Noční thread II

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Cesare
Lim-Lim
Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

Yachiko píše:
A ostatní "duši-veriaci": Keď veríte, že existuje duša, neznamená to automaticky, že veríte v posmrtný život? Veríte aj v ten?
Pokud jde o posmrtný život - spíš v něj věřím, než nevěřím, ale bez pochybností to není. Holt uvidíme, až nazraje čas... (Nebo taky neuvidíme...;-))
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Yachiko píše:No samozrejme rešpektujem Tvoj názor, ale predstav si mŕtveh človeka... ešte pred chvíľou žil dajme tomu, že umrel vďaka početným zraneniam... môže taká úžasná bytosť akým bol, taká koímplexná len vďaka *obyčajnému" fyzickému poškodeniu proste umrieť? Len tak? Behom chvíľky sa zruší celý život? Pár sekúnd a dosť?
Ano podle mě může, lidské vědomí je jen pár elektrických impulzů v mozku a ty skončí v okamžiku smrti (ovšem myslím si že teoreticky by mrtvého člověka bylo možné oživit, zní to sice hodně Frankensteinovsky, ale díky pokrokům v pochopení funkce mozku si myslím že něco takového je jen otázkou času)
wosmahl
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wosmahl »

cesare: Ještě by to chtělo vymyslet způsob, jak to co zjistíš předat těm živým ;-) Ale to by to nebylo žádný překvápko...
Quand trois poules vont aux champs,
La premiére va devant
La seconde suit la premiére
La troisième va derrière.
Cesare
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

wosmahl píše:cesare: Ještě by to chtělo vymyslet způsob, jak to co zjistíš předat těm živým ;-) Ale to by to nebylo žádný překvápko...
Jedním z možných způsobů by mohlo být obcházení po domě, rachocení a tlumené kvílení, ale živí to obvykle snášejí překvapivě špatně (na to, že jde v podstatě o dobré zprávy)...;-)
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Geralt píše:A popros, co má včerejší sraz společného s formováním svědomí?
Pouze se o svědomí a jeho formování diskutovalo. A pak se všichni ve shodě přátelsky objali. (ta druhá věta není tak úplně pravda, ale prostá fakta mi přišla příliš suchá :-D )
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

Geralt: nějak vypukla debata o víře, a já jsem dle svého nejlepšího svědomí a vědomí prohlásil, že věřím v boha a VELICE neohrabaně (byl pozdní večer a já nejsem žádný intelektuál, to všichni dobře víme) jsem se snažil toto vysvětlit, poté debata pokračovala přes duši, svědomí atd., až zdegenerovala a tak jsme jí opustili

Yachiko: ano, v něco takového jako posmrtný život věřím, ale těžko to budu definovat jako nebe či peklo, jednou se o tom stejně všichni přesvědčíme, tak proč o tom vést sáhodlouhé spekulace, když stačí čekat...

Alien: pár impulzů v mozku je doopravdy všechno? nějak se mi tomu nechce uvěřit...
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
Yachiko
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yachiko »

AlieN: V poriadku... je to celkom materialistické vysvetlenie, mňa, keď som oo niečom podobnom rozmýšľal napadol tento "obraz". ktorý ma dostatočne presviedča, že to nie je také jedoznačné...

necro: Prečo by to tak nemohlo byť? Ja netvrdím, že to tak nie je ( sám to neviem ... samozrejme ), ale človek sa mi zdá príliš "komplexný prístroj" na to, aby len tak zrazu "prestal fungovať"...

No a pravudpovediac ma táto otázka až tak veľmi netrpái... však ako povedala Cesare - keď príde čas tak uvidíme alebo neuvidíme - a keď vás to trápi moc, tak si pustite Sometimes od Deine Lakaien... ;-)
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Lerek píše:Alien: pár impulzů v mozku je doopravdy všechno? nějak se mi tomu nechce uvěřit...
Asi stejně jako mě se nechce věřit v existenci nějaké vyšší bytosti, nebo života po životě ;-).
Tohle je snad nejstarší otázka vůbec a uspokojivou odpověď na ni se nejspíš nikdy nedozvíme.

Yachiko píše:a keď vás to trápi moc, tak si pustite Sometimes od Deine Lakaien... ;-)
A nebo třeba Reincarnation :-) 8-)
Naposledy upravil(a) AlieN dne 19.8.2006 23:46, celkem upraveno 1 x.
Cesare
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

Yachiko píše: - a keď vás to trápi moc, tak si pustite Sometimes od Deine Lakaien... ;-)
Nebo One Minus One - stojíte-li o pěknou předspánkovou depku...;-)
(two minus one, I am alone - one minus one, I am gone...;-))
Geralt
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geralt »

Yenn & Lerek: To muselo být navýsost zajímavé;-) (jak debata, tak i následné skupinové objetí). Škoda, že jsem již odjel z Prahy, jinak bych se taky zastavil.
Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

AlieN píše:
Lerek píše:Alien: pár impulzů v mozku je doopravdy všechno? nějak se mi tomu nechce uvěřit...
Asi stejně jako mě se nechce věřit v existenci nějaké vyšší bytosti, nebo života po životě ;-).
Tohle je snad nejstarší otázka vůbec a uspokojivou odpověď na ni se nejspíš nikdy nedozvíme.
taky jsem tomu nevěřil, dokud jsem nenabyl zkušenost s alternativní medicínou, od té doby doopravdy nevěřím v pouhých pár impulzů v mozku...
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
Yachiko
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yachiko »

Heh, tak alternatívna medicína, i keď nemám skúsenosti, je podľa mňa pekná blbosť... ale to môže byť tiež výchovná deformácia - obaja rodičia lekári... aj tak však v tejto otázke nie som presvedčený... ;-)
Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

Yachiko píše:Heh, tak alternatívna medicína, i keď nemám skúsenosti, je podľa mňa pekná blbosť... ale to môže byť tiež výchovná deformácia - obaja rodičia lekári... aj tak však v tejto otázke nie som presvedčený... ;-)
já jsem taky nebyl, nicméně potom, co jsem viděl a zažil, říkám, že to blbost není...
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Hmm, alternativní medicína má IMHO blíž k psychologii než ke klasickému léčení (ale nepopírám že může mít nějaký efekt, spousta nemocí má základ v psychice)
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Zdaleka ne každá alternativní medicína je blbost. Ovšem netuším, co to vypovídá o podstatě lidského vědomí.
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“