Násilí (nejen) ve hrách, manželství a jiné radosti bytí

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Frosty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frosty »

Sirine píše:ono manželství zavazuje, ale rovněž dává křídla
Křídla nám dává Red Bull. O manželství se to myslím netraduje :lol:
Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Tinnarr
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tinnarr »

ROFL to zas nekdo objevil Ameriku.
Obrázek
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

7c: Tohle je ale přece jen špatně vyložená statistika, která vůbec nepočítá s tím, že u párů, kteří to spolu myslí skutečně vážně, je zvykem, aby do manželství vstoupili. Když se tedy takoví lidé berou, tak je jen samozřejmostí, že výsledek je takový jaký je.

Ty dvě procenta nesezdaných párů, co to spolu vydržely přes 20 let (ještě dnes?) mi naopak příjde jako dost velké číslo. Někdo se třeba omanželí až třeba po deseti letech, ale přece...
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

Je to statistika zpracovaná za nějakým účelem. Její interpretce jakoby potvrzovala to co já zastávám, ale jiný výklad by stejnou statistiku dokázal obrátit proti mě. Každopádně zajímavé. Jen je to zbytečně stručné.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Neferiťák: Já netvrdím, že ta statistika něco potvrzuje - právě naopak, myslel jsem to tak, že nepotvrzuje nic. Skupina svobodných párů je totiž "znevýhodněna" tím, že po určitém čase se z ní přelévají procenta do manželských párů, ale zpětně tenhle proces nefunguje.

EDIT: Nejen rozchod, ale i svatba tedy takový nemanželský pár "eliminuje".
Alnag
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alnag »

Hamster má pravdu. Ale to podstatné, co ta statistika nezpracovává je kvalita vztahu. Konstatuje pouze suše, že manželské páry mají pocit většího závazku, což asi není nic, co bychom dříve nevěděli.

Pokud by neplatila Hamsterova úvaha, tedy bylo to kontrolováno na Hamsterovu připomínku, potom by se dalo (jak Neferit Sr. správně tuší) obrátit úvaha v tom, že manželství udržuje pohromadě páry, které by se jinak rozešly (jako kontrolní skupina zde slouží nesezdané páry) a tudíž u těchto normálně rozešlých párů jde zřetelně o nižší kvalitu vztahu. :roll:
Obrázek
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

A Amerika byla objevena...? ;-) 8-)
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
Neferit Sr.
Sigilan

Sirine - těžko říct ale hlavně, je to natolik vágní až je to špatně. Tento výsledek statistiky nepotvrdil vlastně nic. Je to dobrá informace ale spor nerozhoduje jak koneckonců vidět z ohlasů.
Není tam totiž vidět, zda je větší pevnost manželských svazků dána pouze složitější rozlukou nebo tak jak bych to chtěl vidět já - tím, že to ti lidé chtějí. Což je případ můj a jak jsem pochopil i Tvůj.

Prostě v té anketě či výzkumu chyběla jedna otázka. Díky tomu není úplná a nepodpoří ani jednu stranu našeho pomyslného sporu. Baďa.

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Neferit Sr.
Sigilan

Tento týden jsem zaznamenal mezi svými zaměstnanci dvě zajímavé věci. Jeden je mu 23 let požádal o ruku své děvče po dvaapůlleté známosti. Abslolvoval celý ten proces co zde někdo nazval rituál - kupoval prstýnek, věčeře a požádání své dívky. A jako druhá vlna kytice jak hrom - vím to byl jsem ji s ním vybírat. A návštěva rodičů se stejnou žádostí. V létě bude veselka. Protože jsem se s ním hodně bavil vím, že se na manželství dívá jako na přirozený vývoj dlohodobého vztahu. Tedy jakoby to podporovalo můj pohled na svět.

A ve středu mi jiný zaměstnanec oznámil, že se v srpnu bude hodně chlastat - narodí se jim druhé dítě. Je mu 35 a žije ve volném svazku už deset let. To jakoby podporovalo druhou stranu. Jsou zde sice okolnosti, které to moc nepodporují ale bez jeho svolení je sem nemůžu napsat. Ale je fakt, že takto žije dlouho a zdá se že velmi spokojeně.

Prostě je to dnes poměrně složité. Stejně si ale myslím, že můj pohled na svět je alespoň v této oblasti správný.

Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Neferit Sr. píše:Abslolvoval celý ten proces co zde někdo nazval rituál - kupoval prstýnek, věčeře a požádání své dívky.
Jako rituál jsem označoval pouze svatbu samotnou, pro kterou jde o naprosto odpovídající výraz. (rituál = obřad)
Frosty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frosty »

Neferit Sr. píše:Prostě je to dnes poměrně složité. Stejně si ale myslím, že můj pohled na svět je alespoň v této oblasti správný.
Složité to skutečně není. Tedy pokud se zabýčeně zuby nehty nesnažíš stále prosazovat a obhajovat ten svůj 'správný pohled' a připustíš, že to může fungovat i jinak ;-) A tím 'připustíš' nemám na mysli to, že dáš zapravdu někomu s opačným názorem, ale to, že se s tím 'smíříš' hlavně ty :D
Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...
Neferit Sr.
Sigilan

Ale však jo, Hamstere, já to nemyslím ve zlém. Ono je to obřad celé, jen samotné oddání na radnici je jeho završení. A zároveň je to začátek něčeho nového na jiném lidském i právním základě.

Cesare
Lim-Lim
Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

Neferit Sr.: Tvůj pohled na svět je v této oblasti jistojistě správný, ovšem nikoli správnější, než odlišnej pohled někoho jinýho... ;-)
Dokud to klape a funguje a všichni zainteresování jsou happy, každej pohled na manželství je správnej.

Opravdu to zas tak komplikovaný není...:-) Naopak - dokud jsou lidi ochotný "žít a nechat žít", je to bestiálně jednoduchý.
Samozřejmě, že v tý osobní, individuální rovině trable nastat můžou, ale zrovna v týhle rovině se nějaký trable objevovaly vždycky, objevujou se a objevovat se i nadále budou. ;-)
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

Tak a ne jinak :lol: 8-)
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“