Film II

Centrum kultury města Sigilu, kulturní všehochuť ze všech sfér.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět
Cesare
Lim-Lim
Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
Kontaktovat uživatele:

Re: Film - Second wave (pokračování původního threadu Film)

Příspěvek od Cesare »

Jen se ti pokouším naznačit, že pokud jde o kung fu a wuxia filmy, "old school" je poměrně jasně definovanej termín, kterým film časově (eventuelně "typově") zařazuješ, nikoli hodnotíš. Tady si tomu samozřejmě můžem říkat, jak chcem, ale abych uvedla příklad: pokud požádáš o doporučení na dobrý old school kung fu a wuxia filmy, lidi ti nadatlujou seznamy filmů vzniklejch někdy mezi rokem 67 a 85, užívajících určitý specifický schémata a postupy... Hrdinu nebo Once Upon A Time In China v těch doporučeních nenajdeš, i když by ti je bezpochyby někdo doporučil, kdyby ses dotázal na dobrý kung fu/wuxia obecně nebo na "něco fajnovýho s Jetem"...;-)
Ale OK, nechme toho...:-) Moje doporučení máš, přihodím k nim ještě nikoli old school ale dobrý věci jako třeba právě Hrdina, Once Upon A Time In China (to ti doporučuje můj kamarád, prej je to boží film), Green Snake (to není kung fu ani wuxia, ale je to výborný), Ashes of Time (tady ale opatrně, ten film je přijímán velmi rozporuplně - a je to spíš art film převlečenej za wuxia, abys případně tušil, do čeho jdeš), A Chinese Ghost Story (všechny tři díly jsou boží, ale dvojku mám nejradši - o akci to ani moc není, je to spíš mix mezi duchařinou, komedií a romancí s lehkou příměsí nějaký tý akce - a je to naprosto švihlá záležitost), Bride With White Hair (wuxia s řadou fantasy prvků a typicky po hongkongsku úžasných WTF momentů)...
A pokud by tě to zajímalo, na HKcinemagic nebo na http://www.kungfucinema.com najdeš hafo recenzí...;-)
Šmitec...:-)
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

SlipKnoT píše:Proč se řiká o Americkýmu kruhu, že je na nic?[/quo[e]
Možná proto že je na nic :think: ;-)
Nevím, já viděl jen dvojku a neuvěřitelně se u ní bavil, lepší komedii na párty neznám.

Hmm, nedávno jsem viděl námětem dost zajímavě vypadající I Am Legend - bohužel u ní jsem se ale nebavil vůbec a to ani seriózně, ani stejným způsobem jako u výše zmíněného Kruhu. Prakticky jediný klad toho filmu jsou výborné kulisy rozpadajícího se New Yorku a to je také to jediné na čem jsou vidět vložené peníze, zbytek výpravy nestojí za nic. Režisér tápe od začátku až do konce a nedokáže z filmu vykřesat jedinou opravdu dramatickou nebo dojemnou scénu a i když se občas asi docela snažil, neměl nejmenší šanci proti prachmizernému scénáři ve kterém se dějí taková zvěrstva, že z toho jde hlava kolem i největším fanouškům tohoto filmu.
A jinak je to hloupá nuda, ve které je (na blockbuster) příliš malé množství akčních nebo odlehčujících momentů.
Patetický a blbý závěr, který je na filmu nejvíc odsuzován, mě pak ani nepřekvapil, ani nenaštval - jednoduše mě v tu chvíli ani děj, ani postavy už vůbec nezajímaly.
3/10

Cesare: Jo, (první) Once Upon a Time in China je opravdu hodně dobrý film, stejně jako třeba Fist of Legend nebo nový Fearless - samozřejmě v těchhle filmech už moc nejde o příběh, atmosféru nebo něco podobného, ale o choreograficky výborně wire-fu bitky s Jetem Li.
Cesare
Lim-Lim
Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

AlieN píše:
SlipKnoT píše:Proč se řiká o Americkýmu kruhu, že je na nic?[/quo[e]
Možná proto že je na nic :think: ;-)
Nevím, já viděl jen dvojku a neuvěřitelně se u ní bavil, lepší komedii na párty neznám.
Zas tak špatnej film to není. U Kruhů IMHO strašně záleží na tom, kterej vidíš první... Já mám ten japonskej radši, ale americkej měl velmi silný momenty.
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Bodkin
Sigilan

Příspěvek od Bodkin »

Kruh - já jsem typický případ druhu - četl knížku, nesnáší filmy. Měl jsem tu čest v pořadí Kruh (remake) -> Kruh (original) -> kniha. I tak ten film nebyl příliš děsivý ani znepokojivý, i když originál měl alespoň dobrou (lepší než remake) atmosféru. A dvojka - útočíci vysoká :lol: :anxious:
SKOČTE ŠIPKOU DO MUŠLE, JEZTE KAŠI S MRKVÍ.
JENOM JÁ JSEM NAŽIVU; VY JSTE VŠICHNI MRTVÍ.
Illuminating
Sigilan

Příspěvek od Illuminating »

Cesare: Ok k old school tématu stačilo. :) dík za seznam. ;-)

Jinak for all: No právě - americkej měl silný momenty a líbil se mi, tak nechápu, proč se na něj nadává.
Myslim takovýto: "Zasraný americký remaky . . ."

