Mňamky anebo oblíbená jídla
Moderátoři: Sadako, sevencreature
- Neferit Sr.
- Sigilan
- Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>
- Morty
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
aj ja... mnaaaaam... len na ten tvaroh si nejak nespominamNeferit Sr. píše:Dobře udělaná žemlovka je luxusní dlábo. Já ji mám rád ze sladkých rohlíků, jablíček a tvarohu. A hodně skořice a hodně osladit. Mňam!

Fama nihil est celerius.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
- Neferit Sr.
- Sigilan
- Sirine
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
A ani z loupáků není žemlovka k zahození...nba Slovensku je žemlovka prostě žemlovka (zase jsem až do doby přestěhování netušila, že existuje něco co si říká zemlbábaa bez překlad
)
Dokonce u nás na intru naše kuchařky dělaly žemlovku jedna báseň, zato ve školní ss-jídelně nebylo k jídlu nic
)
Osobně rohlíky v mléce nikdy nenechám rozmočit úplně, jednoduše je nakrájím, šoupnu do mísy, v mléce rozkvedlám vajíčka se skořicí, zaliju rohlíky, otočím se pro jablka, rozinky, atd a hned do zapékačky skládám vrstvy (a mezitím šikovné ruce krájí další rohlíky
), a navrch pěkně jeden vedle druhého tenoučké plátky másla posypat vanilkovým cukrem...a vím, co bude v pátek k večeři
(a skořice musí být dost)

Dokonce u nás na intru naše kuchařky dělaly žemlovku jedna báseň, zato ve školní ss-jídelně nebylo k jídlu nic

Osobně rohlíky v mléce nikdy nenechám rozmočit úplně, jednoduše je nakrájím, šoupnu do mísy, v mléce rozkvedlám vajíčka se skořicí, zaliju rohlíky, otočím se pro jablka, rozinky, atd a hned do zapékačky skládám vrstvy (a mezitím šikovné ruce krájí další rohlíky

(a skořice musí být dost)
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
- Morty
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Neferit sr.: zalezi s akym, kremom a celkovo naplnou... a aj na buchtach... alebo mas na mysli tie buchty poliate pudingom?
Sirine: ano, tej skorice tam musi byt dost... ja som skratka na skoricu

Sirine: ano, tej skorice tam musi byt dost... ja som skratka na skoricu

Fama nihil est celerius.
The Force shall free me.
The Force shall free me.
- Neferit Sr.
- Sigilan
A další do naší krevní skupiny. Já jsem dostal takovou chuť že bude ještě dnes. A to stou vanilkou mě zaujalo. Drobná inovace ale zdá se přínosná.
Děkuji ti Sirine.
Děkuji ti Sirine.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
- Morty
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
tak ja asi v piatok/sobotu/nedelu... pokusim sa u niekoho najest
alebo s fotrikom nieco ukuchtime... hmm, prevedcim ho nech spravime zemlovku... juuuuuj
take chutky mam, no hroza 

Fama nihil est celerius.
The Force shall free me.
The Force shall free me.
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Lepší varianta než šlehačka je zakysaná smetana - výborná kombinace, obzvlášť když ji pak ještě poprášíš skořicíVallun píše:Já si zemlbábu dovedu představit jako desert, se šlehačkou např...;)

Vůbec zakysaná smetana je parádní potravina - hodí se snad ke všemu, k masu i k moučníkům. Na pizzu i na do tortilly

Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Zakysaná smetana je fajn, ale obecně nic pro mne, nejak jí ne zcela dobře snáším, pokud není zapracovaná do něčeho.
Sirinin recept vypadá excelentně, škoda, že doma všecky staré rohlíky ukořistí pes:/ asi budu muset poprosit mamku;)
Jinak buchtičky se šódó (bez rumu), jsou taky výbroné, u nás v Eurestu je dělají docela často a dobře, a když se hodně smutně koukám, tak dostanu i porci na najedení:D A když jde o kvantitu buchtiček, tak by i vlkodav závidel můj smutnej psí pohled...;)
Sirinin recept vypadá excelentně, škoda, že doma všecky staré rohlíky ukořistí pes:/ asi budu muset poprosit mamku;)
Jinak buchtičky se šódó (bez rumu), jsou taky výbroné, u nás v Eurestu je dělají docela často a dobře, a když se hodně smutně koukám, tak dostanu i porci na najedení:D A když jde o kvantitu buchtiček, tak by i vlkodav závidel můj smutnej psí pohled...;)
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
- SneZhulak
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Vzhledem k tomu že se tady propaguje žemlovka sem se rozhodl poskytnout recept dle mého gusta. Ale není žádnej experiment
Takže: Vezmete kuřecí prsíčka, naklepáte (nakrájíte) pokořeníte grilovacím kořením, (pokud je čas necháte uležet) a osmažíte na oleji. K tomu brambory takzvaně "z mikrovlnky". To se strčí brambory v takovým tom plastovým hrnci do mikrovlnky, za pět minut se vytáhnout, protřepají a dají zas do mikrovlnky (celkem 3x 5 minut) . Pak se to strčí na talíř a dá se na to spousta tatarky. NEJvětší laskomina
Takže: Vezmete kuřecí prsíčka, naklepáte (nakrájíte) pokořeníte grilovacím kořením, (pokud je čas necháte uležet) a osmažíte na oleji. K tomu brambory takzvaně "z mikrovlnky". To se strčí brambory v takovým tom plastovým hrnci do mikrovlnky, za pět minut se vytáhnout, protřepají a dají zas do mikrovlnky (celkem 3x 5 minut) . Pak se to strčí na talíř a dá se na to spousta tatarky. NEJvětší laskomina

težko pochopit, že chápu vše, protože mi nezbýva nic jiného než nechápát nic
- SneZhulak
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Jde o to jaká tatarka, já používám obyčejnou, bez bylinek a podobnejch hovadin, která má velmi jemnou, dokreslující chuť. A každej ví jaký množství mu sedí.Vallun píše:SneZhulak - no, ale ta tatarka zcela zabije chuť masa...a ve výsledku nakonec si můžeš vzít suchej chleba a kopu tatarky a vyjde to na stejno:)
težko pochopit, že chápu vše, protože mi nezbýva nic jiného než nechápát nic
Tim hůř, nemohu si pomoct, ale každá tatarka především zastírá chuť jídla a o její zdravosti by se dalo taky dosti napsat, že?:)SneZhulak píše:Jde o to jaká tatarka, já používám obyčejnou, bez bylinek a podobnejch hovadin, která má velmi jemnou, dokreslující chuť. A každej ví jaký množství mu sedí.Vallun píše:SneZhulak - no, ale ta tatarka zcela zabije chuť masa...a ve výsledku nakonec si můžeš vzít suchej chleba a kopu tatarky a vyjde to na stejno:)
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
- Sadako
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Tady se to sešlo.
Zakysaná smetana (jakákoliv smetana) = ZLO.
Tatarka = ZLO.
Buchtičky se šodó = tak to jsem jednou jen viděla, ta omáčka vypadala jako vyzvracený sýr.
Momentálně večeřím brambory s brokolicí, rajčaty a chilli omáčkou.

Zakysaná smetana (jakákoliv smetana) = ZLO.
Tatarka = ZLO.
Buchtičky se šodó = tak to jsem jednou jen viděla, ta omáčka vypadala jako vyzvracený sýr.

Momentálně večeřím brambory s brokolicí, rajčaty a chilli omáčkou.

Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.