Napsal: 8.12.2006 23:37
Palačinky jsou super, ale nejlepší jsou BRAMBOROVÉ PLACKY s povidlama. Sežeru jich 20 na jedno posezení a zbytek dojím za 20 minut až mi trochu odlehne (rozumějte až vstanu z pohovky
).

A já doteď žila v tom, že TOHLE znám (jen bez toho cukru) od své babičky jen já...božínku, proč to vlastně není možné najít v dnešních kuchařkách? , a ta chuť...myslím, že chci k vánocům ten starý sporák na uhlí a dříví...Neferit Sr. píše:Zakat - naše babička je dělávala, pečená na starých kachlácích a mastila je čestvým sádlem. Sypali jsme je cukrem, natírali povidlama a jedli je tak jak Ty po tuctech. Dlouho a dlouho jsem je neměl. Krásná vzpmínka.
kup si v železářství železnou plotnu a vyraž do příroda..na ohýnku to bude sice makačka, ale jde to;)Neferit Sr. píše:Což o to, recept bych měl, ale problém je že nemám ta kamna a na plyňáku to prostě nejde. No jde, ale je to něco jiného. Sirine, doba nepřeje některým strašně dobrým dlabancům.
A co zkusit placky připravit doma, zachladit a dovést k ohništi?;) Případně ohniště dovést domu?;) a ještě případněji palcky naválet sám?;) Nestála by ona bašta (ano, i my jsme doma dělali něco podobného, ale asi trochu jednodušeji;) za trochu nepohodlí?;)Neferit Sr. píše:Vallun - dobrá rada nad zlato. Už se vidím jak Rumcajs a jak mi můj kocour někde v mechu válí válečkem barmborové placky. Jen takový návrh by způsobil, že bych tím válečkem dostal po globusu. A nijak bych se nedivil.
Ale je pravda, že to bývalo fakt dost dobrý dlabáníčko.
My to děláme na propan-butanové kempingové soupravě, kterou máme právě kvůli plackám a je to skoro tak dobré. Ale ty staré kachláky...těm se to nevyrovnáNeferit Sr. píše:Což o to, recept bych měl, ale problém je že nemám ta kamna a na plyňáku to prostě nejde.
Já taky. Vymysleli haluškyNeferit Sr. píše:Já vím proč mám Slovensko a Slováky rád.