Stránka 21 z 70

Napsal: 9.2.2006 16:07
od Assassin
A co Dradeelovi recepty? Ty by se dali zkusit.

Napsal: 9.2.2006 17:58
od sevencreature
Assassin: Jo, hlavně ten první :wink: :lol:
Dradeel píše:Belladonna Bun-cake
A simple little dish for a rainy afternoon.

Cornflour,
The eggs of a seabird,
A spoon of the Whitecap fungus,
The fruit of your choice for sweetening,
One small measure of the belladonna root.
Prepare as one would a breadloaf, though less time given to the rising.
Bake in a well stoked hearth under leaves for one turn of the hourglass.

Notes to myself: Refrain from eating this ever again. Exceptionally poisonous. Remember the unfortunate week on the kitchen floor.
Ale ty ostatní vypadají dobře (prostě normální jídla - i když ten eintopf by se mohl zkusit). No můžeš to připomenout na internacionálním Sigil srazu - třeba si budeme sami vařit :twisted:

Napsal: 9.2.2006 18:32
od Assassin
Dradeelovo zeleninové překvapení
Jídlo které bylo překvapivě velmi chutné. Nedoporučuji jako hlavní jídlo po dalších 300 let. Může nastat určitá dezorientace.

Do velkého hrnce dej 2 šálky panenského Netheriského olivového oleje a 1 velkou, nakrájenou cibuli.
Cibuli v oleji lehce osmažíme na mírném ohni, dokud cibule nezesklovatí.
Přidáme 2 nasekané mrkve a 2 nasekané stonky celeru.
Lehce smažíme další 3 minuty.
Přidáme 1,5 litru vody a přivedeme do varu.

Přidáme 2 oloupané a nakrájené brambory, 1 sklenici bílého vína (zjistil jsem, že Myth Rhynnské ročníky jsou dokonalé), 1 bobkový list, 2 nakrájená rajčata a pro dochucení nasekaný česnek.

Vaříme zakryté, na mírném ohni, dokud není zelenina téměř křehká. Přidáme 2 skleničky nasekaného špenátu a vaříme dalších 15 minut. Podáváme horké s nastrouhaným sýrem.

Poznámka: Pro orčí verzi nahradíme všechny ingredience tuřínem.

Ta poznámka mě dostala :lol: , Jan by si s orkama rozuměl.

Napsal: 12.3.2006 15:42
od sevencreature
Vaříme s kapalným dusíkem 8-)

Hmm, vypadá to jako dobrý nápad (dá se koupit někde v obchodě?):

http://www.101cookbooks.com/archives/001366.html

Napsal: 13.3.2006 10:32
od Sirine
tak nějak poslední dobou miluji saláty, protože na rozdíl od svíčkové, u které vařením strávím půl dne je téměř každý salát hotov do půl hodiny :roll: 8-) :lol:

Napsal: 13.3.2006 10:43
od Vlasák
No, v neděli jsem si dal do nosu ;-) Strejda udělal "guláš dvou barev" - hovězí a vepřovej na jednom talíři, tři druhy knedlů, celé sypáno křenem a strouhaným sýrem. Nechal bych si to líbit i dneska k obědu ;-)

Napsal: 13.3.2006 10:45
od Sirine
Vlasák píše:No, v neděli jsem si dal do nosu ;-) Strejda udělal "guláš dvou barev" - hovězí a vepřovej na jednom talíři, tři druhy knedlů, celé sypáno křenem a strouhaným sýrem. Nechal bych si to líbit i dneska k obědu ;-)
A co tak poslat mi taky jednu porci? a křenu hodně, ano?....zní to dobře...hm, asi dopíšu nějaký nový recept na naše stránečky....než to tam nadobro umře... :roll: 8-)

Napsal: 13.3.2006 17:27
od Sadako
Takže, dnes po třech dnech, kdy jsem neměla de facto nic (v pátek ořechový rohlíček, v sobotu 2 instantní brokolicové polévky, v neděli už opravdu nic) jsem si v pekařství naproti koupila zeleninovou pizzu a smaženku s chlebem. Docela dobré 8-)

Napsal: 13.3.2006 17:52
od Swashbuckler
Můžu poradit celkem jednoduchý, rychlí a hlavně levný pokrm, který skutečně nasití.

Takže, na malé kousky nasekáme 1 papriku, 1 cibuli a 1 rajče, přidáme nakrájené 2 stroužky česneku. Rozehřejem pánev a na olivovém oleji to děláme 5 minut (na středním plameni). Samozřejmě mezitím to okořeníme špetkou pepře, lžyčkou soli (nebo dle chuti) a lžyčkou kari.

Jako přílohu si můžem udělat rejži, ale lepší je rozumná porce jakýchkoli těstovin, které nám chutnají.

Je to dobré, levné a rychlé. Často jsem to praktikoval, když jsem přišel z práce a za chvíli se mazalo se třeba do posilovny nebo na kalbu.

PS: Není to těžké a dodá to potřebné vytamíny a energii. ;-)

Napsal: 13.3.2006 18:41
od Sirine
zní to jako trochu jiné lečo a to já taky můžu :roll: 8-)

Napsal: 13.3.2006 18:54
od sevencreature
Vampiria: Heh, vidím, že o duchovitý vzhled se člověk musí starat :wink:

Swashbuckler: Oj, ty y/i jsou hardcore :mrgreen:

Napsal: 13.3.2006 19:37
od Sadako
sevencreature: Nemusí, i když jsem se válela loni o prázdninách 2 měsíce doma a přežírala se pořád nějakým jídlem, převážně sladkým, tak jsem duchovitě vypadala pořád :lol: a tady z toho mého "x dní nežeru a pak do sebe začnu cpát hromady cukru, smažené sýry a ostatní dietní radosti" by lidé s běžným metabolismem byli jak koule :lol: jelikož tělo, když mu nějakou dobu nedodáváš živiny a pak do něj něco hodíš, si začne všechno ukládat coby tuk, no to moje naštěstí ne 8-)

Napsal: 13.3.2006 21:17
od Swashbuckler
Seven: Stydim, stydim... :oops:

Alexa: Kdepak, chuťově to lečo, ani zdaleka nepřipomíná a je to šmakózní. :-D

Napsal: 13.3.2006 21:21
od Sirine
Swashbuckler píše:Seven: Stydim, stydim... :oops:

Alexa: Kdepak, chuťově to lečo, ani zdaleka nepřipomíná a je to šmakózní. :-D
omluva...já totiž lečo dělám právě tak...až na to curry a těstovinu...a česneku není nikdy dost...každopádně vyzkouším dle návodu (zítra) ;-) 8-)

Napsal: 13.3.2006 21:26
od Swashbuckler
Alexa: A nezapomeň - chce to olivovej olej. A toho česneku jak píšeš, tam můžeš dát klidně víc - dle chuti. Zítra tedy přeju dobrou chuť.

PS: Záleží taky trochu na osolení - mě stačí málo, ale někomu to můůže vadit, takže osolit dle chuti. :roll: