Stránka 24 z 70

Napsal: 29.3.2006 10:11
od Tokkar
Jelikož se považuji za průměrného Sigilana, podělím se s vámi o své večerní stravovací návyky.

Během života prochází člověk mnoha vývojovými fázemi.
Nejinak je tomu i se stravovacími návyky. V průběhu svého samostatného živobytí jsem těch fází prostřídal několik.

Ještě za studentských let jsem byl ochoten věnovat vyvařování, spásání a úklidu tak 45 minut času.
I vyráběl jsem variace na téma vejce 100x jinak.
Převážně se jednalo u různé typy vaječných míchanic. Toto období trvalo asi tak 8 let.

Pak najednou jsem byl tak nějak unaven příliš náročnou přípravou a přešel jsem na jinou stravu. Tzv. párkovou dietu aneb párky 100 x stejně.
Kompletace večeře se tímto úsporným manévrem zkrátila na 30 minut.
Tato epocha mého života mi vydržela asi 4 roky.

Inovativním krokem byl přechod na výrobu sendvičů a jeho následné vylepšení na zapečené chleby.
Sendvičovač je zařízení nepraktické, takže k jejich genezi používám teflonovou pánev s poklicí a bez použití oleje.
Výrobně-spotřebitelský proces se mi tak podařilo zkrátit na 15 minut, jelikož je možné vynechat umývací fázi.
Praktikoval jsem tento postup po dobu asi 2 let.

V současnosti aplikuji metodu kontinuálního stravovaní za studena, kterážto se z časového hlediska prokázala býti velmi úspornou.

Jen pro pořádek dodávám, že vejce a párky už tak nějak nemusím. 8-)

Napsal: 29.3.2006 10:23
od Sadako
Co večeřím? To stejné, co jsem jedla přes den, tj. rýži, zeleninu, smažený sýr, chleba s Apetitem nebo taky nic 8-) .

Hmm, momentálně do sebe cpu ten smažák, který jsem vylepšila chilli omáčkou..akorát mě štve, že ve své nenažranosti jsem si koupila smažáky DVA a ten jeden teď nesním, bude muset do lednice a pak do trouby...no aspoň mi rýže v hrnci déle vydrží :-D

Napsal: 29.3.2006 11:49
od Ajantis
Tokkar: Krásně napsáno! :applause:

Z mého pohledu je jakýkoliv čas strávený přípravou něčeho k jídlu zcela zbytečný, bo si organismus nic takového nezaslouží, a jím pouze věci studené a narychlo koupené. Tzn. pečivo, sýry, salámy a občas, když mám gurmánskou náladu, ty párky ;-)

Napsal: 29.3.2006 11:58
od Sirine
Ajantis_CG_thief píše:Tokkar: Krásně napsáno! :applause:

Z mého pohledu je jakýkoliv čas strávený přípravou něčeho k jídlu zcela zbytečný,....;-)
Jakožto osoba, která má na našem, ošťáckém webu na starost mimo jiné i právě "kuchařku" je myslím, zcela zřejmé, že vařím (a trávím) hodně ráda a hodně mě to baví...jo, jo...dobré jídlo je, no...dobré jídlo :roll: 8-) :lol:

Napsal: 29.3.2006 12:02
od Sadako
Jídlo jako jídlo...hlavně, když se v lednici nevyvine do příliš inteligentní formy :twisted:

Napsal: 29.3.2006 12:09
od sevencreature
Záleží na okolnostech - když se na nějaké akci sejde víc lidí, tak je vyváření celkem zábava 8-) Párkům a dalším produktům z kuřecího sepárátu, kůží a nohou se vyhýbám jak čert kříži (a taktéž v podstatě salámům) - takže pokud jídlo kupuju sám, tak se chovám převážně jako vegetarián :lol:

Napsal: 29.3.2006 12:12
od Sadako
Pokud myslíš akce typu "vaříme mléko a pečeme bramborové placky s houbami" tak i zde funguji pouze jako ochutnavač :-D

