Domácí mazlíčci a zvířectvo všeobecně

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
KEBULE
Sigilan
Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...

Re: Domácí mazlíčci a zvířectvo všeobecně

Příspěvek od KEBULE »

Naše nové morče je mladé a chlupy zatím takřka neztrácí, ale až bude, vyzkouším... :twisted:
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

- a náš králík je po operaci - a je z něj jednooký hrdina :roll: 8-)
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
Bodkin
Sigilan

Příspěvek od Bodkin »

Obrázek
SKOČTE ŠIPKOU DO MUŠLE, JEZTE KAŠI S MRKVÍ.
JENOM JÁ JSEM NAŽIVU; VY JSTE VŠICHNI MRTVÍ.
KEBULE
Sigilan
Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...

Příspěvek od KEBULE »

Bodkin: To se chlubíš novým přírůstkem do rodiny, nebo tím že jsi koupil kočce nový kvartýr? :-D
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
PinHead
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PinHead »

Naše míca s mourem mají komfortní bydlení; mají pro sebe celý zahradní domek, který má větší výměru než můj pokoj, mají tam vždy vcelku teplo a vždy mají něco dobrého k jídlu, což se o mě také říct nedá. Vlastně si žijí jako páni: ráno teplé mlíčko a pak jen válení se ve všemožných ošatkách a košících uvnitř, občas zpestřené lovem drobných hlodavců a ptactva.
Miluju ŠPENDLÍKY A HLAVY!!!!!!!!!!!
Adun Toridas!
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

PinHead: Hm... Pokud je to v blízkosti Prahy, nabízím se do podnájmu - společnost koček mi nevadí, právě naopak. :-)
PinHead
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PinHead »

Ajantis: zklamu tě, bydlím u Brna :-)
Miluju ŠPENDLÍKY A HLAVY!!!!!!!!!!!
Adun Toridas!
Cesare
Lim-Lim
Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

Většinu času mezi půlnocí a jednou hodinou ranní jsem po silvestrovském přípitku věnovala uklidňování naší Taruš. Odmala petardy, dělobuchy a podobný pecky dost těžko snáší (narozdíl od kluků, ti byli v naprosté pohodě a vděční, že je necháme chrápat na chodbě), takže dokud to bouchalo, musela jsem se jí plně věnovat.
Co je pro ni ovšem velmi typický - jen se trochu uklidnila, vnutila se nám do kuchyně a s přehledem z toho svýho traumatu vytřískala, co se dalo. Konkrétně dva chlebíčky, spoustu mazlení a drbání za ušima, jednohubku a rohlík.
...mrcha...;-)
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Morty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morty »

Mno, Cesare, vies ako to je... Ako na novy rok, tak po cely rok :-D

Moj pavucik ma nadherne potesil na moje narodeniny... Hned rano po oslave som ho siel skontrolovat ci to prezil, a ejha! Zvliekol sa mi... Teraz je vacsi, krajsi a o dost pohyblivejsi :-D
Fama nihil est celerius.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Cesare - to taky znám:) Mám intenzivní pocit, že našim klukům to zas tolik nevadí, ale jen toho prachsrpostě zneužívají:) Letos z toho "vytřískali" skoro celou misku chipsů...;)
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Cesare
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

xRage: Však ať. A pokud možno po mnoho dalších let. Dokud je čiperná, vychcaná a přítulná, není důvod si stěžovat...:-)

Vallun: No, Tara se asi opravdu bojí. Minimálně dokud to bouchá fest. Má tohle trauma od štěněcího věku - tohle a pak ještě alergii na cyklisty. :twisted:
O to líp se ale zorientuje jakmile krize pomine...:-)
Ti psi samozřejmě neomylně poznaj, kdy jsme naměkko, a kdy se na nás dá vyžmundrat prakticky cokoli...:-)
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Morty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morty »

Jj, Cesare, ze je to zaujimave... Prides sklesnuty domov a tie psy to vytusia... Alebo takisto vedia presne kedy mas dobru naladu, zlu, fakt by ma zaujimalo ako to vedia... A je to tak najma u starsich psov... Ti mladsi by sa stale len hrali, ale tie starsie uz vedia presne vycitit naladu svojho pana, aj ked ju neda najavo :think:
Fama nihil est celerius.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

xRage píše:Jj, Cesare, ze je to zaujimave... Prides sklesnuty domov a tie psy to vytusia... Alebo takisto vedia presne kedy mas dobru naladu, zlu, fakt by ma zaujimalo ako to vedia... A je to tak najma u starsich psov... Ti mladsi by sa stale len hrali, ale tie starsie uz vedia presne vycitit naladu svojho pana, aj ked ju neda najavo :think:
Přesně tak. Mám dvanáctiteltou fenu a naprosto přesně ví, co se děje. Zrovbna teď mám angínu a hlídala mě celý den. Jakmile se někdo blížil, už byla v pozoru - ochránce k pohledání.
Jen škoda, že to není doga, ale jezevčík - nevzbuje moc respektu :-D
"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Cesare - ale to Lakouš by se taky bál, kdyby byl sám v chodbě. Ale jakmile je s náma a někdo ho drbe, hladí nebo jinak mazlí, tak je v klidu:)

Ad zvířecí empatie - u kluků to tak ani nejde poznat - určitě to vědí, ale jejich chování to ovlivňuje minimálně - Sunýš si chce hrát pořád, a to ybch o 55 kg vlčákovi neříkal, že je štěně;) A Lakouš se zase pořád tváří lehce apaticky. Ale když jim věnuješ trochu pozornosti, tak uvidíš, že se chovají trochu jinak a na Tvé nálady a neduhy reagují...

Ovšem my si toho všimneme mnohem dříve u koček. Ty to vycítí bezpečně a hned, dají Ti na jevo, že ví, ale je jim to většinou úplně jedno :twisted: Tedy pokud není člověku vážně zle. Týden před Vánoci, když na mne lezl nějaký zlý bacil, tak dokonce Majka, která si mne vůbec nevšimne, pokud nemám syrové maso, tak dvě noci po sobě noci přišla (ano, naše kočky mohou kdykoliv chodit téměř po celém domě...) a spala mi na dece (přesněji řečeno na nohou), ráno mi sice bylo pokaždé hodoně lépe (za ty dva dny jsem se z toho dostal a to jsem měl přes 40° horečku /na kterou běžně vůbec netrpím/), ale fest mne brněly dolní končetiny. Takže naše kočky nejken vycítí jakou kdo má náladu či jinou potíž, ale umí i léčit;)
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Cesare
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

Vallun píše:Ale jakmile je s náma a někdo ho drbe, hladí nebo jinak mazlí, tak je v klidu
Tara ne. Ani moc neregistruje, že ji někdo uklidňuje, a je celkem k neutišení, dokud venku nezavládne relativní klid...
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“