Film II

Centrum kultury města Sigilu, kulturní všehochuť ze všech sfér.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Na MI s Cruisem je dobré jedině to, že začátek byl použit v Austinu Powersovi. Toť vše.

Kde jsou časy seriálu na Nově :cry:
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

sevencreature píše:Kde jsou časy seriálu na Nově :cry:
Přidávám se :cry:

A M:I filmy jsou pro mě všechny jen lehce nadprůměrné akční výplachovky, na zabití nudného odpoledne ideální. A docela fajn je že každý díl je stylem úplně jinde než ty ostatní, aspoň to nezačne nudit.
KEBULE
Sigilan
Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...

Příspěvek od KEBULE »

AlieN píše:A M:I filmy jsou pro mě všechny jen lehce nadprůměrné akční výplachovky, na zabití nudného odpoledne ideální. A docela fajn je že každý díl je stylem úplně jinde než ty ostatní, aspoň to nezačne nudit.
S tím souhlasím - čím dál tím větší kraviny... :evil:
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Konečně jsem zašel do kina na Nauku o snech - opravdu kouzelný film :-)
KEBULE
Sigilan
Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...

:-)

Příspěvek od KEBULE »

SAW 3
Třetí pokračování trilogie těžící ze stále stejného tématu. Nicméně to nebylo zase tak špatné. O tom jestli to bylo krvavější a tvrdší než předchozí díly bych notně polemizoval, ale i tak se mi to líbilo. A konec vyvážil nedokonalosti předchozích dějů

Hodnocení 65-75% Hlavně za ten konec...

Nicméně 4. díl bych už asi netočil tohle téma už dalo co mohlo, teda aspoň dle mě. 8-)
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Re: :-)

Příspěvek od AlieN »

KEBULE píše:Nicméně 4. díl bych už asi netočil tohle téma už dalo co mohlo, teda aspoň dle mě. 8-)
Točit se bude dokud to sype a protože Saw hodně sype, tak se taky bude hodně točit.
"Hororoví" fanoušci jsou nenároční a chodí do kina i na to co už několikrát viděli (a Saw je provařená už od dvojky) a právě proto mívají takové série nejvíc dílů (Pátek třináctého, Halloween, Noční můra v Elm Street,...)
KEBULE
Sigilan

Příspěvek od KEBULE »

Samozřejmě nejde nesouhlasit. Já to myslel tak aby se z toho nestala ta typická série jejíž kvalita klesá a klesá a klesá...

Protože i přesto, že dvojka i trojka byla a je přovařená stále to má celkem slušnou úroveň... (teda aspoň dle mého názoru)
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Poté, co Filmový klub ČT nabízel lahůdky jako Visconti, Godard či Koerfer, nevěřil jsem, že může být hůř. Opravdu, opravdu jsem tomu něvěřil.
Ale STALO SE! Stále lze klesnout ještě níž! Bože, kam až to půjde...
Došlo na "českou alternativu", konkrétně Vaterland.
Alternativa pro alternativu. Film je jedním slovem "divný". Bohužel je ta divnost zcela prvoplánová a o to větší, oč je obsah ubožejší, protože právě tuto skutečnost musí zakrýt. I přesto se tvůrci snaží neskonale drze do poslední chvíle předstírat, že jde o něco extra. Prolínání časových rovin, nedořečená tajemství, spousta samoúčelných náznaků, herci, kteří mají za úkol se v podivných pózách co nejvíce pitvořit a mluvit co nejvíc nepřirozeně, aby přiživili dojem "tajemna, který tuhle rodinnou záhadu obestírá". Všechno je to naprosto falešné a chatrné. Zoufalá snaha o invenci, kterou by se film odlišil od ostatních a aspoň tím zaujmul, je ještě více patrná na příběhu, který je ještě zoufalejší, než jeho zpracování. Opravdové filmové dno.

A předtím běžel vrcholně nezajímavý quasidokument Cesta k moci.
Příšerná zbytečnost. Netuším, co znamenají ty řeči okolo o nadčasovém dokumentu či o "propojení člověka a moci". Čekal bych výpověď či snad úvahu o něčem, že se něco nového dozvím... Výsledek je naprosto povrchni a bezobsažný sestřih rozhovorů, které už byly ke slyšení a vidění stokrát a opakují se v nich pouze základní politická hesla. Rádoby filosofující zasvěcené komentáře režiséra v tom působí pouze trapně, snažíc se vytvořit alespoň iluzi nějaké hloubky, jsou ale naprosto mimo. A ke všemu hrozitánská nuda.