Napsal: 29.3.2006 12:17
od sevencreature
Vampiria: Hehe, nee, myslím třeba guláš, eintopf a další speciality pro víc lidí a víc dnů :-)

Navíc houby nemají pečení moc rády (pokud teda nemluvíme o hřibech) ;-)

Napsal: 29.3.2006 12:21
od Sirine
Vampiria píše:Jídlo jako jídlo...hlavně, když se v lednici nevyvine do příliš inteligentní formy :twisted:
nó, popravdě občas ano...a jakožto zaměstnaná a docela vytížená osoba...jó, i v lednici se hodí gen. úklid a kdyby to tak nebylo, bylo by to divné...a jaké kostlivce bychom pak umrtvovali? :lol: 8-)

Napsal: 29.3.2006 12:29
od Sadako
sevencreature: Houbami se bramboráčky posypou, houby se nepečou ;-) to dělával kamarád. Normálně bramborové placky a na ně nakrájet houbičky 8-)

Napsal: 29.3.2006 12:35
od Frosty
Tokkar: :-D skutečně bohatá strava :lol:
Jen mě udivily ty časy :think: - hlavně tedy těch 45min. na vajíčka a jen 15 na sendvič - u mě je to tak 45min. na zpracování celého toastového chleba a pokud bych si dělal třebas míchaná vejce, tak ta mám za 15min. i s umytým talířem :lol:

Napsal: 29.3.2006 12:38
od Sirine
.... :lol: :lol: :lol: asi pro tu salmonelku.... :lol: 8-)nebo jako guláš? čím víc ohřívaný, tím lepší? 8-)

Napsal: 29.3.2006 12:50
od Vlasák
U mě to je absolutně všelijak... Záleží na chuti, okolnostech, náladě... 8-)

Buď jsem doma a akceptuju to, co je (od chleba přes párky až po nějaké steaky... sladké, slané, studené, teplé...), anebo neakceptuju a pachtím něco sám (tady to ovšem končí na levelu cca párků ;-) ).

Anebo doma nejsem a něco se koná, anebo si něco ukonám sám a tam je ta variabilita taky široká (od utopenců přes nějaké tousty/sendviče po steaky a cokoliv...).

Jídlo je svým způsobem moje neřest, a tak večeřím skutečně všelicos - malé/velké, slané/sladké, teplé/studené, běžné/neobvyklé, na chuť/ na hlad...
Ale co byl hit přelomu února/nřezna - Vietnamec, co má krámek ve vedlejším vchodu, měl zcela dokonalé brambory, které se akorát hodilo nakrájet na plátky, upéct a dodat prosolený česnekový maglajz ;-) Přímo na to jak dělané, úplně se rozplývaly na jazyku, zapíjet mlíkem, nádhera ;-)

Napsal: 29.3.2006 12:52
od Tokkar
No abych to uvedl na pravou míru.

Já vařím rád a snad i relativně dobře. Aspoň mi to řeklo pár lidi, co jsem zval na krmi. Jen mě prostě nebaví vařit jen pro sebe. A hlavně po sobě umývat nádobí. :evil:

2 Frosty: No ony ty vaječné míchanice byly smíchány ze zeleninou a masem, takže to potom trochu trvá než se ti podusí, posmaží a pak teprve to zaplácneš vejci.

No a zapékané chleby zdržuje jen rozehřátí plotny a pak už to frčí přímo pánev --> huba --> žaludek. A jak už jsem zmínil odpadá umývací fáze. 8-)

Napsal: 29.3.2006 12:54
od Sirine
....česneku není nikdy dost... :lol: u nás je teď hitem "víkendový mls", pomazánka z Kunovjanky, uzeniny a česneku, dochucená tatarkou....zní to divně, ale je to bašta (a čím ostřejší, tím lepší...) ;-) 8-)