce ;-) Právě tady je nejvíc té (krásné ;-) ) matematické filozofie a spíše rozjímání než počítání ;-)

- fyzika - to je opravdu čistě pro "skalní" ;-) Matematiky dost (a to imho té těžké) a fyziky jakbysmet. Obdivuju každého, kdo tam šel. I když spousta lidí z matematiky tam jít chtěla, ale s výhledem do budoucna řekla, že v matice je víc peněz ;-)

Jinak - holek je na matfyzu celkem i dost a docela velká část z nich i docela povedená - povídačky o ošklivkách nejsou rozhodně až tak podložené ;-)
Infinity forever! - Baldur's Gate II add-on CZ
Fórum plné RPG - RPG fórum

Obrázek
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Matematika je o filosofii :shock: ? Logika se ve filosofii používá hodně, to ano, ale matematika...
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

matematika je logická věda :roll: 8-)
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

Vampiria píše:Matematika je o filosofii :shock: ? Logika se ve filosofii používá hodně, to ano, ale matematika...
Je pravda, že "katedru matematické filozofie" pro svou možná už opravdu velkou vyšinutost zrušili a jednotlivé její persony rozptýlili po všech ostatních katedrách - ale ano, ta (matematická) filozofie v matematice rozhodně je, rsp. čistá matematikou sama o sobě je jistou formou filozofie. Debaty o spočetnosti, mohutnosti nekonečen, rozhodnutelnosti a složitosti problémů atd. atd., to do toho tak přesně zapadá ;-)
Zažil jsem přednášejícího, který začal studovat filozofii, pak šel snad někam přímo do Vatikánu studovat teologii a nakonec skončil u matematiky, kterou přednáší ;-)
Infinity forever! - Baldur's Gate II add-on CZ
Fórum plné RPG - RPG fórum

Obrázek
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Vlasák: kdybych vůbec nevěděl o čem je řeč, snad by se mi po tom Tvém vylíčení na MFF i chtělo... :lol:
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Vlasák píše:Zažil jsem přednášejícího, který začal studovat filozofii, pak šel snad někam přímo do Vatikánu studovat teologii a nakonec skončil u matematiky, kterou přednáší ;-)
Matematika, filosofie, teologie aneb 3x le crime capital. :roll:
Tahle kombinace by mě asi zabila. :-D
Velehal
Sigilan

Příspěvek od Velehal »

Ne nadarmo je za zcela klíčovou postavu filosofie 20. století (té pěstované především v anglosaských zemích) Gottlob Frege, který byl matematikem a logikem (no dobře, i filosofem, ale sám by se považoval za matematika a logika). Vůbec všichni důležití (v anglosaské filosofii 20. století) měli s matematikou (nebo alespoň logikou) něco společného: Russell, Carnap, Quine i Tarski byl matematik a logik (ale byl tak laskavý, že psal i články pro "filosofy", respektive se jim snažil nějak nepříliš technicky vysvětlit co napsal jinde).
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Velehal: A nejen 20. století (Platón by mohl vyprávět :mrgreen: - o ostatních řecích nemluvě)...
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Velehal
Sigilan

Příspěvek od Velehal »

"Ať nevstupuje ten, kdo není vzdělán v matematice" (řecky to neumím...)
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

každopádně je matematika věda, což? :lol: 8-)
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
Firkraag
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Firkraag »

Matika je v poho ;-)
Když jsem byl malý, byl jsem namyšlený…. ale teď už nemám chybu.
Arronax
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arronax »

Firkraag píše:Matika je v poho ;-)
:shock: :anxious: :think: :doh: ;-) :lol: :mrgreen:
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg
thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“