Náboženstvo
Moderátoři: Sadako, sevencreature
To bol pekný zlatý klinec... k tomu sa môžem podpísať celým podpisom...Ajantis_CG_thief píše:Yachiko píše:Jinak já sám v tom jasno nemám, zda jsou lidi svině a všechno dělaj jen ke svému prospěchu či pod hrozbou trestu, a nebo jsou to vlastně dobří milující tvorové...
Ale možná je to jedno a důležitý je výsledek...?
A to, že Tě zítra někdo hned po východu z baráku neobere a nezastřelí...

- Neferit
- Šifrovač
- Kontaktovat uživatele:
Prosím, nezapomínej na to, že Peklo je takový, jaký si ho vytvoříšVampiria píše:...Takže, pokud mají čirou náhodou křesťané pravdu, tak přijdu do pekla a tam nebudou vědět, co se mnou, funguje-li to tam tak, jak to popsal pan Dante. Třeba každé pondělí dostanu rozpis, v kterých kruzích se mám tento týden hlásit a tak..

Jinak, schválně jsem si půjčovala sešit do náboženství jedné spolužačky a hleděla jsem na to jak tele na nový vrata.
Proti 6.přikázání (nesesmilníš) tam bylo několik bodů, mezi nimi i homosexualita. Zajímavé je, že církev tvrdí, že to není geneticky dané (což je nejspíš pravda), že to není hříchem (jako by někdo za svoji sexuální orientaci mohl) a vzniká nesprávnou výchovou.

http://gh.ffshrine.org?r=23256
deviantART - place, where deviancy comes to play
Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno.
deviantART - place, where deviancy comes to play
Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno.

- Elessar
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Jezismarja, pridem raz o par hodin neskor, a kto sa ma na tento thread chytat, ze

Takze co sa tyka mna a nabozenstva, nie som krestan, moslim, ani neverim v Manitoua, ale ateista tiez nie som a materialista vobec nie.... Boha mam vlastneho a mam ho pre to, preco si ho vytvorili ludia- teda samozrejme nie preto, aby som si dokazal vysvetlit, preco su blesky a preco sa potapaju lode, ale aby som mal oporu (ono sa potom fakt mnoho veci aspon pre mna lahsie znasa)... Podla mna nieco ako boh skratka musi existovat- tym samozrejme netvrdim, ze musi byt, ako ho popisuju nabozenstva a rozhodne neverim, ze je vsemocny, ale ze existuje, to ano... A taktiez mam ako Ajantis velmi blizko k buddhistickej filozofii...

Takze co sa tyka mna a nabozenstva, nie som krestan, moslim, ani neverim v Manitoua, ale ateista tiez nie som a materialista vobec nie.... Boha mam vlastneho a mam ho pre to, preco si ho vytvorili ludia- teda samozrejme nie preto, aby som si dokazal vysvetlit, preco su blesky a preco sa potapaju lode, ale aby som mal oporu (ono sa potom fakt mnoho veci aspon pre mna lahsie znasa)... Podla mna nieco ako boh skratka musi existovat- tym samozrejme netvrdim, ze musi byt, ako ho popisuju nabozenstva a rozhodne neverim, ze je vsemocny, ale ze existuje, to ano... A taktiez mam ako Ajantis velmi blizko k buddhistickej filozofii...
Naposledy upravil(a) Elessar dne 9.8.2006 22:52, celkem upraveno 1 x.
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
Neferit: Na kresťanstve je veľa takýchto divných absolútne nepochopiteľných vecí...
Vampiria: Áno je ro viera... ale ja som sa staval len proti viere v nadprirodzené veci. Ako myslíš slepí? Aby som pravud povedal, nevytiahnuť túto tému vôbec sa tým nezaoberám - nie je to žiadna vec, ktorá by ma pálila aj keď nemám rád náboženstvá už vyššie popísaných dôvodov. Ako som písal neodsudzujem kresťanov či iných, len sa mi b určitom smere nepáčia... nemyslím, že by som bol touto mierou nejak zaslepený, ale pokiaľ to tak vidíš, daj mi vedieť...