Byl to vpravdě otřesný večer u TV - 2x jsem musel dát to úplně nejnižší hodnocení, které na csfd existuje.
Cesare
Lim-Lim
Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

Hmm... V tom vám musím odporovat, to se musí podporovat...;-)
Vaterland je IMHO výbornej. Svým způsobem... O vrchol české filmové tvorby se, pravda, nejedná a závěr mě trochu rozladil, ale první dvě třetiny byly přesně podle mýho gusta.
I divnost pro divnost má svoji platnost, nejen když se sešeří... A pro českou, chronicky tragikomickou kinematografii to platí obzvlášť. Takže klidně víc takových Vaterlandů... A časem třeba přijde opravdový skvost, prostý dětských neduhů, jimiž Vaterland trpí.
Ale my dva se v tomhle asi těžko shodneme... Já osobně jsem totiž přívržencem filmové samoúčelnosti - samoúčelných náznaků, samoúčelné podivnosti, samoúčelného násilí i samoúčelných šokantností.

A co se Vaterlandu týče - ačkoli na scénáři a výstavbě (a zakončení) příběhu by to chtělo zamakat, v řadě ohledů se naopak velmi zadařilo... A s těmi hereckými výkony to IMHO zdaleka nebylo tak strašné.
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Mně tedy Vaterland přišel jako naprosto nevýrazný film. Tak nevýrazný, že jsem ho ani nemohla poctít odpadem. Herci byli až na Rodena strašní, samotná kostra příběhu mi zněla docela dobře, ovšem ta realisace, přátelé, ta realisace kulhala jak mimochodník bez pravé zadní. 8-)

A Cesta k moci bylo ovšem dílo hodné bezhlavého mistra - tak zbytečný film jsem neviděla od té doby, co ČT2 servírovala zkraty pana Godarda.
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Cesare:
Já si nemyslím, že by výkony herců byly špatné - tak velcí amatéři to zase nejsou. Já mám naopak pocit, že to, co před kamerou předváděli, byl úmysl.
Docela to totiž zapadalo do zbytku filmu. (Což nemyslím v dobrém.)

Pokud by to ovšem úmysl nebyl (což si nemyslím), šlo by o nejhorší filmové výkony v dějinách - kam se na to hrabe sestava Eda Wooda z Plan 9.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Vážně mě neustále překvapuje, že mají lidé nějaký interní(?) pěkně seřazený seznam "nejlepších věcí na světě" :think: Fascinující - taky bych ho chtěl mít...

Hmm, Vaterland jsem chtěl vidět, ale nějak jsem na něj zapomněl (jinak touha ho vidět nikdy nebyla natolik silná, aby mě motivovala nějak se snažit - tj. pořád čekám, až mi někdo řekně, ať se na ten film podívám s ním).
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Dnes jsem se podíval na zřejmě historicky druhé české sci-fi, tedy Ikarie XB 1.
Tahle pomalá chladná sci-fi mám rád. Ač na první pohled může připomínat Tarkovskiho, nejde o příběh myšlenkově bohatý, jako spíše o dobrodružný, který ale vhodně využívá neprozkoumanosti vesmíru, z něhož se může vynořit fakticky cokoliv. Právě ty scény, v nichž se posádka Ikarie setkává s překvapeními, jež pro ně byla uchystána, jsou zdaleka nejlepší - velmi napínavé až hororové. Bohužel v úvodní poměrně dlouhé "seznamovací" části i později v průběhu filmu se vyskytují značná hluchá místa, kdy se zdá, že tvůrcům ke štěstí stačí ukazovat budíky a pocit, že "letí někam daleko". Slabší je i závěr a výkony některých herců též nejsou optimální. Přesto i dnes poměrně kvalitní film.
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Včera jsem se podíval na japonský film Rubber's Lover.
Většina filmu se odehrává v továrně ukrývající výzkumnou laboratoř ve které několik šílených vědců dělá šílené pokusy na neméně šílených lidech, ovšem jen do chvíle kdy se jim jeden experiment vymkne z rukou a pak si vězni a věznitelé víceméně vymění místa. Film se mi dost líbil - rozhodně nezapře podobnost se skvělým Tetsuem, ale na rozdíl od něj je to víc klasický film než industriální peklo s minimem děje. Jeho atmosféra je přitom opravdu parádní a i přes minimální rozpočet se mi velmi líbila i vizuální stránka filmu, obzvlášť některé záběry stavící na ostrém kontrastu černé a bílé vypadají výborně. Jediné co mi trochu vadilo byla delší stoboskopická scéna ze které mě rozbolely oči.
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Taxidermia - Trochu zklamání. Ano, je to mile bizarní a absurdní (byť pár záběrů na mě působilo dojmem, že jejich účelem je pouze diváka "šokovat" (a bohužel jsem byl v kině sám, takže jsem nemohl pozorovat reakce :-( )) a velmi pěkně natočené, ovšem doufal jsem v intenzivnější zážitek - překvapilo mě, že má film jen hoďku a půl, anžto jsem měl pocit, jako bych v kině strávil o čtvrt hodinu více. Až na pár výjimek mi rovněž nepřišel příliš výrazný hudební doprovod, na který jsem se po zhlédnutí traileru velice těšil. I tak ****, ač slabší. 7/10
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Odpovědět

Zpět na „Scéna mořského vánku“