Stránka 38 z 70
Napsal: 23.10.2006 0:40
od Lerek
maso je bůhví proč hlavní složkou mého jídelníčku, bez masa si nedovedu představit dobrý oběd a dobrou večeři, takže kuřata si kupovat nepřestanu neb mi chutnají
Napsal: 23.10.2006 0:48
od AlieN
Já maso taky hodně můžu. Nejradši kuřecí na jakýkoli způsob

, vepřové a ryby jsou občas taky fajn, jen to hovězí je poněkud drahé.
Ale největší lahůdka je pečený králík, mňam

Napsal: 23.10.2006 7:40
od Grakchus
ja teda na maso moc nejsem, radsi spis ovoce a zeleninu nez se cpat masem:-)
Napsal: 23.10.2006 10:01
od Elessar
Ok, takze... chce niekto prestat s jedenim kuriat? :) No, aby som pre zmenu napisal nieco uceleneho... Proti mojmu presvedceniu nie je to kura zjest- ale zabit. Tym, ze to kura nezjem (ak predpokladame, ze ten pocet kuriat na jednom zakaznikovi- mne- nezavisi a je stale konstantny), mu bohuzial nepomozem. Keby vsetci odrazu prestali jest kurata- neviem, clovek sa pomerne vela rokov vyvijal ako vsezravec- nebolo by to zbytocne drasticke a radikalne riesenie? Rovnako mozem ist presviedcat orla na Tatry, aby nelovil zajace a radsej isiel oberat cucoriedky... ALE- hovorim, ze maso sa asi neda vylucit zo stravy uplne (ja som ochotny, ale vsetci tazko), ale rozhodne by sa dalo vyrazne znizit pocet masa- narazam na istu USA, resp. McDonaldovu, KFC etc. kulturu- to je proti mojmu presvedceniu a to nepodporujem (a proti tomu sa aj snazim nejak kvazi bojovat, ale- ako poznamenal Yachiko- je to asi boj s veternymi mlynmi)
Napsal: 23.10.2006 12:07
od Sadako
Já tedy kuřata jíst nepřestanu, moje spotřeba je cca 1 kuře/3 roky.
Kdyby celý svět naráz přestal jíst kuřata, tak co se stane s těmi miliony opeřenců, kteří zaživa hnijí (často doslova) ve velkochovech? Že by se vybili...

Lidé prostě maso jí. Jestli je to pro ně dobře nebo špatně, to já osobně netuším, ale vzhledem k tomu, že majoritně se ona mrtvá svalovina konsumuje, je třeba se spíše než o to, aby ji všichni jíst přestali, snažit o zlepšení podmínek chovu zvířat - zjistit si odkud maso, kterým se denně cpu, pochází a případně zaměnit onen velkochov za malochov či rovnou biofarmu. Je to dražší a otravné, sledovat, odkud jídlo pochází, ale pokud s tím chce někdo něco opravdu dělat (a nechce se vzdát řízků), tak je toto imho dobrá možnost.
Napsal: 23.10.2006 17:47
od Elessar
Vampiria píše:Já tedy kuřata jíst nepřestanu, moje spotřeba je cca 1 kuře/3 roky.
Kdyby celý svět naráz přestal jíst kuřata, tak co se stane s těmi miliony opeřenců, kteří zaživa hnijí (často doslova) ve velkochovech? Že by se vybili...

Lidé prostě maso jí. Jestli je to pro ně dobře nebo špatně, to já osobně netuším, ale vzhledem k tomu, že majoritně se ona mrtvá svalovina konsumuje, je třeba se spíše než o to, aby ji všichni jíst přestali, snažit o zlepšení podmínek chovu zvířat - zjistit si odkud maso, kterým se denně cpu, pochází a případně zaměnit onen velkochov za malochov či rovnou biofarmu. Je to dražší a otravné, sledovat, odkud jídlo pochází, ale pokud s tím chce někdo něco opravdu dělat (a nechce se vzdát řízků), tak je toto imho dobrá možnost.
Yep, s tymto stopercentne suhlasim...
Napsal: 23.10.2006 21:33
od Vanda
Grakchus píše:ja teda na maso moc nejsem, radsi spis ovoce a zeleninu nez se cpat masem:-)
Jenom né ovoce a zeleninu. Já mám hodně dobré trávení a z těhle věcích mám neustálý neukojitelný hlad nemluvě o tom, že mě po nich není moc dobře. To už radši budu jíst sojové maso. I když sýr by mi chyběl v jídelníčku mnohem citelněji, bez něj bych fakt nemohla existovat.
Vampiria: souhlas s tebou, bohužel zatím tyto informace o masech chybí.
Napsal: 24.10.2006 19:07
od Vlasák
V mém případě to je tak, že vegetariánem rozhodně nejsem. Druhy masa mám nejraději na střídačku - od vepřového, ryb, drůběže, hovězího, divočiny... Ale taky žehrám na ceny hovězího, ačkoliv nedávno poručené Chateubriand pro dva tomu zrovna moc nenasvědčuje - ale chuť prostě nakonec vždycky zvítězí

