Stránka 53 z 70
Napsal: 2.5.2007 13:29
od Neferit Sr.
Dobře udělaná žemlovka je luxusní dlábo. Já ji mám rád ze sladkých rohlíků, jablíček a tvarohu. A hodně skořice a hodně osladit. Mňam!
Napsal: 2.5.2007 13:33
od Dalcor
T - F - U - J!!!!!!Žemlovky
Napsal: 2.5.2007 15:46
od Morty
Neferit Sr. píše:Dobře udělaná žemlovka je luxusní dlábo. Já ji mám rád ze sladkých rohlíků, jablíček a tvarohu. A hodně skořice a hodně osladit. Mňam!
aj ja... mnaaaaam... len na ten tvaroh si nejak nespominam

raz je raz nieje... ale vacsinou su to jablcka a skorica... mnam!

Napsal: 2.5.2007 15:49
od Neferit Sr.
Vidím že jsi podobná krevní skupina. To mě těší. A co říkáš na dobré buchtičky s krémem?
Napsal: 2.5.2007 15:49
od Sirine
A ani z loupáků není žemlovka k zahození...nba Slovensku je žemlovka prostě žemlovka (zase jsem až do doby přestěhování netušila, že existuje něco co si říká zemlbábaa bez překlad

)
Dokonce u nás na intru naše kuchařky dělaly žemlovku jedna báseň, zato ve školní ss-jídelně nebylo k jídlu nic

)
Osobně rohlíky v mléce nikdy nenechám rozmočit úplně, jednoduše je nakrájím, šoupnu do mísy, v mléce rozkvedlám vajíčka se skořicí, zaliju rohlíky, otočím se pro jablka, rozinky, atd a hned do zapékačky skládám vrstvy (a mezitím šikovné ruce krájí další rohlíky

), a navrch pěkně jeden vedle druhého tenoučké plátky másla posypat vanilkovým cukrem...a vím, co bude v pátek k večeři
(a skořice musí být dost)
Napsal: 2.5.2007 15:55
od Morty
Neferit sr.: zalezi s akym, kremom a celkovo naplnou... a aj na buchtach... alebo mas na mysli tie buchty poliate pudingom?
Sirine: ano, tej skorice tam musi byt dost... ja som skratka na skoricu

Napsal: 2.5.2007 15:56
od Neferit Sr.
A další do naší krevní skupiny. Já jsem dostal takovou chuť že bude ještě dnes. A to stou vanilkou mě zaujalo. Drobná inovace ale zdá se přínosná.
Děkuji ti Sirine.
Napsal: 2.5.2007 15:57
od Morty
tak ja asi v piatok/sobotu/nedelu... pokusim sa u niekoho najest

alebo s fotrikom nieco ukuchtime... hmm, prevedcim ho nech spravime zemlovku... juuuuuj

take chutky mam, no hroza

Napsal: 2.5.2007 18:32
od sevencreature
Vallun píše:Já si zemlbábu dovedu představit jako desert, se šlehačkou např...;)
Lepší varianta než šlehačka je zakysaná smetana - výborná kombinace, obzvlášť když ji pak ještě poprášíš skořicí
Vůbec zakysaná smetana je parádní potravina - hodí se snad ke všemu, k masu i k moučníkům. Na pizzu i na do tortilly

Napsal: 2.5.2007 20:44
od Vallun
Zakysaná smetana je fajn, ale obecně nic pro mne, nejak jí ne zcela dobře snáším, pokud není zapracovaná do něčeho.
Sirinin recept vypadá excelentně, škoda, že doma všecky staré rohlíky ukořistí pes:/ asi budu muset poprosit mamku;)
Jinak buchtičky se šódó (bez rumu), jsou taky výbroné, u nás v Eurestu je dělají docela často a dobře, a když se hodně smutně koukám, tak dostanu i porci na najedení:D A když jde o kvantitu buchtiček, tak by i vlkodav závidel můj smutnej psí pohled...;)
Napsal: 2.5.2007 20:47
od SneZhulak
Vzhledem k tomu že se tady propaguje žemlovka sem se rozhodl poskytnout recept dle mého gusta. Ale není žádnej experiment
Takže: Vezmete kuřecí prsíčka, naklepáte (nakrájíte) pokořeníte grilovacím kořením, (pokud je čas necháte uležet) a osmažíte na oleji. K tomu brambory takzvaně "z mikrovlnky". To se strčí brambory v takovým tom plastovým hrnci do mikrovlnky, za pět minut se vytáhnout, protřepají a dají zas do mikrovlnky (celkem 3x 5 minut) . Pak se to strčí na talíř a dá se na to spousta tatarky. NEJvětší laskomina

Napsal: 2.5.2007 20:49
od Vallun
SneZhulak - no, ale ta tatarka zcela zabije chuť masa...a ve výsledku nakonec si můžeš vzít suchej chleba a kopu tatarky a vyjde to na stejno:)
Napsal: 2.5.2007 20:55
od SneZhulak
Vallun píše:SneZhulak - no, ale ta tatarka zcela zabije chuť masa...a ve výsledku nakonec si můžeš vzít suchej chleba a kopu tatarky a vyjde to na stejno:)
Jde o to jaká tatarka, já používám obyčejnou, bez bylinek a podobnejch hovadin, která má velmi jemnou, dokreslující chuť. A každej ví jaký množství mu sedí.
Napsal: 2.5.2007 20:58
od Vallun
SneZhulak píše:Vallun píše:SneZhulak - no, ale ta tatarka zcela zabije chuť masa...a ve výsledku nakonec si můžeš vzít suchej chleba a kopu tatarky a vyjde to na stejno:)
Jde o to jaká tatarka, já používám obyčejnou, bez bylinek a podobnejch hovadin, která má velmi jemnou, dokreslující chuť. A každej ví jaký množství mu sedí.
Tim hůř, nemohu si pomoct, ale každá tatarka především zastírá chuť jídla a o její zdravosti by se dalo taky dosti napsat, že?:)
Napsal: 2.5.2007 20:59
od Sadako
Tady se to sešlo.
Zakysaná smetana (jakákoliv smetana) = ZLO.
Tatarka = ZLO.
Buchtičky se šodó = tak to jsem jednou jen viděla, ta omáčka vypadala jako vyzvracený sýr.
Momentálně večeřím brambory s brokolicí, rajčaty a chilli omáčkou.
