ale mám k tomu dodatok.. samozrejme z počutia:
... čo v mojom rodnom meste ďalej robil nevie nikto... každopádne by som ešte chcel vedieť, či tu ešte je... rád by som ho - ako som už napísal - stretol...život píše:Ivan Benda po nástupe do autobusu okamžite vyhlásil: "Tenhle autobus je přeplněný. Teď vidíte jak je svět špatně naprogramovaný. My jej musíme přeprogramovat. Ale vy tomu stejně nerozumíte... ste jenom loutky." ( poznm. - ide o narážku na Bendovu megateóriu, že 3/4 svetovej populácie ovládajú bytosti z pekiel, na čo nasleduje aj jeho ďalší výrok ). Benda ďalej začal hovoriť o svojich úžasných VL teóriach až kým jeden zo zúčastených nevýhlslásil. "Nerozumiem... asi mi nefunguje komunikátor." Na čo Benda povedal "Vidím ty dvě ještěrky ve tvé hlavě. Ty tě ovládají." Odpoveď bola: "Aha... ja som debil... preto mi ten komunikátor, nefunguje... zavadzajú mu nejaké jašterice." Potom sa Benda asi trochu urazil a už toľko "nefilozofoval". Klincom do rakvy jeho prednášok v autobuse MHD bolo to, že sa ho jeden zo zúčastených Bendu spýtal, či si Vesmírní lidé umývajú zuby, pretože Bendovi strašne smrdelo z úst... po tomto sa Benda urazil a odišiel na druhú stranu autobusu a za nejakú chvíľu vystúpil...