To si asi seženu ten Japonskej. :)
Chci to vidět.
+ ještě nějaký typický Japonský "šílenýhardcorepsychošílenosti" . :)
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Myslím, že člověk točící americký remake 2 roky starého japonského filmu na tom musí být z tvůrčího hlediska dost špatně (ale to ze mne možná mluví jen naprosté nepochopení pro americké remaky :-)).
Každopádně Kruh tomu odpovídá, je to velmi špatný film, kterým jsem se pronudil jen za vynaložení spousty sil.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Mno, jsem docela zvědav na Ramba - podle ohlasu to je "nejkrvavější akční film všech dob", bodycount dosahuje úrovně Žhavých výstřelů 2 :mrgreen: a je to údajně (pro fanoušky série) parádní podívaná. Jako bonus ještě (údajně) dost věrně (pochopitelně v rámci mantinelů "Rambo" filmu) popisuje příšernou situaci v Barmě.

Ajantis: Tvůrčí hledisko? :lol: Za to si nové Ferrari nekoupíš či hypotéku na čtvrtou vilu s pěti bazény nesplatíš :mrgreen: A navíc prznění originálních děl je přece taková klasická americká vlastnost, ne? :think:
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Ajantis: A když ještě k tomu někdo točí remake svého vlastního filmu a to snad úplně stejně záběr po záběru, to je teprve vrchol originality :mrgreen: (jako aktuálně Heneke se svými Funny Games)

7c: Rambo mě taky hodně zajímá... takový nostalgický návrat do dětství :mrgreen:
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

AlieN píše:Ajantis: A když ještě k tomu někdo točí remake svého vlastního filmu a to snad úplně stejně záběr po záběru, to je teprve vrchol originality :mrgreen: (jako aktuálně Heneke se svými Funny Games)
Jo, tohle je vrchol, ale ze strany režiséra alespoň jasně chápu motivaci. Obzvláště ze strany tak špatného režiséra. :-)
Ta mi ale uniká u amerických diváků. Že by to bylo opravdu tím, že se nemohou dívat na film s Japonci, protože je od sebe nerozeznají?
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Ajantis: Pche, původní Funny Games je docela dobrý film :-)

Američani se hlavně nedokáží dívat na film ve kterém nehraje jim známá hvězda a který jim není reklamou vtloukán do hlavy ze všech stran - on pro ně jinak prostě neexistuje.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

AlieN píše:Ajantis: Pche, původní Funny Games je docela dobrý film :-)
To si nemyslím, ale je pravda, že Handke natočil i Pianistku, což byl docela dobrý film. Také byl divně natočený, ale tehdy jsem tu "divnost" ještě považoval za zajímavou.
Ona i v remaku Funny Games hraje Naomi Watts, takže se nám to s Kruhem tématicky pěkně spojilo. To je vážně hrozný způsob prostituce, to už by bylo lepší, kdyby obsluhovala námořníky v přístavu za panáka rumu. :hand:
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od AlieN »

Ajantis píše:Ona i v remaku Funny Games hraje Naomi Watts, takže se nám to s Kruhem tématicky pěkně spojilo. To je vážně hrozný způsob prostituce, to už by bylo lepší, kdyby obsluhovala námořníky v přístavu za panáka rumu. :hand:
Njn... a to mě nedávno v Cronenbergových Eastern Promises docela potěšila...
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Ajantis: Přeháníš, provokátere :-P

Remake Funny Games ale určitě vynechám. Zajímá mě na něm jen to, zda bude mít shodný konec s originálem, a kvůli tomu nemusím chodit do kina.

Kruh se mi ovšem líbil velmi (originál jsem neviděl).
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

yenn píše:Ajantis: Přeháníš, provokátere :-P
:mrgreen: Čekal jsem, jestli se ozveš. :-)
S tím koncem je to dobrý postřeh. Také jsem na to zvědav.
KEBULE
Sigilan
Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...

Příspěvek od KEBULE »

AlieN píše:Američani se hlavně nedokáží dívat na film ve kterém nehraje jim známá hvězda a který jim není reklamou vtloukán do hlavy ze všech stran - on pro ně jinak prostě neexistuje.
...a kde nejsou, americké vlajky a jiné americké vlastenecké a hlavně proamerické prvky... (prostě asi jen nedokáží snést nic co není dost americké) :-)
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
Odpovědět

Zpět na „Scéna mořského vánku“