- zbraně: těžká rada - nejlepší zbraň ve hře může být Short Sword, Long Sword, Great Sword (může se změnit ve kterou z nich chceš)
- dvě zbraně: ani ti nevím, dohrál jsem to se dvěma i s obouruční a nejsem si jistý, co je lepší... Každopádně na dvě zbraně potřebuješ poměrně dost feats, čili z toho hlediska je IMO obouruční mnohem lepší (navíc máš bonus k dmg (1,5 x bonus ze síly)
- nejlepší povolání - heh, to záleží na preferencích IMO - mně přišel opravdu zábavný Rogue/Fighter zhruba míchaný v poměru 1:1
R/F - výhody: můžeš používat svitky s kouzly, můžeš používat velké množství předmětů (maxuj skill Use Magic Item), Tumble je class skill, tj. máš bonusy k AC, Appraise je taktéž class skill (a jeden z mých nejoblíbenějších - vzhledem k faktu, že v NWN se ti peníze proklatě hodí a moc lepších skillů tam stejně není) - umožňuje ti prodávat a nakupovat za výhodné ceny, potom samozřejmě Spellcraft kvůli saving throws bonusům a můžeš vylepšovat i odstraňování pastí či odemykání zámků (ale tyhle skilly se hodí pouze na nižších levelech - na vysokých je to zbytečné, protože pasti ti neublíží, cokoliv, co jde odemknout jde i rozbít - teda SKORO cokoliv (mám dojem, že jeden zámek ve hře nejde) - ale stejně máš tolik skillů, že můžeš namaxovat všechny výše uvedené. Jo, samozřejmě je vylepšuj pouze když bys leveloval jako Rogue - jako Fighter vylepšuj Discipline (class skill) - u ostatních bys měl postihy - je lepší si skill pointy šetřit a pak je utratit s tím konkrétním povoláním.
Jo a málem bych zapomněl na asi nejlepší feats ve hře - Evasion a PŘEDEVŠÍM Improved Evasion (tímto zdravím Dalcora

Jinak Rogue má šílené množství skill pointů a Fighter zase feats, BAB a útoky za kolo. Cekově je tahle kombinace opravdu zábavná

- prestige class - IMO spíš zajímavost. Weapon Master vypadá papírově dobře, ale podle mě to nestojí za tu námahu (i když stejně volím všechny prerequisites - hlavně feats - protože Spring Attack je naprosto skvělý feat a celkově tam moc lepších není).
- hraní - OC nebo SoU a pak importovat postavu do HotU - hodí se mít pro HotU co nejvíc peněz, protože při importu přijdeš o věci, ale peníze ti zůstanou a v HotU je v prvních 2 kapitolách proklatě těžké získat cash, kvůli limitům obchodníků.