Stránka 57 z 70

Napsal: 5.5.2007 18:27
od Neferit Sr.
Dobře - místo zavírání lidí si dosaď termín - KRIMINALIZACE LIDÍ -. Jinak si myslím, že nemusím měnit na svém pohledu nic.

Napsal: 5.5.2007 19:22
od Vallun
Neferit Sr. píše:Dobře - místo zavírání lidí si dosaď termín - KRIMINALIZACE LIDÍ -. Jinak si myslím, že nemusím měnit na svém pohledu nic.
Lidi, kteří vážně ubližují svým dětem si kriminalizaci imho zaslouží...

Tím netvrdím,že každé odpírání masa je vážné ubližování, ale in concreto tomu tak zřejmě bylo. Ale i kdyby to bylo obráceně - to dítě nemohlo jíst maso ze zdravotních důvodů, o kterých by rodiče věděly - a bylo mu vnucováno, z čehož by nastaly vážné zdravotní následky, tak by měla státní moc jednat - a ve vyspělé demorkacii se i "obyčejné" odebrání dítěte provádí formou opatření soudu - aby byla zaručena vysoká míra ochrany práv dítěte ale i rodičů - a obvykle soudu trestního, který má většinou nepřetržité služby...

Obecně taky nepreferuji maximalizaci kriminálního postihu - např. proto jsem velkým odpurcem Šámalova trestního zákoníku - ovšem v tomto případě tuto nepřímou kriminalizaci schvaluji - pokud to znamená, že se odebrání dítěte řeší cestou umožňujísí soudní kontrolu ve kteroukoliv denní i noční dobu...

Napsal: 6.5.2007 2:43
od yenn
Ad žemlovka - vynikající moučník. Máma dělá variantu s mletým mákem pod horní vrstvou rohlíků a lepší jsem dosud nejedl. Ve skutečnosti jej jen minimum sladkých jídel chutnějších než žemlovka.

Ad majonéza (tatarka) - tu bych si mohl zařadit do profilu mezi zájmy 8-)

Napsal: 26.9.2007 18:08
od sevencreature
Neznáte někdo recept na červené zelí s povidlím? Jen mě zajímá, jestli je tam nějaký háček nebo tak :think:

Docela mi zachutnala kombinace kachna na medu a k tomu červené zelí s povidlím a vínem :-)

Napsal: 26.9.2007 18:13
od Hamster
co je sakra povidlí? :shock:

Napsal: 26.9.2007 18:29
od Carlos
Že by jednotné číslo od povidel? :-)

Napsal: 26.9.2007 18:34
od Hamster
Carlos píše:Že by jednotné číslo od povidel? :-)
Takže zelí s jednou základní částicí povidel? To zní jako docela exotická strava, co si 7c dopřává. :-D

Napsal: 26.9.2007 19:24
od sevencreature
Hamster: Že bych celý život žil ve lži? :shock: Wow. No, každopádně bych od češtinářského OT odpočil ke švestkové praxi :twisted:

OT: Povidlí, 7. pád s povidlím tady (na Vysočině), pokud je mi známo běžně používáme :think: Můžeš sem uspořádat křížovou výpravu (zakalená Pravidla pravopisu, ostré tužky a teplé oblečení doporučuji nezapomenout :-) ).

A zpět k receptu - neznáte někdo?

Napsal: 26.9.2007 19:28
od Hamster
Jo na vysočině, tak to v pohodě... :lol:

O pravopisné tažení mi nejde. Jen jsem se s tímhle výrazem setkal poprvé. (a doufám, že naposled ;-))

Napsal: 26.9.2007 22:35
od Sirine
-červené zelí ke kachně znám jen to s jablky a (eventuelně) křenem...

-povidla pak s perníkem ke zvěřině... ;-) 8-) :lol:

Napsal: 27.9.2007 11:49
od Neferit Sr.
Já znám povidlovou omáčku s knedlíkem a uzeným. Zní to divně ale je to velice dobré. Valaši by mohli vykládat.

Napsal: 27.9.2007 12:16
od Morty
a tie povidle su po slovensky co? :shock:

Napsal: 27.9.2007 12:21
od yenn
Neferit Sr.: Já znám švestkovou omáčku, která se afaik dělá z povidel, čili to bude zřejmě totéž, co máš na mysli ty. Doma ji ovšem jíme jen s knedlíkem (bez uzeného) a je ukrutně dobrá :-P

xRage: Lekvár.

Napsal: 27.9.2007 12:21
od Jab
xRage píše:a tie povidle su po slovensky co? :shock:
Taková švestková marmeláda jakoby...

Napsal: 27.9.2007 16:01
od Cozzinnni
Povidla moc nemusím, ale nejlepší jídlo, co jsem kdy jedl, byla hořická masová směs s klobásou. JÁ CHCI JEŠTĚ! :pray: