Total War
Moderátor: sevencreature
- AlieN
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
njnAjantis píše:No a ta vyhypovaná grafika soubojů... K čemu to? Za celou hru jsem ji nevidělAle říkám si, že si teď pár menších soubojů z historických bitev vyzkouším, abych viděl, jak to vypadá, a hlavně *želvu* v akci.

- Ajantis
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
nuke: Tohle je právě jedna z nejzásadnějších pozitivních věcí v RTW a MTW. Nebýt ni, byla by to jen rutinní strategie o obsazování provincií. Stejně jako v životě nemá člověk vše ve svých rukou, tak tady Řím ztělesňuje ty nevyzpytatelné překážky, které hře dodávají šťávu. Jen mě mrzí, že jich nejni víc a nejsou variabilnější - jen "obsaď", "vyjednej" a "zablokuj". Ale aspoň jsou ukládány logicky. Ale je pravda, že to ještě nejni dovedeno k dokonalosti - to bude, až dokáže měřit všem stejně.
AlieN: jj, teď jsem si dal starší load a taky si prohlížím ty své obrovské metropole. No je to pokrok (oproti MTW). ale pořád nic moc
AlieN: jj, teď jsem si dal starší load a taky si prohlížím ty své obrovské metropole. No je to pokrok (oproti MTW). ale pořád nic moc

- AlieN
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Ajantis: jo, já je taky často používal (vlastně skoro pořád, bitev jsem sám odehrál jen pár na začátku a pak jednu na konci), ale občas je to počítání hodně divné
- jako třeba že se srazí dvě tisícehlavé armády, zabijou si navzájem 5 vojáků a pak jedna uteče
- a nebo naprostá neschopnost počítače i s obrovskou armádou a balistami
dobýt opevněné město bez použití na místě postavené obléhací techniky 
- jako třeba že se srazí dvě tisícehlavé armády, zabijou si navzájem 5 vojáků a pak jedna uteče
- a nebo naprostá neschopnost počítače i s obrovskou armádou a balistami

No ja zasa na misie od senátu zvysoka kašlem, takže je to pre mňa "len" taká rutinná stratégia. Rím je mnou najviac nenávidená frakcia. No a hneď po ňom ostatné Rímske rody...Ajantis píše:nuke: Tohle je právě jedna z nejzásadnějších pozitivních věcí v RTW a MTW. Nebýt ni, byla by to jen rutinní strategie o obsazování provincií. Stejně jako v životě nemá člověk vše ve svých rukou, tak tady Řím ztělesňuje ty nevyzpytatelné překážky, které hře dodávají šťávu. Jen mě mrzí, že jich nejni víc a nejsou variabilnější - jen "obsaď", "vyjednej" a "zablokuj". Ale aspoň jsou ukládány logicky. Ale je pravda, že to ještě nejni dovedeno k dokonalosti - to bude, až dokáže měřit všem stejně.
- Ajantis
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Nuke: Je od té hry fajn, že dá hráči možnost volby - plnit či neplnit. A je to i celkem férově sankcionováno - když jsi na senát hodný, jsi populární, jmenuje Tě do úřadů a získáváš tak mnohem rychleji další bodíky pro své generály. A když ne, tak ne, dobýváš co chceš. Ale jak říkám, v Medievalu čekám větší propracování
AlieN: S tím dobytí města nevím - já měl v hraničních městech vždy tak silnou armádu, že to nebylo možno vyzkoušet
A to druhé se mi nestalo - aspoň jsem si toho nevšiml. Vždycky tekla spousta krve 

AlieN: S tím dobytí města nevím - já měl v hraničních městech vždy tak silnou armádu, že to nebylo možno vyzkoušet

- Frosty
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
2 Ajantis: předně Congratulation ;)

Jinak já za celou svou hru neviděl a ani neměl možnost použít slona, takže i to je jeden z důvodů, proč si to zahraji znovu
Jinak - jak to tak čtu... to jsem tu jediný, kdo odehrává 90% všech bitev..?
Počítači díky výše zmíněným důvodům nevěřím a nehodlám v následující důležité bitvě zjistit, že při minulé (nepoměrné) šarvátce mi záhadně zemřela polovina mé nejelitnější jednotky a městská domobrana zůstala beze strát 
No a zkoušel jsi třebas postavit 4 jednotky lučištníků vedle sebe a se všemi naráz vypálit zápalné šípy..? mmmmňamAjantis píše:No a ta vyhypovaná grafika soubojů... K čemu to? Za celou hru jsem ji nevidělAle říkám si, že si teď pár menších soubojů z historických bitev vyzkouším, abych viděl, jak to vypadá, a hlavně *želvu* v akci.

Jinak já za celou svou hru neviděl a ani neměl možnost použít slona, takže i to je jeden z důvodů, proč si to zahraji znovu

Jinak - jak to tak čtu... to jsem tu jediný, kdo odehrává 90% všech bitev..?

Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...
- AlieN
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
hh, slona jsem viděl jen v demu, ve hře vůbec ne (ještě jsem nehrál historické bitvy)Frosty píše:Jinak já za celou svou hru neviděl a ani neměl možnost použít slona, takže i to je jeden z důvodů, proč si to zahraji znovu![]()
IMHO to až takový problém není, myslím že ručně bych tu bitvu asi o moc líp nevyřešil (a hlavně je těch bojů moc, jsou docela dlouhé a přitom strašně repetivní)Frosty píše:Jinak - jak to tak čtu... to jsem tu jediný, kdo odehrává 90% všech bitev..?Počítači díky výše zmíněným důvodům nevěřím a nehodlám v následující důležité bitvě zjistit, že při minulé (nepoměrné) šarvátce mi záhadně zemřela polovina mé nejelitnější jednotky a městská domobrana zůstala beze strát
- Ajantis
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Já slony měl - ale popravdě už si nepamatuju, jak jsem k nim přišel
Získal jsem je někde v SZ Africe. Vyrábět jsem je nemohl, ale to mohlo být jen tím, že jsem v té oblasti vyráběl jen slabé jednotky a zabral to tam spíše pro klid a kvůli obchodu. Takže hádám, že jsem si je tam najmul jako žoldáky. A při dobývání měst byli hodně dobří, co mohu soudit ze zpravodajství o bitvách 
Funguje tady to, co v STW a MTW, že když jste před bitvou nechali zavraždit nepřátelského generála, měla armáda v bitvě výrazné postihy (obzvláště na morálku)?

Funguje tady to, co v STW a MTW, že když jste před bitvou nechali zavraždit nepřátelského generála, měla armáda v bitvě výrazné postihy (obzvláště na morálku)?
Naposledy upravil(a) Ajantis dne 16.5.2006 20:42, celkem upraveno 1 x.