Domácí mazlíčci a zvířectvo všeobecně
Moderátoři: Sadako, sevencreature
- necrotising_
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Naše kočky stejně ven nechodí, válí se po řád u televize. Všechny tři 

Naposledy upravil(a) Bodkin dne 3.3.2006 0:07, celkem upraveno 1 x.
SKOČTE ŠIPKOU DO MUŠLE, JEZTE KAŠI S MRKVÍ.
JENOM JÁ JSEM NAŽIVU; VY JSTE VŠICHNI MRTVÍ.
JENOM JÁ JSEM NAŽIVU; VY JSTE VŠICHNI MRTVÍ.
Větší hrozba než pandemie chřipky je lidská stupidita, škoda jen, že proti tomu se očkovat nedá.Ajantis_CG_thief píše: taky jsem zvedav, jestli se z toho vyklube neco vic... Spis cekam, ze ne, a prijde "hrozba" nejake nove, jeste nebezpecnejsi pandemie

- Frosty
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Tak tak - na možnost případné mutace by jste zapomínat neměli... Celkem by mě zajímalo, jestli ti z vás, kteří jsou teď 'naprosto v klidu' - byly stejně v klidu, když se tahle chřipka objevila v Číně poprvé a mrtví se najednou začali počítat na desítky....
Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...
- Sadako
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Frosty: Já jsem v klidu, ať se jedná o SARS, ptačí chřipku, "klasickou" chřipku, cokoliv
WHO & spol. nedělají už x let nic, než že straší pandemií tu toho, tu onoho a NIC. Akorát farmaceutické firmy si mastí kapsy na strachu lidí 

Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
- Frosty
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
No což o to - já si taktéž žádné přípravky, léky apod. nekupuji (naopak z gustem kupuji rapidně zlevněné kuřecí maso
) - tedy v tomto ohledu jsem taky v klidu, ale jde o to, že je tu další virus, který se zatím nikomu pořádně nepodařilo zpacifikovat. Z čehož samozřejmě nevyšiluji
, ale že by mi to na klidu přidalo, to se také říci nedá...
Eh - teď koukám - solidní OT
EDIT: KOFi: no je pravda, že původem debaty byla PTAČÍ chřipka, ale teď už se tu spíše rozebírá její dopad na člověka, farmaceutologicko-konspirační teorie atd.

Eh - teď koukám - solidní OT

EDIT: KOFi: no je pravda, že původem debaty byla PTAČÍ chřipka, ale teď už se tu spíše rozebírá její dopad na člověka, farmaceutologicko-konspirační teorie atd.

Naposledy upravil(a) Frosty dne 3.3.2006 13:05, celkem upraveno 1 x.
Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...
Stačí když maso upravíš při teplotě 70 C, což je teplota která vir zlikviduje, tak to alespoň tvrdilo několik odborníků. Bod varu vody je 100 C a při tepelné úpravě masa v troubě se peče maso při cca 200 C, což je víc než dost. Pokud tedy člověk nejí nedopečené maso, což těžko někdo udělá, tak mu nic nehrozí.AlieN píše:ten pták nemusí být syrový, stačí když není pořádně propečený, už na to pár lidí umřelo
Tahle možnost je horší a nehodlám ji podceňovat. Nedávno jsem četl pěknou knížku od K.Bergdolta : Černá smrt v Evropě. Pojednává o morové epidemi, která počala r. 1348 a Evropou se pak táhla ještě pěknou dekádu. To bylo něco. Dnes s pokrokem medicíny je pandemie sice nebezpečím, ale ne něčím takovým, abychom se museli zabarikádovat v domě, nebo prchnout na venkov.AlieN píše:ze současné ptačí chřipky pandemie asi vzniknout nemůže, ale jestli zmutuje a začne se šířit jako normální chřipka (tzn. vzduchem a mezi lidima) tak teprv začne ta pravá sranda
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Asi tak. Obecně se ale vždycky musí překročit tahle teplota (hehe, no někteří brigádníci to můžou občas trochu odfláknoutGeralt píše:Stačí když maso upravíš při teplotě 70 C, což je teplota která vir zlikviduje, tak to alespoň tvrdilo několik odborníků.

Takže bych nedoporučoval (pokud chcete mít větší jistotu (heh to je výraz)) kupovat grilovaná kuřata v Tescu nebo v různých pouličních stáncích (no to bych nedoporučoval i kdyby tu neřádila ta chřipka - znám víc lidí, kteří takhle dostali Salmonelu případně něco podobného

Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.