Průšvihy a zážitky ze školy

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

hm...když vzpomenu na své divoké a ztřeštěné školní léta...asi to se mnou páni profesoři neměli zrovna lehké....premiantka třídy (recitační soutěže, zpěv, matfyz.,chem., přírod.olympiády...jo a z ruštiny taky ;-), redaktor šk. časáku a aktivní člen szm-zástupce školy až někde na kraji - smích) ale těch průšvihů...ach jo...no, jak by to vypadalo, kdyby měla školu prezentovat dívčina s dvojkou z chování? nemyslitelné :roll: 8-)

-hodina cvičení z eletrotechniky s ichtylem (vtípky typu:ano, ujko Pascal nám povedal...ha, ha, ha a to ha...se mu vždy zdálo strašne směšné): všichni hezky skládají funkční a méně funkční obvody, když mě napadlo popřehazovat fáze s nulákem a ochraným...všelijak různě a s nevinným úsměvem se zeptat: "mám to dobře , pane profesore?"A on do toho čučel a čučel a pak řekl, že samozřejmě a můžu to spustit....hm- v tu chvíli mě děsně rozbolelo břicho a spolužačka znalá mých vtípků se nabídla, že mě doprovodí. A ano, pojistky vyletěly vzápětí a v budově laboratoří všude tma...a v tom nejlepším, jak jsme se na chodbě trhaly smíchy se ozval hlas zástupce školy (učil nás teorii elektro):"Tak, co to bylo, tentokrát?"...no...k infarktu nebylo daleko :lol: a zvláště, když na chodbu vyšel ichtyl a řekl: "já tomu nerozumím..."to už i na zástupce bylo dost a další důtka zažehnána ;-) 8-)
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
Firkraag
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Firkraag »

Teda, jak to tu tak ctu, hned bych se vratil do skoly :lol:
Když jsem byl malý, byl jsem namyšlený…. ale teď už nemám chybu.
Geralt
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geralt »

Dneska nás totálně odrovnal přednášející profesor při semináři dějin středověku. Dopisoval si pozdně příchozí studenty do letního semestru. První dívky se zeptal jak se jmenuje.
- "urbanová...hm, pěkný jméno, líbí se mi"
Na dalšího nového studenta vybafl:
- " doufám, že máte aspoň pěkný jméno, protože vo obličeji nemůže vůbec být ani řeč"

Zmíněný profesor nám taky prozradil své přezdívky:
"Přezdívají mi Atilla, Bič boží, svině. Sice zas tak zlej nejsem, každopádně ke mě na zkoušku radši nechoďte"
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

alespoň je úpřimný 8-) ;-)
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
Geralt
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geralt »

alexa píše:alespoň je úpřimný 8-) ;-)
myslíš s tím obličejem anebo že na sebe prozradil své přezdívky? :lol:
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

samozřejmě přezdívky... :lol: 8-)
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

michy píše:Kamarád se v prvním ročníku,2. den ve škole,uprostřed hodiny pozvracel na lavici
Totéž se mi stalo ve třetí třídě na základce... Učebnici češtiny jsem ale stačil zachránit :-D
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

no...to zní skoro jako když jsem si nad kahanem v labáku podpálila vlasy...(hlavně že jsem měla štít...)....
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

My měli někdy v kvintě na gymplu z výtvarky strašně starou (a ještě více staromodní) ježibabu, s kterou jsme nikdo moc nevycházeli.
Onehdá jsme vypadli se spolužákem v přestávce kopírovat nějaké studijní materiály na školní kopírku (což se samozřejmě protáhlo) a ona se po nás ptala... Místní vtipálek pravil, že jsme šli na WC, a důkladně vylíčil, "co jsme zač a tam děláme"... To ji tak šokovalo a rozhořčilo, že nás pak poslala rovnou za naší třídní, kde nás ještě společně se zástupcem ředitele vyslýchali, co a kde že jsme to dělali, ančež po naší odpovědi, "jestli je to teda pravda" atp... :roll:
Nakonec to skončilo nějakou důtkou, ale za co vlastně, to netuším ;-)
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

No, tady nemůžu nevzpomenout svou památnou chemickou historku, která měla skončit snad i vyloučením, pak dvojkou z chování a posléze důtkou, ale ve finále neskončila ničím ;-)

