No, tady nemůžu nevzpomenout svou památnou chemickou historku, která měla skončit snad i vyloučením, pak dvojkou z chování a posléze důtkou, ale ve finále neskončila ničím
Dělali jsme tak jednou laborky z chemie, nějaké reakce a prostě takováta ta klasika. Už jsme končili, a tak už se to mělo jako uklízet. Ptám se teda učitelky, co s tím, co nám zbylo, a dostalo se mi odpovědi "slejte to do lahve" a ukázala na takovou velkou odpadní baňku v rohu laboratoře. Ok... přišel jsem teda k našemu "experimentálnímu" stolu, vzal naše jednotlivé produkty v kádinkách a provedl následující úsudek "když to stejně pak naleju všechno do tý baňky, tak přece nemůže vadit, když tady u stolu sleju do jedné nádoby tyhle dvě věci...". No, a ono to vadilo
Vzedmul se obrovský mrak takových leskle bílých vloček (pro odborníky, benzoan sodný + *něco* -> mrak vloček) a jal se vzdouvat ještě víc. Sotva bylo v blízkém okolí vidět, sotva se dalo dýchat. Vzniklá reakce přivolala reakci učitelky, která začala vykřikovat "co je to za nelegální pokusy?", a naštěstí i reakci laboratorní asistentky, která kádinku chrlící vločky duchopřítomně čapla a mrskla s ní za sklo, takže už nedošlo k dalšímu zamoření
Někteří koukali, jiní se tlemili smíchy, další tleskali, že jako pyrotechniku ještě jednou, a zbývající jeden, třídní chemickej kutil, jen prohlašoval, jak je zrovna tohle hezky karcinogenní

A já tam jen tak stál, kupodivu přetože v těsné blízkosti epicentra mraku, jím nijak zvlášt nezasažen... A už mě proklepávala chemikářka - kromě jiných informací o mém přestupku se ptala, cože to jako má znamenat

Na což se jí dostalo odpovědi, že to bych vlastně nakonec taky rád věděl
Nakonec z toho pochopitelně nic nebylo, jen si pak ze mě dělala vždycky prču

A nakonec jsme si úplně hezky rozuměli