Film II

Centrum kultury města Sigilu, kulturní všehochuť ze všech sfér.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Adieu píše:Stahuji Idioteren Larse Triera...
Je to kure*sky dobrý film. :-D
Svým způsobem jeho možná nejvíce šokující film, dovedu si dost dobře představit, že by to spousta lidí nerozdýchala.

Já si ho objednám při příštím nákupu na Amazonu, s anglickými titulky stojí přijatelných 10 liber.
KEBULE
Sigilan
Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...

Re: Film - Second wave (pokračování původního threadu Film)

Příspěvek od KEBULE »

MCZ píše:KEBULE: motáš názvy - snad Zkrocená hora, ne? ;-)
:oops:

:lol: :lol: :lol: Takovýhle úžblecht se mi nepovedl už dlouho... Prosím o prominutí. Hned to opravím. :-D
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
Illuminating
Sigilan

Příspěvek od Illuminating »

Wow - koukaly jste včera na Legendu o červeném drakovi?
Mně se to fakt líbilo. 8-)
Škoda, že takovejch filmů moc nevidím. :-?

Co podobnýho je ještě prosím dobrý alespoň stejně tak? :-)
Cesare
Lim-Lim
Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

Legenda o červeným draku byla IMHO spíš průměr - ale ohromně mi sedla v tý komediální rovině. Začínám ten canto-humor docela žrát...:-)

Asi ti moc neporadím, já žeru hlavně old-school...:-) Ale zkusím zalovit v paměti... Co myslíš tím podobným? Prostě jenom HK žánrovej film (kung fu, wuxia, duchařiny...) anebo něco z přibližně téhož období, v přibližně stejným duchu?
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Illuminating
Sigilan

Chtěl bych něco jak řikáš "old school". :-)
BTW: Je tyger a Drak "old school"?
Cesare
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

SlipKnoT píše:BTW: Je tyger a Drak "old school"?
V žádným případě...:-) OK, moje "old-school" doporučení, bez ladu a skladu, bez ohledu na žánr, dohledej si třeba zde...:-)
Prodigal son; Magnificent Butcher; Godz of Wutang AKA Duel of the Masters (což je teda IMHO úžasně švihlá parodie/komedie, ale nevím, jestli ji každej pobere); Martial Club; 36th Chamber of Shaolin; Five Deadly Venoms; Shaolin Martial Arts; Drunken Master II (sice rok 94, ale má to velmi old-schoolovej feeling); Last Hurrah for Chivalry; One-Armed Swordsman; New One-Armed Swordsman; Have Sword, Will Travel; Heroic Ones; Incredible Kung Fu Master; Magnificent Ruffians; Masked Avengers; Killer Army; Finger of Doom; Duel to the Death; Magnificent Trio...

Ale já mám dost možná jiný měřítka, jsem hodně zatížená na ty starší věci... (Zas ne že bych neměla oblíbený kousky vzniklý po roce 90...;-))
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Illuminating
Sigilan

No tys tak hodná. :-)
BTW: Mně se Tyger a drak docela "páčil". :D
Asi žiju v jiný dimenzi . . . :idea:
Cesare
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

Ale jo, mně se Tygr a drak taky docela líbil, ale to z něj nedělá old-school film...;-)
Illuminating
Sigilan

No jo no.
Já jsem toho podobnýho viděl málo, takže "super old school" od průměru moc nerozlišim. :wink:

Btw: Viděla si Japan kruh?
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

Slip: Za sebe můžu doporučit Mistra Neznámého Boje alias Drunken Master - docela legrace, jestli jsi hrál Virtua Fighter 2, tak jsi tam mohl potkat i jednoho zástupce tohoto stylu.
"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
Cesare
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

SlipKnoT píše:No jo no.
Já jsem toho podobnýho viděl málo, takže "super old school" od průměru moc nerozlišim. :wink:

Btw: Viděla si Japan kruh?

Nevím přesně, jak to s tím super old school vs. průměr myslíš, ale old-school není o kvalitě, ale o tom, kdy a *jak* se ten kterej film točil (výrazně míň nebo v podstatě žádný wire-fu, pomalejší, přehlednější choreografie, mnohem míň fíglů s kamerou a střihem - herci nebo jejich dublové opravdu museli něco předvést, střihač se do toho zbytečně moc nesral a divák si pak může rochnit při sledování toho perfektně secvičenýho "baletu" - dalo se to samozřejmě natočit dynamicky, ale pořád šlo hlavně o to, jak herci předvedou tu svoji bojovou sestavu... IMHO by se našly i rozdíly ve způsobu a struktuře vyprávění a tak, ale u tý choreografie a vizuálu to je asi nejmarkantnější). Old-school prostě vypadá jinak a časově spadá tak do do 60. až počátku 80. let...:-) Teda nakolik to chápu já (a je možný, že to chápu špatně)... Každopádně se v tý době natočilo sraček taky dost...;-)

Jo, Ringu jsem viděla (líbilo).
Illuminating
Sigilan

Tak to vydíš ty. ;-)
Já třeba řikam old school před - poslednímu albu KoRn a je to docela nový a nijak jiný než nový skupiny.
Ale to už je hodně OT. :-)
Cesare
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

:-) "Jak já to vidím" byla dost nešikovná formulace, měla jsem ji vypustit...:-) Zapomeň na ni...:-) Nebyla jsem si stopro jistá, jestli je např. důležitější časový zařazení nebo právě choreografie a nakolik mám v tomhle správný a přesný informace... Nepokoušela jsem se relativizovat pojem "old school". V tomhle kontextu (HK martial arts/wuxia) je "old school" celkem jasně daná záležitost. Pokud označíš třeba právě Tygra a draka za old school film, pravděpodobně se nesetkáš s pochopením...;-)
Illuminating
Sigilan

Dejme tomu, že je Old School - stará škola - klasika. :-)

To znamená, že např starej Baldurs Gate je old school. . .
A neni to vlastně jedno? :-)
Konec konců tomu můžeme řikat třeba párek v rohlíku. :-)

Baldurs Gate je párek v rohlíku. :-)
EDIT: A abych nebyl úplně OT: Proč se řiká o Americkýmu kruhu, že je na nic?
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

No ona technicky vzato ani Baldur's Gate není párek v rohlíku. Třeba Dungeon Master, první Ultima, první wizardry... To byly klobásy v pořádné bagetě :lol:
"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
Odpovědět

Zpět na „Scéna mořského vánku“