Stránka 38 z 70

Napsal: 23.10.2006 0:40
od Lerek
maso je bůhví proč hlavní složkou mého jídelníčku, bez masa si nedovedu představit dobrý oběd a dobrou večeři, takže kuřata si kupovat nepřestanu neb mi chutnají

Napsal: 23.10.2006 0:48
od AlieN
Já maso taky hodně můžu. Nejradši kuřecí na jakýkoli způsob :-), vepřové a ryby jsou občas taky fajn, jen to hovězí je poněkud drahé.
Ale největší lahůdka je pečený králík, mňam 8-)

Napsal: 23.10.2006 7:40
od Grakchus
ja teda na maso moc nejsem, radsi spis ovoce a zeleninu nez se cpat masem:-)

Napsal: 23.10.2006 10:01
od Elessar
Ok, takze... chce niekto prestat s jedenim kuriat? :) No, aby som pre zmenu napisal nieco uceleneho... Proti mojmu presvedceniu nie je to kura zjest- ale zabit. Tym, ze to kura nezjem (ak predpokladame, ze ten pocet kuriat na jednom zakaznikovi- mne- nezavisi a je stale konstantny), mu bohuzial nepomozem. Keby vsetci odrazu prestali jest kurata- neviem, clovek sa pomerne vela rokov vyvijal ako vsezravec- nebolo by to zbytocne drasticke a radikalne riesenie? Rovnako mozem ist presviedcat orla na Tatry, aby nelovil zajace a radsej isiel oberat cucoriedky... ALE- hovorim, ze maso sa asi neda vylucit zo stravy uplne (ja som ochotny, ale vsetci tazko), ale rozhodne by sa dalo vyrazne znizit pocet masa- narazam na istu USA, resp. McDonaldovu, KFC etc. kulturu- to je proti mojmu presvedceniu a to nepodporujem (a proti tomu sa aj snazim nejak kvazi bojovat, ale- ako poznamenal Yachiko- je to asi boj s veternymi mlynmi)

Napsal: 23.10.2006 12:07
od Sadako
Já tedy kuřata jíst nepřestanu, moje spotřeba je cca 1 kuře/3 roky. :-D
Kdyby celý svět naráz přestal jíst kuřata, tak co se stane s těmi miliony opeřenců, kteří zaživa hnijí (často doslova) ve velkochovech? Že by se vybili... :think: :twisted:
Lidé prostě maso jí. Jestli je to pro ně dobře nebo špatně, to já osobně netuším, ale vzhledem k tomu, že majoritně se ona mrtvá svalovina konsumuje, je třeba se spíše než o to, aby ji všichni jíst přestali, snažit o zlepšení podmínek chovu zvířat - zjistit si odkud maso, kterým se denně cpu, pochází a případně zaměnit onen velkochov za malochov či rovnou biofarmu. Je to dražší a otravné, sledovat, odkud jídlo pochází, ale pokud s tím chce někdo něco opravdu dělat (a nechce se vzdát řízků), tak je toto imho dobrá možnost.

Napsal: 23.10.2006 17:47
od Elessar
Vampiria píše:Já tedy kuřata jíst nepřestanu, moje spotřeba je cca 1 kuře/3 roky. :-D
Kdyby celý svět naráz přestal jíst kuřata, tak co se stane s těmi miliony opeřenců, kteří zaživa hnijí (často doslova) ve velkochovech? Že by se vybili... :think: :twisted:
Lidé prostě maso jí. Jestli je to pro ně dobře nebo špatně, to já osobně netuším, ale vzhledem k tomu, že majoritně se ona mrtvá svalovina konsumuje, je třeba se spíše než o to, aby ji všichni jíst přestali, snažit o zlepšení podmínek chovu zvířat - zjistit si odkud maso, kterým se denně cpu, pochází a případně zaměnit onen velkochov za malochov či rovnou biofarmu. Je to dražší a otravné, sledovat, odkud jídlo pochází, ale pokud s tím chce někdo něco opravdu dělat (a nechce se vzdát řízků), tak je toto imho dobrá možnost.
Yep, s tymto stopercentne suhlasim...

Napsal: 23.10.2006 21:33
od Vanda
Grakchus píše:ja teda na maso moc nejsem, radsi spis ovoce a zeleninu nez se cpat masem:-)
Jenom né ovoce a zeleninu. Já mám hodně dobré trávení a z těhle věcích mám neustálý neukojitelný hlad nemluvě o tom, že mě po nich není moc dobře. To už radši budu jíst sojové maso. I když sýr by mi chyběl v jídelníčku mnohem citelněji, bez něj bych fakt nemohla existovat. ;-)

Vampiria: souhlas s tebou, bohužel zatím tyto informace o masech chybí.

