Mňamky anebo oblíbená jídla

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Žemlovka neboli zemlbába nemá s masem či omáčkou, natož se štrůdlem nic společného!

Jedná se skutečně o směs starého bílého pečiva, jablek, mléka a dalších složek (rozinky, skořice, tvaroh, vejce - dle chuti). Recept vypadá jednoduchý, ale musí se to umět:) Pak je to výborné a laciné jídlo;)
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Výborné? :shock:
Stojím si za tím, že jestli něco nemůže být výborné, tak je to směs pečiva (na datu výroby nesejde) a mléka. :sick:
Alespoň já bych to jistě do úst nedala, k málokteré potravě mám takový odpor. Zvedá se mi žaludek, jen na to pomyslím. :silenced:
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
SneZhulak
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SneZhulak »

Výjmečně s Vampirií souhlasím, to se opravdu žrát nedá. Nedávno to přes mé protesty vařila máti , stačilo vkročit do kuchyně a podle zápachu sem věděl že sem bez oběda.
težko pochopit, že chápu vše, protože mi nezbýva nic jiného než nechápát nic
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Jste cvoci, žemlovka je super :lol:
No, dobře, není to úplně to nejlepší jídlo co jsem kdy jedl, ale ze sladkých jídel patří k těm lepším a je to skoro zadarmo :-)
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

AlieN: Nevnucuj jim to - zůstane víc pro nás :wink: :-D
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

7c - tak nějak:)

Když se žemlovka umí, je mňam, ať si Vapmi říká, co chce:)
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Brr. No, každému, co jeho jest...jen by mne zajímalo, jedli byste třeba rohlík rozmočený v kakau? To mi kdysi předložili v nemocnici a od té doby z toho mám noční můry. :sick:
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Vampirie: Kdyby to někdo upekl tak to možná chutná podobně :-P
Každopádně ať už v nemocnici uvaří cokoliv tak z toho vznikne nechutný blivajz, ať už se to jídlo jmenuje jak chce.
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Vampiria píše:jen by mne zajímalo, jedli byste třeba rohlík rozmočený v kakau? To mi kdysi předložili v nemocnici a od té doby z toho mám noční můry. :sick:
Dobrota :mrgreen: :-D !

I když už je to nějaký pátek, co jsem to měl naposledy, pravda; ale stejně dík za připomenutí, někdy si to zkusím připravit 8-) .
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

AlieN: Když jsem byla v nemocnici před pár lety, tak tam vařili dobře, takže první den v pořádku. Jenže jsem dostala na druhý den dietu a šunku, kterou nesnáším a zvracím, jen ji cítím a jablko (která nejím, protože mi lezou do zubů. A třetí den jsem šla domů a ani mi nedali snídani. Tak jsem si toho moc neužila. :)
Nicméně, míchat pečivo a mléko, či jakýkoliv mléčný nápoj, je imho totální zvěrstvo a radši budu jíst tvrdý a suchý chleba a zapíjet ho vodou, než tohle jídlo, které jistě mají na svém seznamu i v některém z kruhů Pekla. :mrgreen:
Naposledy upravil(a) Sadako dne 1.5.2007 23:08, celkem upraveno 1 x.
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

Vallun píše:Žemlovka neboli zemlbába nemá s masem či omáčkou, natož se štrůdlem nic společného!

Jedná se skutečně o směs starého bílého pečiva, jablek, mléka a dalších složek (rozinky, skořice, tvaroh, vejce - dle chuti). Recept vypadá jednoduchý, ale musí se to umět:) Pak je to výborné a laciné jídlo;)
Jo, když se umí, jeden pekáč nestačí (dokonce i ta jablka se očistí tak nějak sama... :lol: )...a mizí kosmickou rychlostí za tepla i za studena ;-) 8-)
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
Vanda
Sigilan

Příspěvek od Vanda »

Vallun píše:Žemlovka neboli zemlbába nemá s masem či omáčkou, natož se štrůdlem nic společného!

I na Slovensku je to totéž? Mě totiž překvapilo, že to někdo jí jako moučník po jídle...No asi jídlo o více chodech...

Vampiria: rohlík rozmočený v kakau? To snad musel být omyl ne? Zřejmě zapomněli koupit pečivo. ;-) Nebo zřejmě se pokoušeli o imitaci snídaně naší babičky, tedy chleba s bílou kávou...
My ochotní, vedeni nevědomými, děláme nemožné pro nevděčné.
(anonym?)
SneZhulak
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SneZhulak »

Nemocniční jídla nemají obdobu. Když sem tam byl před léty a ještě s mononukleózou, na kruté dietě. To byl extrém každej den. Například kopec tvarohu(jenom tak), nemít rodinu co mě zásobovala pizzou, spapal bych asi záclony :-D
težko pochopit, že chápu vše, protože mi nezbýva nic jiného než nechápát nic
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

K nemocničním jídlům se naštěstí moc vyjadřovat nemohu...(ťuk, ťuk, ťuk)

Já si zemlbábu dovedu představit jako desert, se šlehačkou např...;) Jestli je to totéž i na celeém Slovensku nevím, ale co jsem měl možnost se optat, tak ano:)

Njn, zemlbába/žemlovka má své zaryté odpůrce a neméně zaryté zastánce a jen málokoho mezi tím:) takovýhlech témat je poměrně dost:D
Morty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morty »

ved normalka, dam si klasicky obed a za tym zemlovku... ano tu zemlovku, ktora sa robi tak, ze rozmocite v mlieku stare pecivo(ja viem, neznie to trikrat vabne a ani to tak nevyzera), date tam jablka, skoricu, na to kopu cukru, a sup dakde do rury... ja sice recept nevem, ale vzdy ked sa zatulam do kuchyne, tak su tam tieto prisady :-D

a ak to dany clovek vie, tak je to velka pochutka(aspon pre mna :snooty: :drool: ), napriklad otcova priatelka ju robi vynikajucu, tam zjem aj cely pekac, ale krstna mama... tak zas jej zemlovku nemusim... ale krstnej najstarsi syn tu zemlovku miluje, ale asi ak by som mu dal tu od otcovej priatelky, nechutila by mu... a si myslim, ze v skole nezalezi na tom ako to pomenuju, vzdy to je kentus :sick: , a o zemlovke to v jedalni plati takisto... ako uz povedal Vallun, je to chutne, ak to dany clovek vie ;-)
Fama nihil est celerius.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“