Hardware - otázky, odpovede a rady
Moderátoři: Sadako, sevencreature
Ha! Nic nečekaného pro mé myšlenkové dedukce. Odhodlání k hraní F.E.A.R. a současné vlastnctví Celeronu 400 MHz a Voodoo 3, nemohlo implikovat nic jiného, než nutnost brzkého skládání :-). Mimochodem, na F.E.A.R. to asi bude chtít šáhnout dost hluboko do studentské šrajtofle :-)Vlasák píše:Mě čeká skládání docela brzo... zatím teda ještě nevím, z čeho budu skládat, ale skládat se bude (muset ;-) )...
Ale abych nebyl příliš mimo téma hovoru, "pochlubím" se svým kompem. Pentium 4 2,4 GHz, 512MB RAM DDR266 CL2, GeForce 4 4200 128 MB, 80 GB HDD 7200ot./min. a SoundBlaster Audigy.
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Vlasák: Jj, tohle rušení zpětné kompatibility s Win 9x je docela problém - teď jsem někde chtěl instalovat nějaké programy - a polovina z nich to odmítla s tím, že na 9x to nejde (docela mě to překvapilo - už jsem si na XP tak nějak zvykl).
nuke: No já mám MB DFI LP nF4 Ultra-D a jsem naprosto spokojený. Ale MSI nForce 4 Platinum je asi taky dost dobrá (rozmýšlel jsem se kdysi mezi těmito variantami a nakonec jsem se rozhodl pro DFI a nelituju).
Jinak skládání počítače je sice pěkná otrava (a nuda), ale zase máš jistotu, že je všechno tak, jak to chceš mít.
nuke: No já mám MB DFI LP nF4 Ultra-D a jsem naprosto spokojený. Ale MSI nForce 4 Platinum je asi taky dost dobrá (rozmýšlel jsem se kdysi mezi těmito variantami a nakonec jsem se rozhodl pro DFI a nelituju).
Jinak skládání počítače je sice pěkná otrava (a nuda), ale zase máš jistotu, že je všechno tak, jak to chceš mít.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Pre mňa to až taká nuda niejesevencreature píše:nuke: No já mám MB DFI LP nF4 Ultra-D a jsem naprosto spokojený. Ale MSI nForce 4 Platinum je asi taky dost dobrá (rozmýšlel jsem se kdysi mezi těmito variantami a nakonec jsem se rozhodl pro DFI a nelituju).

Dík za radu.
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
nuke: Jestli ti můžu doporučit nějakou stránku, tak docela dost dobré je fórum PC Tuningu: http://forum.pctuning.cz - najdeš tam docela dost informací (a jako vždy platí radši se podívat na víc zdrojů
).
yenn: No co můžeš vědět? Ajantis to měl třeba podvědomě v plánu
Já mám většinou zkušenosti, že pokud používáš co nejlevnější komponenty, tak se občas nějaké problémy - s výkonem třeba, vyskytnou. Na druhou stranu, většina počítačů (co znám) sestavená z co nejlevnějších součástek funguje vesměs v pohodě - až mě to překvapuje
.
Třeba Ajantis padl na nějakou problémovou součástku (vadná komponenta a je to hned
).

yenn: No co můžeš vědět? Ajantis to měl třeba podvědomě v plánu

Já mám většinou zkušenosti, že pokud používáš co nejlevnější komponenty, tak se občas nějaké problémy - s výkonem třeba, vyskytnou. Na druhou stranu, většina počítačů (co znám) sestavená z co nejlevnějších součástek funguje vesměs v pohodě - až mě to překvapuje

Třeba Ajantis padl na nějakou problémovou součástku (vadná komponenta a je to hned

Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Toto by mohlo zodpovedať dosť mojich otázok.sevencreature píše:nuke: Jestli ti můžu doporučit nějakou stránku, tak docela dost dobré je fórum PC Tuningu: http://forum.pctuning.cz - najdeš tam docela dost informací (a jako vždy platí radši se podívat na víc zdrojů).

Tiež mám skúsenosti, že aj najlacnejší HW dokáže v pohode fungovať. Na druhej strane, ja nie som taký bohatý, aby som mohol kupovať lacné veci.sevencreature píše:Já mám většinou zkušenosti, že pokud používáš co nejlevnější komponenty, tak se občas nějaké problémy - s výkonem třeba, vyskytnou. Na druhou stranu, většina počítačů (co znám) sestavená z co nejlevnějších součástek funguje vesměs v pohodě - až mě to překvapuje.
Ajantis nám to snáď ešte vysvetlí, v čom má problém, to by ma dosť zaujímalo. Možno tam má pomalšiu Ramku, ako očakával, a následne mu to nepracuje na 100 % možného výkonu, alebo ....