Opět si svým dogmatickým způsobem bráníš spravedlnost, jen škoda, že ta neexistuje. Docela dobře to imho ilustroval i Geraltův příklad.Vallun píše:Já vím/tvrdím, že bez spravedlnosti není tolerance, neb tolerance bez spravedlnosti je apatie.
Blbá nálada
Moderátoři: Sadako, sevencreature
Naposledy upravil(a) Adieu dne 20.4.2007 22:05, celkem upraveno 1 x.
"Za život si nic nekoupíš, ty čůzo! Haahahahahahahaahahaa…"
- Neferit Sr.
- Sigilan
- Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>
Adieu- v tom s Tebou souhlasím. Nekonečná smršť zákonů začíná vytvářet síť takové neznalosti, že si myslím, že u nás není člověk, který by zákony kontinuálně neporušoval.
A za všechno je u nás trest. Tys doplatil na svoji nemoc a jistou benevolenci. Já loni na to, že jsem si dovolil onemocnět. A tím jsem nepodal v čas hlášení. Bez jakékoliv diskuse správní řízení a pokuta.
Známá byla okradena. Byla jí mimo jiné zcizena občanka. Za to, že si ji dovolila nechat ukrást - správní řízení a pokuta. Byla blbá a chtěla se hádat. Urážka veřejného činitele. A najednou už není obětí trestného činu ale pachatelem. Souhlasím s Tebou- je to k blití.
A za všechno je u nás trest. Tys doplatil na svoji nemoc a jistou benevolenci. Já loni na to, že jsem si dovolil onemocnět. A tím jsem nepodal v čas hlášení. Bez jakékoliv diskuse správní řízení a pokuta.
Známá byla okradena. Byla jí mimo jiné zcizena občanka. Za to, že si ji dovolila nechat ukrást - správní řízení a pokuta. Byla blbá a chtěla se hádat. Urážka veřejného činitele. A najednou už není obětí trestného činu ale pachatelem. Souhlasím s Tebou- je to k blití.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Co je na tom dogmatického? Já to prostě takhle vidím a vnímám.Adieu píše:Opět si svým dogmatickým způsobem bráníš spravedlnost, jen škoda, že ta neexistuje. Docela dobře to imho ilustroval i Geraltův příklad.Vallun píše:Já vím/tvrdím, že bez spravedlnosti není tolerance, neb tolerance bez spravedlnosti je apatie.
Neexistence spraveldnosti však nijak neumenšuje naší povinnost se o ní dnes a denně snažit.
Geralt má pravdu v tom, co chce říct, nicméně já to nechtěl takhle říct, neb to situaci spíš komplikuje, navíc nelze činit Adieua odpovědného za jednání jiných.
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
- Neferit Sr.
- Sigilan
To skoro zní, jako bys vyžadoval věrnostní akci "projezdi 364 dní a získáš jeden zdarma"Adieu píše:Vallun: Uchází Ti jedna věc - já za MHD platím, a to 99,9% všech dní v roce.

Chápu, je to blbé, když člověk je ochotný platit, avšak zaplatit z nějakých okolností zapomene a hned je za to bit. Jenže nejde se tím ohánět, že jde o "blbá pravidla". Když si něco jdeš nakoupit do obchodu, taky platíš vždy (pokud tedy platit chceš

Něco jiného je situace, jíž jsem byl svědko-aktérem - revizor vyžadoval pokutu za situace, kdy se cestující chystá vystupovat z tramvaje, revizor na něj vytáhne placku a zjistí, že lístek je o minutu prošlý. Co naplat, že se onen "černý pasažér" prokazatelně chystal vystupovat a dalo by se hovořit o možnosti určité časové tolerace... minuta byla minutou, pokuta pokutou - tedy téměř. Po velmi dlouhé debatě se z toho stal nestandardní krok, kdy si řekl o půlku pokuty "jakože teda bude hodnej", která mu zřejmě skončila v kapse...
Vlasák: Já s tímto souhlasím, pročež jsem pokutu i zaplatil, ovšem nic to nemění na tom, že právě z onoho "jednou zapomeneš, tak budeš stejně platit, neb by jinak náš systém nebyl vyvážený" (ještě jedné věci jsem si všiml - platí jen ti slušní lidé, ti méně ohleduplní dají revizorovi přes držku), se mi dělá mírně nevolno.
Uvědomuji si, že ústupek není na místě, ale proč nehodit ty nefungující pravidla do koše?
Ano, já to asi tuším - většina lidí na to není připravena (a ani nikdy nebude, já si to uvědomuju) a nedokáže nést svou zodpovědnost bez hromady pílířů zákonů, které ale stejně jednoho dne povolí a všechny ty sračky se jim sesypou na hlavu.
Uvědomuji si, že ústupek není na místě, ale proč nehodit ty nefungující pravidla do koše?