Dělali jsme tak jednou laborky z chemie, nějaké reakce a prostě takováta ta klasika. Už jsme končili, a tak už se to mělo jako uklízet. Ptám se teda učitelky, co s tím, co nám zbylo, a dostalo se mi odpovědi "slejte to do lahve" a ukázala na takovou velkou odpadní baňku v rohu laboratoře. Ok... přišel jsem teda k našemu "experimentálnímu" stolu, vzal naše jednotlivé produkty v kádinkách a provedl následující úsudek "když to stejně pak naleju všechno do tý baňky, tak přece nemůže vadit, když tady u stolu sleju do jedné nádoby tyhle dvě věci...". No, a ono to vadilo ;-)

Vzedmul se obrovský mrak takových leskle bílých vloček (pro odborníky, benzoan sodný + *něco* -> mrak vloček) a jal se vzdouvat ještě víc. Sotva bylo v blízkém okolí vidět, sotva se dalo dýchat. Vzniklá reakce přivolala reakci učitelky, která začala vykřikovat "co je to za nelegální pokusy?", a naštěstí i reakci laboratorní asistentky, která kádinku chrlící vločky duchopřítomně čapla a mrskla s ní za sklo, takže už nedošlo k dalšímu zamoření ;-)

Někteří koukali, jiní se tlemili smíchy, další tleskali, že jako pyrotechniku ještě jednou, a zbývající jeden, třídní chemickej kutil, jen prohlašoval, jak je zrovna tohle hezky karcinogenní ;-) A já tam jen tak stál, kupodivu přetože v těsné blízkosti epicentra mraku, jím nijak zvlášt nezasažen... A už mě proklepávala chemikářka - kromě jiných informací o mém přestupku se ptala, cože to jako má znamenat 8-) Na což se jí dostalo odpovědi, že to bych vlastně nakonec taky rád věděl ;-)

Nakonec z toho pochopitelně nic nebylo, jen si pak ze mě dělala vždycky prču 8-) A nakonec jsme si úplně hezky rozuměli :-D
Infinity forever! - Baldur's Gate II add-on CZ
Fórum plné RPG - RPG fórum

Obrázek
Arian
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arian »

Vlasák: Pěkné, příhody z chemie jsou vždycky velmi zajímavé 8-) Viz. ohnivé pokusy našeho chemikáře
Vidíš-li na konci černého tunelu světlo, pak je to obvykle na tebe letící fotonové torpédo
Neferit
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neferit »

Jedna známá mi popisovala, jakou šílenost jednou v chemii vyvedli:
Měli na něco nalít 3% peroxid vodíku, jenže si to spletli a nalili na to *něco* 30% peroxid. Říkala, že nechybělo moc a vyhodili školu do vzduchu :lol: Když jsem se ptala, jestli se nikomu nic nestalo, řekla, že až na spolužáka, kterýho profesor za tohle málem uškrtil, všichni přežili bez úhony :lol:
http://gh.ffshrine.org?r=23256
deviantART - place, where deviancy comes to play

Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno. ;-)
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

ó ano...já jako člen rodiny chemiků....my si takové chuťovky v labáku nenechávali ujít....zlaté to byly časy (jak to držíte tu pipetu? máte za pět...)

a ty vyděšené pohledy kolemjdoucích po chodníku venku....jú... :lol: 8-)
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Hmm, já z chemie nic takového nepamatuji - učitel chemie na ZŠ byl blázen na svobodě, chemie nevykládal obvykle téměř nic, zato krásně nadával na komunisty, ODS a všechny ostatní politické strany :-D a nás, coby žáky, proklínal, za mlácení velkým svazkem klíčů do stolu slovy: "Já jsem klidný člověk, ale vy hašišmrdi zkurvení, vy mě tak serete!" načež klíči mrštil do davu :lol: . Obecně na něm bylo velice poznat, že ho učení baví a vrcholem jeho rezignace na snahu něco ten soubor kreténů, který vyfasoval, něco naučit byla závěrečná klasifickace v 9. třídě - vyvolával nás dle abecedy, jeden měl odříkat dny v týdnu, další pojmenovat prsty, já spočítala okna ve třídě (za 2, jedničky nedával) a měl nás z krku :-D . Takže krásy chemie mi zůstaly navždy utajeny, pominu-li nějaké pofidérní drogové vzorce 8-)
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
krokodile
Sigilan

Příspěvek od krokodile »

alexa píše:ó ano...já jako člen rodiny chemiků....my si takové chuťovky v labáku nenechávali ujít....zlaté to byly časy (jak to držíte tu pipetu? máte za pět...)

a ty vyděšené pohledy kolemjdoucích po chodníku venku....jú... :lol: 8-)
A v metru je to ještě lepší, čím delší název (ač naprosto nesmyslnej) tím lepší, např chcete si udělat místo v rohu obsazeném "mladšími ročníky" tak se začnete hlasitě bavit o hexaaqua platičitanu hexaaqua platičitém ;-)
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“