Napsal: 24.10.2006 19:14
od Vallun
Tak pokud kupujete výrobky pocházející z ČR, zvl. ty se značkou Klasa, máte jistotu, že pocházejí z chovů důstojných pro zvířata :)
Napsal: 24.10.2006 22:48
od Vanda
Vlasák píše:V mém případě to je tak, že vegetariánem rozhodně nejsem. Druhy masa mám nejraději na střídačku - od vepřového, ryb, drůběže, hovězího, divočiny... Ale taky žehrám na ceny hovězího, ačkoliv nedávno poručené Chateubriand pro dva tomu zrovna moc nenasvědčuje - ale chuť prostě nakonec vždycky zvítězí

Na hovězím mi teda dost vadí, že doma to nevaříme a když se někdy rozhodnu v restarauci zainvestovat do pořádného steaku, tak je to maso docela tvrdý.

Už začínám věřit tomu, že to tak má být.
Sakra, se mi z toho seběhly sliny na pořádnou flákotu.
Vallun: já kupuji neznačkové maso v prodejně jatek. Tam je maso nejčerstvější a nejkvalitnější z dostupných prodejen mas u nás ve městě. Určitě tam prodávají maso hodně od malých distributorů, ale raději moc po původu nepátrám, důležitá je víra.

Napsal: 25.10.2006 9:40
od Vlasák
Vanda: hovězí je o trochu tvrdší, ale dost taky záleží na přípravě a na tom, jak moc je maso čerstvé (tím teď nemyslím míru zkaženosti, ale obzvlášť čerstvé maso bývá obecně tužší než uleželé, u hovězího je to markantní dost) - v tom se dají u "tvrdosti" hovězího udělat divy.
Napsal: 25.10.2006 10:23
od Vallun
Vanda píše:Na hovězím mi teda dost vadí, že doma to nevaříme a když se někdy rozhodnu v restarauci zainvestovat do pořádného steaku, tak je to maso docela tvrdý.

Už začínám věřit tomu, že to tak má být.
Sakra, se mi z toho seběhly sliny na pořádnou flákotu.

Tak poctivému steaku rozhodně neodolám;) Zatím nejlepší jsme měl za necelých 9 Eur, s nekonečnou přílohou a pitím (sodovka s citronem) inclusive, v Antibes v Provence - restaurace Flunch u místního hypermarketu, vřele doporučuji;) Akorát mluví jen francouzsky, což vyvolává docela zábavné scénky:)
Vanda píše: Vallun: já kupuji neznačkové maso v prodejně jatek. Tam je maso nejčerstvější a nejkvalitnější z dostupných prodejen mas u nás ve městě. Určitě tam prodávají maso hodně od malých distributorů, ale raději moc po původu nepátrám, důležitá je víra.

Aha, to je možné, nenzám daný případ:) Nicméně celkově se kvalita potrvin u nás docela zvedá. (To víte, mluví ze mne bývalý úředník MZe;)
Napsal: 25.10.2006 21:36
od Sirine
Napsal: 26.10.2006 1:13
od Vanda
Fuj, to jsem se lekla. Zrovna jsem ho dojídala, když jsem jukla do téhle diskuze a čti tohle.

Nejlepší je od firmy Hopihop (nebo tak nějak), ten přímo miluju. Jen ty šlupky z těch zubů dostat není jednoduché
Napsal: 26.10.2006 23:47
od Sirine
Vanda píše:
Fuj, to jsem se lekla. Zrovna jsem ho dojídala, když jsem jukla do téhle diskuze a čti tohle.

Nejlepší je od firmy Hopihop (nebo tak nějak), ten přímo miluju. Jen ty šlupky z těch zubů dostat není jednoduché
jo, jo...ať žijem...a sklenka izabely k tomu...