Napsal: 24.10.2006 19:07
od Vlasák
V mém případě to je tak, že vegetariánem rozhodně nejsem. Druhy masa mám nejraději na střídačku - od vepřového, ryb, drůběže, hovězího, divočiny... Ale taky žehrám na ceny hovězího, ačkoliv nedávno poručené Chateubriand pro dva tomu zrovna moc nenasvědčuje - ale chuť prostě nakonec vždycky zvítězí 8-) ;-)

Napsal: 24.10.2006 19:14
od Vallun
Tak pokud kupujete výrobky pocházející z ČR, zvl. ty se značkou Klasa, máte jistotu, že pocházejí z chovů důstojných pro zvířata :)

Napsal: 24.10.2006 22:48
od Vanda
Vlasák píše:V mém případě to je tak, že vegetariánem rozhodně nejsem. Druhy masa mám nejraději na střídačku - od vepřového, ryb, drůběže, hovězího, divočiny... Ale taky žehrám na ceny hovězího, ačkoliv nedávno poručené Chateubriand pro dva tomu zrovna moc nenasvědčuje - ale chuť prostě nakonec vždycky zvítězí 8-) ;-)
Na hovězím mi teda dost vadí, že doma to nevaříme a když se někdy rozhodnu v restarauci zainvestovat do pořádného steaku, tak je to maso docela tvrdý. :cry: Už začínám věřit tomu, že to tak má být. :-?
Sakra, se mi z toho seběhly sliny na pořádnou flákotu. ;-)

Vallun: já kupuji neznačkové maso v prodejně jatek. Tam je maso nejčerstvější a nejkvalitnější z dostupných prodejen mas u nás ve městě. Určitě tam prodávají maso hodně od malých distributorů, ale raději moc po původu nepátrám, důležitá je víra. ;-)

Napsal: 25.10.2006 9:40
od Vlasák
Vanda: hovězí je o trochu tvrdší, ale dost taky záleží na přípravě a na tom, jak moc je maso čerstvé (tím teď nemyslím míru zkaženosti, ale obzvlášť čerstvé maso bývá obecně tužší než uleželé, u hovězího je to markantní dost) - v tom se dají u "tvrdosti" hovězího udělat divy.

Napsal: 25.10.2006 10:23
od Vallun
Vanda píše:Na hovězím mi teda dost vadí, že doma to nevaříme a když se někdy rozhodnu v restarauci zainvestovat do pořádného steaku, tak je to maso docela tvrdý. :cry: Už začínám věřit tomu, že to tak má být. :-?
Sakra, se mi z toho seběhly sliny na pořádnou flákotu. ;-)
Tak poctivému steaku rozhodně neodolám;) Zatím nejlepší jsme měl za necelých 9 Eur, s nekonečnou přílohou a pitím (sodovka s citronem) inclusive, v Antibes v Provence - restaurace Flunch u místního hypermarketu, vřele doporučuji;) Akorát mluví jen francouzsky, což vyvolává docela zábavné scénky:)
Vanda píše: Vallun: já kupuji neznačkové maso v prodejně jatek. Tam je maso nejčerstvější a nejkvalitnější z dostupných prodejen mas u nás ve městě. Určitě tam prodávají maso hodně od malých distributorů, ale raději moc po původu nepátrám, důležitá je víra. ;-)
Aha, to je možné, nenzám daný případ:) Nicméně celkově se kvalita potrvin u nás docela zvedá. (To víte, mluví ze mne bývalý úředník MZe;)

Napsal: 25.10.2006 21:36
od Sirine
Ať žije máslový popcorn ! :oops: 8-) :lol:

Napsal: 26.10.2006 1:13
od Vanda
Sirine píše:Ať žije máslový popcorn ! :oops: 8-) :lol:
Fuj, to jsem se lekla. Zrovna jsem ho dojídala, když jsem jukla do téhle diskuze a čti tohle. :twisted: Nejlepší je od firmy Hopihop (nebo tak nějak), ten přímo miluju. Jen ty šlupky z těch zubů dostat není jednoduché

Napsal: 26.10.2006 23:47
od Sirine
Vanda píše:
Sirine píše:Ať žije máslový popcorn ! :oops: 8-) :lol:
Fuj, to jsem se lekla. Zrovna jsem ho dojídala, když jsem jukla do téhle diskuze a čti tohle. :twisted: Nejlepší je od firmy Hopihop (nebo tak nějak), ten přímo miluju. Jen ty šlupky z těch zubů dostat není jednoduché
jo, jo...ať žijem...a sklenka izabely k tomu... :lol: 8-)