Vampiria: Áno je ro viera... ale ja som sa staval len proti viere v nadprirodzené veci. Ako myslíš slepí? Aby som pravud povedal, nevytiahnuť túto tému vôbec sa tým nezaoberám - nie je to žiadna vec, ktorá by ma pálila aj keď nemám rád náboženstvá už vyššie popísaných dôvodov. Ako som písal neodsudzujem kresťanov či iných, len sa mi b určitom smere nepáčia... nemyslím, že by som bol touto mierou nejak zaslepený, ale pokiaľ to tak vidíš, daj mi vedieť...
Noo, částečně to asi i výchovou je. Respektive kulturou. Jak jinak by v antickém Řecku taky mohl být homosexuál/bisexuál každý druhý (ano, včetně SokrataNeferit píše:Proti 6.přikázání (nesesmilníš) tam bylo několik bodů, mezi nimi i homosexualita. Zajímavé je, že církev tvrdí, že to není geneticky dané (což je nejspíš pravda), že to není hříchem (jako by někdo za svoji sexuální orientaci mohl) a vzniká nesprávnou výchovou.Tak začínám uvažovat, jak se vlastně z takového "normálně" orientovaného dítěte stane výchovou homosexuál. To tolik lidí vychovává své děti "nesprávně"? Je to nějaké skryté hnutí "i ty si vychovej svého homosexuála"?

Zase docela síla, takže tak nějýk postupně
1 - že křesťanské církve nepřinesly nic dobrého, zpomalovali vědecký vývoj etc. - blbost. Po pádu Říma se většina vědomostí udržela jen díky církvi, která byla vlastně jediné co přežilo a povedlo se jí do určité míry sjednotit kulturu evropy. Spousta vědomostí byla v tahu a vše se muselo začít tak trochu od znova. Pokud chcete vytahovat pokrok, tak si prosím nastudujte trochu historie, jinak nemá diskuze smysl.
2 - docela bych se ztotožnil s Vampiriiným přístupem k desateru. Takže jsme minimálně dva.
3 - Ateismus je víra v neexistenci boha. Ergo je to vlastně náboženství bez kladných stránek (desatero, sjednocující vize,...). Mimochodem, jak vlastně víte, že oni v něčem nemají pravdu? Proč je produktem zdravého rozumu mšlnka, že bůh (ano s malým) nemůže existovat, zatímco myšlenka že existuje nějáká vyšší entita je produktem zaslepenosti, naivity, hlouposti. Všichni lidé potřebují něčemu věřit, ať už v boha, v dobrotu lidstva,etc. Opravdu bych rád viděl ateistu jak na smrtelné posteli nadále popírá Boha...
4 - pro informaci, nejsem křesťan, ale... hmmm... asi panteista.
1 - že křesťanské církve nepřinesly nic dobrého, zpomalovali vědecký vývoj etc. - blbost. Po pádu Říma se většina vědomostí udržela jen díky církvi, která byla vlastně jediné co přežilo a povedlo se jí do určité míry sjednotit kulturu evropy. Spousta vědomostí byla v tahu a vše se muselo začít tak trochu od znova. Pokud chcete vytahovat pokrok, tak si prosím nastudujte trochu historie, jinak nemá diskuze smysl.
2 - docela bych se ztotožnil s Vampiriiným přístupem k desateru. Takže jsme minimálně dva.
3 - Ateismus je víra v neexistenci boha. Ergo je to vlastně náboženství bez kladných stránek (desatero, sjednocující vize,...). Mimochodem, jak vlastně víte, že oni v něčem nemají pravdu? Proč je produktem zdravého rozumu mšlnka, že bůh (ano s malým) nemůže existovat, zatímco myšlenka že existuje nějáká vyšší entita je produktem zaslepenosti, naivity, hlouposti. Všichni lidé potřebují něčemu věřit, ať už v boha, v dobrotu lidstva,etc. Opravdu bych rád viděl ateistu jak na smrtelné posteli nadále popírá Boha...
4 - pro informaci, nejsem křesťan, ale... hmmm... asi panteista.
"Vítězství nevyžaduje komentář. Prohra žádný nedovoluje."
"Císař se pro nás hrdinně obětoval a trpí už sto století. Není větší cti než mu tento dar opětovat."
"Císař se pro nás hrdinně obětoval a trpí už sto století. Není větší cti než mu tento dar opětovat."