Mňamky anebo oblíbená jídla
Moderátoři: Sadako, sevencreature
- KEBULE
- Sigilan
- Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...
:-)
Jestli je ta bryndzová polievka to co myslím,
že to je, tak si to posledně na noční ohříval můj Moldavský kolega Ivan, zvaný beduín. Smrad byl po celé dílně...

...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
- Sirine
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Re: :-)
To nevím, ale bryndza nesmrdíKEBULE píše:Jestli je ta bryndzová polievka to co myslím,že to je, tak si to posledně na noční ohříval můj Moldavský kolega Ivan, zvaný beduín. Smrad byl po celé dílně...
![]()
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
- Neferit Sr.
- Sigilan
- Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>
Ahoj Sirine - rád Tě vidím. Jak zatím přežíváš svátky? No ale tématu. Nebo se dabusové na mě škaredě podívají. Říkáš že recept z ní straně a výsledek je dobrý No pdívám se po receptu. Já si správnou bryndzu můžu dovést ze Slovenska kdykoliv.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
- KEBULE
- Sigilan
- Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...
Sirine:
Esi to byla bryndza nevím, podle mě smrdí, ale zase tolik zkušeností nemám. Bůhví co jsem to jedl
Ale ať tak nebo tak, smrad to byl vskutku hustej....
Jinak nejlepší jídlo je stejně chleba... Lidé ho jedí už tisíce let a stále se nepřejedl.
Jinak nejlepší jídlo je stejně chleba... Lidé ho jedí už tisíce let a stále se nepřejedl.
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
- Sirine
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
hm, peču něco kolem dvaceti druhů...ale nejraději mám koňakové věnečky, ostatní pak pochvalují skořicové hvězdičky, anýzky, pusinky a medníčky (medovníčkové těsto mazané rybízovou marmeládou a malované čokoládou, zdobené kokosem-velikost malinká
), vanilkové rohlíčky, bílkový chlebíček... těžko říct, protože kolik lidí, tolik chutí, ale uvedené nesmí scházet
P.S. taky nesmí chybět slané tyčinky z lístkového těsta a jablečný štrúdl

P.S. taky nesmí chybět slané tyčinky z lístkového těsta a jablečný štrúdl
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
u nás na celé čáře vítězí octové tyčinky, což jsou obdélníčky pomazané bílkovou polevou a na vrch zdobené vlašským ořechem
na druhém místě se letos umístila jakési ořechové placičky, tedy skoro nesladké těsto zapečené na vrchu s ořechy v medu - to je dobrota
brácha pak miluje ořechové dortíčky, tam se patlá krém a ještě se to polévá čokoládou..no je to dobrý, ale děsně pracný
na druhém místě se letos umístila jakési ořechové placičky, tedy skoro nesladké těsto zapečené na vrchu s ořechy v medu - to je dobrota
brácha pak miluje ořechové dortíčky, tam se patlá krém a ještě se to polévá čokoládou..no je to dobrý, ale děsně pracný
My ochotní, vedeni nevědomými, děláme nemožné pro nevděčné.
(anonym?)
(anonym?)
- KEBULE
- Sigilan
:-)
Linecké cokoliv, miluju tu červenou marmeládu. Vanilkové rohlíčky a kozí žebra, Jak to tak píšu už zase je mi blbě 
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
- Cozzinnni
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Já nejradši vosí hnízda, to z cukroví, a z teplých jídel pizza, rizoto a španělský (ne)opeřenec neboli ptáček 
"Násilí, holá síla, vyřešilo v dějinách mnohem více než kterýkoliv jiný faktor, a opačný názor je jenom toužebné očekávání v té nejhorší podobě. Druhy, jež na tuto základní pravdu zapomněly, vždycky platily svými životy a svobodou."