Moderátoři: Sadako, sevencreature
Tohle trochu zavání... Asi takhle - podívám-li se na operaci toho co zbylo z potapěčovi nohy po napadení žralokem, myslím že jsem zpracoval celkem dostatek informací k tomu, abych věděl, že hrát si se žralokem nebude tak úplně bezpečné a že ty následky musí asi i trochu bolet. To že si někdo i po zpracování těchto informací jde s tím žralokem stejně hrát ''aby to zažil na vlastní kůži'' už je někde jinde.Neferit Sr. píše:Nezažil jsi ho, jsi tedy jen pozorovotel a děláš si závěry. Jde jen o to, jestli jsi zpracoval, to myslím v uvozovkách, dostatek informací.
Nemyslím, že tohle je zrovna správná interpretace, vzheldem k tomu, že jsem tu už i přiznal (dokonce ještě před srazem), že bych podstoupil i tu formální. Jen jsme se snažil obhájit, že když už to bereš z citové stránky, tak je ten štempl úřadu přece nepodstatný.Vlasák píše:No, včera jsme došli k jednomu zajímavému závěru. Pakliže to tu můžu prezentovat, tak Hamster řekl, že by klidně podstoupil "neformální" svatbu. Nevím, jestli z toho usuzovat, že mu vadí to, že je manželství opatřeno štemplem úřadu, jakýmsi externím vstupem, který nepotřebuje.
Ou ou - prrr. Domýšlíš si něco k čemu zde nebylo směřováno.Neferit Sr. píše:Jab – kdepak, vůbec není zmatečný. Je jen natolik pravdivý, že se Tobě a Hamsterovi nakonec ani Frostymu nelíbí....
Cožpak tohohle není možné dosahnout i bez toho aniž by se dva vzali..? Je..? Pak nechápu proč stále spojuješ institut manželství (záměrně nepoužívám spojení 'manželské soužití', či 'manželský svazek') s láskou. Potom se tu totiž i nadále budete bavit jeden o koze a druhý o voze.Neferit Sr. píše:A od prvotní zamilovanosti náš vztah přešel do trvalé klidné lásky. Takové, která pomáhá při vše špatném a umožní ve společném štěstí prožít to dobré.
Když na tohle kejvnu, tak skončíme u toho, že mezi tím stejně není rozdíl a to asi pro-manželské frakci nepíchne. Krom toho, že manželství "komplikuje" rozchod je v podstatě shodou obou stran od začátku téhle diskuze. O tom, že podle mě manželství, jak píšeš, "akorát komplikuje společný život dvojice", jsem se nikdy nezmínil, protože spíše jsem se vyjadřoval ve smyslu, že na společný život samotný nemá žádný efekt, takže mi kdyžtak hoď nějakou citaci, protože nevím o čem mluvíš (Nevím, jestli to od tebe byla provokace, nebo jsi to myslel vážně ale radši reaguju).Saruman píše:Vždyť v případě rozchodu pravděpodobně podlehneš institucionálnímu teroru, ať už je tvůj svazek formálně potvrzený či nikoliv.
Nikdo ze zastánců manželství by sice nesouhlasil s pohledem na něj, jen jako na legální stvrení, ale pokud to tak vezmem, tak zjednodušeně řečeno ano.Myslíš snad, že kupříkladu po deseti letech vztahu ve sdíleném prostoru se sdílenými prostředky a potenciálně i sdílenými ratolestmi, na čemž všem se partnerka i partner podíleli, ať už v jakémkoliv poměru, společně, je v rozchodu skutečně hlavní překážkou jeho legální stvrzení?
Chm, tomuhle jsem se v týhle diskuzi bránil už asi ve třech podobách...Saruman píše:Samozřejmě, že pokud se chceš po celou dobu trvání vztahu chovat jako paranoidní skeptik, kterému jeho družka nestojí ani za náznak důvěry a každou jednotlivost řeší zvlášť, tento problém nejspíše odpadává, ale mám silně pochybnosti o tom, že se i za těchto okolností skutečně jedná o lepší východisko…
Rozdělení na základě pouhého souhlasu a nesouhlasu se mi v tak složité otázce, jakou manželství je, zdá jako dosti nedostatečné. Sám z dlouhodobého hlediska, obzvláště se zahrnutím potomků, považuji už jen pro potenciální možnost rozchodu za výhodnější sňatek uzavřít. Přece jen se s institucemi, na které se pravděpodobně bude nutno obrátit, rozhodně jedná lépe, pokud hned od začátku hraješ podle jejich pravidel. Za součást společného života dvojice považuji i jeho zánik a zde si manželství komplikující roli rozhodně přiznal.Hamster píše:Když na tohle kejvnu, tak skončíme u toho, že mezi tím stejně není rozdíl a to asi pro-manželské frakci nepíchne. Krom toho, že manželství "komplikuje" rozchod je v podstatě shodou obou stran od začátku téhle diskuze. O tom, že podle mě manželství, jak píšeš, "akorát komplikuje společný život dvojice", jsem se nikdy nezmínil, protože spíše jsem se vyjadřoval ve smyslu, že na společný život samotný nemá žádný efekt, takže mi kdyžtak hoď nějakou citaci, protože nevím o čem mluvíš (Nevím, jestli to od tebe byla provokace, nebo jsi to myslel vážně ale radši reaguju).
O jakém přikování to hovoříš? Manželství je pouze formálním potvrzením něčeho, co zde již beztak existuje nebo existovat bude, a akorát dodává vztahu právní oporu. A co se týče paranoidního skeptika, mě se jedná spíše o to, že jeho charakter už principu počítá s rozchodem a snaží se na něj co nejlépe připravit, než že by dělal cokoliv proto, aby tomu předešel.Hamster píše:Chm, tomuhle jsem se v týhle diskuzi bránil už asi ve třech podobách...Já že družce nedůvěřuji na základě toho, že jí k sobě nechci přikovat manželstvím? Téhle logice fakt nerozumím... Já právě naopak vidím mnohem větší nedůvěřivost v tom, si jí brát. Kdybych byl paranoidní skeptik a chtěl bych s ní být, tak si jí nejen vezmu, ale ještě jí zamknu v komoře...