Adieu - Tvá zásadníc yhba je v tom,že své pochybení vnímáš jako chybu systému. Vždyť nci z toho by nenastalo, kdybys zaplatil včas. Já vím,že je to kruté vůči Tobě a z Tvého heldiska i nespravedlivé, ale Ty tu doslova s vaničkou vyléváš i dítě... Systém MHD určitě není špatný, jen prostě v jednom bodě převážila systémovost nad přiměřeneostí, ovšem jen díky tomu, žes jí vlasntí chybičkou dal prostor.
Ale stále to můžeš brát tak, že s byl relativně bezboelstnou cestou upozroněn na to,ž e plnit povinosti se mmají řádně a včas a v budoucnu Tě to ušetří těžších následků...:)
Ale stále to můžeš brát tak, že s byl relativně bezboelstnou cestou upozroněn na to,ž e plnit povinosti se mmají řádně a včas a v budoucnu Tě to ušetří těžších následků...:)
Vallun: Po dlouhé době s Tebou souhlasím - celá situace vznikla skutečně mou chybou. Co se mi nelíbí je, že takových těch situací, kdy "systémovost převáží nad přiměřeností" je opravdu hodně (nejspíš se s tím setkala v ČR většina lidí), a je jich tím víc, jak přibývají nové a nové nesmyslné zákony, jejichž důvodem existence snad již ani není nic jiného než otravovat svou nesmyslností lidem život - a čeho se obávám nejvíce - vše a každého kontrolovat. To jsme se sice od MHD dostali až k pěkným extrémům, ale já se o té mé pokutě nechtěl bavit už docela dlouho. 

Geralt, vlasák: Když člověk zapomene prodloužit si tramvajenku, tak je principielně možná pochopitelné, že platit musí, ale absurdní případy na úrovni vlasákový historky se stávají i v tomhle případě. Kámoš si zapomněl o dva dny koupit čtvrtletku a přestože revizorovi ukázal v legitce zastrkané kupóny za tři roky zpátky, tak platil. (a poté, co si tu další čtvrtletku koupil tím ty jízdy samozřejmě zaplatil zpětně) Myslím, že by méně systémovosti a trochu více rozumu v rozhodování o pokutách prospělo...
- Neferit Sr.
- Sigilan
No když se nad tím zamyslím, je pravda že je to i o lidech. Je to už hodně let a já dělat logistický kurs operačního zásobování v Brně. Měl jsem tam být celý měsíc. A tak jse si koupil jakýsi no já už nevím jak seto tenkrát jmenovalo a mohl jsem jezdit celý měsíc po brně.Tedy jako šalinó. Asdi tak po třech týdnech jsem se ráno probral, a jel do Akády. Odpoledně při cestě na ubikace jsem potkal revizora. A já ten blbej papír neměl. Ležel si mizera jeden na stolku v cimře. Vysvětlil jsem revizorovi o co jde. Nevypadal že by mi věřil. Zastávka a já měl vystupovat. Tak mu říkám- Víte co? Vystupme a já vám ji donesu.Chvíli se na mě díval a říká: Nedbám, tak pojďme. Ušli jsme sto metrů a já mu ji donesl. Poděkoval a klidně mi řekl, že myslel že zdrhnu. A že má radost, že je vše v pořádku.
Byl to strarší pán a kulhal na jednu nohu.
Je to o lidech. Věci by měli fungovat ale pokud se ztratí lidský parametr, je to horší než když nefungují vůbec.
Ten lidský rozměr to dostalo dva dny nato na mendláku kdy jsem ho náhodou potkal u Starobrňácké hospody. Pozval jsem ho na pivko a byl z toho prima večer s hodným a světa znalým člověkem
Byl to strarší pán a kulhal na jednu nohu.
Je to o lidech. Věci by měli fungovat ale pokud se ztratí lidský parametr, je to horší než když nefungují vůbec.
Ten lidský rozměr to dostalo dva dny nato na mendláku kdy jsem ho náhodou potkal u Starobrňácké hospody. Pozval jsem ho na pivko a byl z toho prima večer s hodným a světa znalým člověkem
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."
Když to je těžké, ten systém má celou řadu výhod, ovšem i pár "kritických" míst, které kladou na lidi určité nároky. Ano, oněch případů přibývá, ovšem do zančné míry i proto, že lidé jsou dneska dost zhejčkaní a líní:/ A právě takovými drobnými chybkami se to dohromady zkumuluje:/
Co se týče oněch přibývajících zákonů tak je to problém, který vnímám deně a snažím se s tím něco málo dělat... Ale základní rpoblém je v tom, že Unie si vybrala právní normy k tomu, aby sjednotila Evropu:( A to nebyla šťastná volba...
Co se týče oněch přibývajících zákonů tak je to problém, který vnímám deně a snažím se s tím něco málo dělat... Ale základní rpoblém je v tom, že Unie si vybrala právní normy k tomu, aby sjednotila Evropu:( A to nebyla šťastná volba...
- Morty
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
ja si so zapalenymi nosnymi mandlami nemozem smrkanie dovolit... iba rano, ked si davam slanu vodu+nejaky dalsi sprej do nosa... inak ma cela mandla pali, je sucha... no skratka SMRT 

Fama nihil est celerius.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.