Mňamky anebo oblíbená jídla
Moderátoři: Sadako, sevencreature
- Elessar
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Ok, takze... chce niekto prestat s jedenim kuriat? :) No, aby som pre zmenu napisal nieco uceleneho... Proti mojmu presvedceniu nie je to kura zjest- ale zabit. Tym, ze to kura nezjem (ak predpokladame, ze ten pocet kuriat na jednom zakaznikovi- mne- nezavisi a je stale konstantny), mu bohuzial nepomozem. Keby vsetci odrazu prestali jest kurata- neviem, clovek sa pomerne vela rokov vyvijal ako vsezravec- nebolo by to zbytocne drasticke a radikalne riesenie? Rovnako mozem ist presviedcat orla na Tatry, aby nelovil zajace a radsej isiel oberat cucoriedky... ALE- hovorim, ze maso sa asi neda vylucit zo stravy uplne (ja som ochotny, ale vsetci tazko), ale rozhodne by sa dalo vyrazne znizit pocet masa- narazam na istu USA, resp. McDonaldovu, KFC etc. kulturu- to je proti mojmu presvedceniu a to nepodporujem (a proti tomu sa aj snazim nejak kvazi bojovat, ale- ako poznamenal Yachiko- je to asi boj s veternymi mlynmi)
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
- Sadako
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Já tedy kuřata jíst nepřestanu, moje spotřeba je cca 1 kuře/3 roky.
Kdyby celý svět naráz přestal jíst kuřata, tak co se stane s těmi miliony opeřenců, kteří zaživa hnijí (často doslova) ve velkochovech? Že by se vybili...

Lidé prostě maso jí. Jestli je to pro ně dobře nebo špatně, to já osobně netuším, ale vzhledem k tomu, že majoritně se ona mrtvá svalovina konsumuje, je třeba se spíše než o to, aby ji všichni jíst přestali, snažit o zlepšení podmínek chovu zvířat - zjistit si odkud maso, kterým se denně cpu, pochází a případně zaměnit onen velkochov za malochov či rovnou biofarmu. Je to dražší a otravné, sledovat, odkud jídlo pochází, ale pokud s tím chce někdo něco opravdu dělat (a nechce se vzdát řízků), tak je toto imho dobrá možnost.

Kdyby celý svět naráz přestal jíst kuřata, tak co se stane s těmi miliony opeřenců, kteří zaživa hnijí (často doslova) ve velkochovech? Že by se vybili...

Lidé prostě maso jí. Jestli je to pro ně dobře nebo špatně, to já osobně netuším, ale vzhledem k tomu, že majoritně se ona mrtvá svalovina konsumuje, je třeba se spíše než o to, aby ji všichni jíst přestali, snažit o zlepšení podmínek chovu zvířat - zjistit si odkud maso, kterým se denně cpu, pochází a případně zaměnit onen velkochov za malochov či rovnou biofarmu. Je to dražší a otravné, sledovat, odkud jídlo pochází, ale pokud s tím chce někdo něco opravdu dělat (a nechce se vzdát řízků), tak je toto imho dobrá možnost.
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
- Elessar
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Yep, s tymto stopercentne suhlasim...Vampiria píše:Já tedy kuřata jíst nepřestanu, moje spotřeba je cca 1 kuře/3 roky.![]()
Kdyby celý svět naráz přestal jíst kuřata, tak co se stane s těmi miliony opeřenců, kteří zaživa hnijí (často doslova) ve velkochovech? Že by se vybili...![]()
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
Jenom né ovoce a zeleninu. Já mám hodně dobré trávení a z těhle věcích mám neustálý neukojitelný hlad nemluvě o tom, že mě po nich není moc dobře. To už radši budu jíst sojové maso. I když sýr by mi chyběl v jídelníčku mnohem citelněji, bez něj bych fakt nemohla existovat.Grakchus píše:ja teda na maso moc nejsem, radsi spis ovoce a zeleninu nez se cpat masem:-)

Vampiria: souhlas s tebou, bohužel zatím tyto informace o masech chybí.
My ochotní, vedeni nevědomými, děláme nemožné pro nevděčné.
(anonym?)
(anonym?)
Na hovězím mi teda dost vadí, že doma to nevaříme a když se někdy rozhodnu v restarauci zainvestovat do pořádného steaku, tak je to maso docela tvrdý.Vlasák píše:V mém případě to je tak, že vegetariánem rozhodně nejsem. Druhy masa mám nejraději na střídačku - od vepřového, ryb, drůběže, hovězího, divočiny... Ale taky žehrám na ceny hovězího, ačkoliv nedávno poručené Chateubriand pro dva tomu zrovna moc nenasvědčuje - ale chuť prostě nakonec vždycky zvítězí![]()

Sakra, se mi z toho seběhly sliny na pořádnou flákotu.

Vallun: já kupuji neznačkové maso v prodejně jatek. Tam je maso nejčerstvější a nejkvalitnější z dostupných prodejen mas u nás ve městě. Určitě tam prodávají maso hodně od malých distributorů, ale raději moc po původu nepátrám, důležitá je víra.

(anonym?)
(anonym?)
Tak poctivému steaku rozhodně neodolám;) Zatím nejlepší jsme měl za necelých 9 Eur, s nekonečnou přílohou a pitím (sodovka s citronem) inclusive, v Antibes v Provence - restaurace Flunch u místního hypermarketu, vřele doporučuji;) Akorát mluví jen francouzsky, což vyvolává docela zábavné scénky:)Vanda píše:Na hovězím mi teda dost vadí, že doma to nevaříme a když se někdy rozhodnu v restarauci zainvestovat do pořádného steaku, tak je to maso docela tvrdý.Už začínám věřit tomu, že to tak má být.
![]()
Sakra, se mi z toho seběhly sliny na pořádnou flákotu.
Aha, to je možné, nenzám daný případ:) Nicméně celkově se kvalita potrvin u nás docela zvedá. (To víte, mluví ze mne bývalý úředník MZe;)Vanda píše: Vallun: já kupuji neznačkové maso v prodejně jatek. Tam je maso nejčerstvější a nejkvalitnější z dostupných prodejen mas u nás ve městě. Určitě tam prodávají maso hodně od malých distributorů, ale raději moc po původu nepátrám, důležitá je víra.
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Fuj, to jsem se lekla. Zrovna jsem ho dojídala, když jsem jukla do téhle diskuze a čti tohle.Sirine píše:Ať žije máslový popcorn !![]()
![]()

(anonym?)
(anonym?)
- Sirine
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
jo, jo...ať žijem...a sklenka izabely k tomu...Vanda píše:Fuj, to jsem se lekla. Zrovna jsem ho dojídala, když jsem jukla do téhle diskuze a čti tohle.Sirine píše:Ať žije máslový popcorn !![]()
![]()
Nejlepší je od firmy Hopihop (nebo tak nějak), ten přímo miluju. Jen ty šlupky z těch zubů dostat není jednoduché

...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...