Mňamky anebo oblíbená jídla

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

Dobře udělaná žemlovka je luxusní dlábo. Já ji mám rád ze sladkých rohlíků, jablíček a tvarohu. A hodně skořice a hodně osladit. Mňam!
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Dalcor
Sigilan
Bydliště: Černá skála, Nightlund, Solamnie, Krynn, Mnohavesmír
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalcor »

T - F - U - J!!!!!!Žemlovky
Morty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morty »

Neferit Sr. píše:Dobře udělaná žemlovka je luxusní dlábo. Já ji mám rád ze sladkých rohlíků, jablíček a tvarohu. A hodně skořice a hodně osladit. Mňam!
aj ja... mnaaaaam... len na ten tvaroh si nejak nespominam :-( :-P raz je raz nieje... ale vacsinou su to jablcka a skorica... mnam! :drool:
Fama nihil est celerius.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Neferit Sr.
Sigilan

Vidím že jsi podobná krevní skupina. To mě těší. A co říkáš na dobré buchtičky s krémem?

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

A ani z loupáků není žemlovka k zahození...nba Slovensku je žemlovka prostě žemlovka (zase jsem až do doby přestěhování netušila, že existuje něco co si říká zemlbábaa bez překlad ;-) )

Dokonce u nás na intru naše kuchařky dělaly žemlovku jedna báseň, zato ve školní ss-jídelně nebylo k jídlu nic :-? )

Osobně rohlíky v mléce nikdy nenechám rozmočit úplně, jednoduše je nakrájím, šoupnu do mísy, v mléce rozkvedlám vajíčka se skořicí, zaliju rohlíky, otočím se pro jablka, rozinky, atd a hned do zapékačky skládám vrstvy (a mezitím šikovné ruce krájí další rohlíky :lol: ), a navrch pěkně jeden vedle druhého tenoučké plátky másla posypat vanilkovým cukrem...a vím, co bude v pátek k večeři ;-) 8-)
(a skořice musí být dost)
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
Morty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morty »

Neferit sr.: zalezi s akym, kremom a celkovo naplnou... a aj na buchtach... alebo mas na mysli tie buchty poliate pudingom? :-?
Sirine: ano, tej skorice tam musi byt dost... ja som skratka na skoricu ;-) :-P
Fama nihil est celerius.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Neferit Sr.
Sigilan

A další do naší krevní skupiny. Já jsem dostal takovou chuť že bude ještě dnes. A to stou vanilkou mě zaujalo. Drobná inovace ale zdá se přínosná.
Děkuji ti Sirine.

Morty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morty »

tak ja asi v piatok/sobotu/nedelu... pokusim sa u niekoho najest :lol: alebo s fotrikom nieco ukuchtime... hmm, prevedcim ho nech spravime zemlovku... juuuuuj :drool: take chutky mam, no hroza :-D
Fama nihil est celerius.
The Force shall free me.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Vallun píše:Já si zemlbábu dovedu představit jako desert, se šlehačkou např...;)
Lepší varianta než šlehačka je zakysaná smetana - výborná kombinace, obzvlášť když ji pak ještě poprášíš skořicí :-P

Vůbec zakysaná smetana je parádní potravina - hodí se snad ke všemu, k masu i k moučníkům. Na pizzu i na do tortilly :-P
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Zakysaná smetana je fajn, ale obecně nic pro mne, nejak jí ne zcela dobře snáším, pokud není zapracovaná do něčeho.

Sirinin recept vypadá excelentně, škoda, že doma všecky staré rohlíky ukořistí pes:/ asi budu muset poprosit mamku;)

Jinak buchtičky se šódó (bez rumu), jsou taky výbroné, u nás v Eurestu je dělají docela často a dobře, a když se hodně smutně koukám, tak dostanu i porci na najedení:D A když jde o kvantitu buchtiček, tak by i vlkodav závidel můj smutnej psí pohled...;)
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
SneZhulak
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SneZhulak »

Vzhledem k tomu že se tady propaguje žemlovka sem se rozhodl poskytnout recept dle mého gusta. Ale není žádnej experiment

Takže: Vezmete kuřecí prsíčka, naklepáte (nakrájíte) pokořeníte grilovacím kořením, (pokud je čas necháte uležet) a osmažíte na oleji. K tomu brambory takzvaně "z mikrovlnky". To se strčí brambory v takovým tom plastovým hrnci do mikrovlnky, za pět minut se vytáhnout, protřepají a dají zas do mikrovlnky (celkem 3x 5 minut) . Pak se to strčí na talíř a dá se na to spousta tatarky. NEJvětší laskomina 8-)
težko pochopit, že chápu vše, protože mi nezbýva nic jiného než nechápát nic
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

SneZhulak - no, ale ta tatarka zcela zabije chuť masa...a ve výsledku nakonec si můžeš vzít suchej chleba a kopu tatarky a vyjde to na stejno:)
SneZhulak
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SneZhulak »

Vallun píše:SneZhulak - no, ale ta tatarka zcela zabije chuť masa...a ve výsledku nakonec si můžeš vzít suchej chleba a kopu tatarky a vyjde to na stejno:)
Jde o to jaká tatarka, já používám obyčejnou, bez bylinek a podobnejch hovadin, která má velmi jemnou, dokreslující chuť. A každej ví jaký množství mu sedí.
težko pochopit, že chápu vše, protože mi nezbýva nic jiného než nechápát nic
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

SneZhulak píše:
Vallun píše:SneZhulak - no, ale ta tatarka zcela zabije chuť masa...a ve výsledku nakonec si můžeš vzít suchej chleba a kopu tatarky a vyjde to na stejno:)
Jde o to jaká tatarka, já používám obyčejnou, bez bylinek a podobnejch hovadin, která má velmi jemnou, dokreslující chuť. A každej ví jaký množství mu sedí.
Tim hůř, nemohu si pomoct, ale každá tatarka především zastírá chuť jídla a o její zdravosti by se dalo taky dosti napsat, že?:)
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Tady se to sešlo. :-D

Zakysaná smetana (jakákoliv smetana) = ZLO.
Tatarka = ZLO.
Buchtičky se šodó = tak to jsem jednou jen viděla, ta omáčka vypadala jako vyzvracený sýr. :silenced:

Momentálně večeřím brambory s brokolicí, rajčaty a chilli omáčkou. :-P
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“