Stránka 63 z 70

Napsal: 23.11.2007 9:45
od corle
Neferit Sr. píše:Tygří maso? :?: Co to je? :?:
na prípravu potrebujeme pre 1 osobu cca 40 deka panenky najlepšie z mladého tigra :lol: :lol:

ale hovno je to čína a robí sa z bravčového karé.... ono mäso nieje až tak dôležité ako ten nálev resp. pác do ktorého sa nakladá a získa tak jedinečnú chuť - u mňa vedie kombinácia zo spomínaným bravčovým karé.

Napsal: 23.11.2007 10:55
od Neferit Sr.
Uličníku :!: Akle jo nemáš přesnější recept? Vyzkoušel bych ho. Ale jinak příteli mezi námi - nejlepší je stejně smažený sejra.

Napsal: 23.11.2007 15:40
od Morty
Senior: morku? Vcera bol den vdakyvzdania, oslavoval si ci co :lol:

edit: A aj ja hlasujem za cinu... Jedine jedlo kde milujem tepelne upravenu zeleninu ;-) A este ked sa to spravi pikantne :drool:

Napsal: 23.11.2007 22:19
od Neferit Sr.
xRage - jakou morku? já psal o :-D vypražanom syre.

Napsal: 23.11.2007 23:48
od Morty
Senior: vedla, ja som myslel Valluna :lol:

Napsal: 24.11.2007 1:06
od Vallun
xRage píše:Senior: vedla, ja som myslel Valluna :lol:
morka je po vašem krůta ne? já myslel morek jako morek - krvetvorný obsah dlouhých kostí velkých savců. (resp. mají to i třeba ptáci, ale jiné a méně chutné.) Jedná se skoro o koncentrovaný tuk, ale je to mňamka:)

Napsal: 24.11.2007 11:09
od Morty
Aha, mno ja som myslel poanglicky, ze turkey :lol:

Inak uz ste to niekto jedol to ich klasicke jedlo na den vdakyvzdania? Moriak na brusnicovej omacke?

Napsal: 25.11.2007 15:45
od Sirine
-včera jsme po výletě na Praděd zavítali do jedné hospůdky v Karlově a trefili jsme na francouzskou kuchyni....propadla jsem citronovému koláči !!! :oops: 8-)

Napsal: 25.11.2007 17:04
od Vanda
Sirine píše:-včera jsme po výletě na Praděd zavítali do jedné hospůdky v Karlově a trefili jsme na francouzskou kuchyni....propadla jsem citronovému koláči !!! :oops: 8-)
Přemýšlím, jestli já jsem tam taky nebyla. Není to taková hospoda jakoby ve statku? Já že příští rok jedem určitě na Praděd, tak po které hospodě se mám ptát. ;-)

Napsal: 27.11.2007 14:53
od Sirine
-jmenuje se to penzion Stodola a obadvakráte, co jsme tam byly, byla tma, takže jak vypadá zvenku, vlastně nevím...ovšem vaří tam moc dobře a obsluha je příjemná a milá - zase jednou spokojenost :lol:

Napsal: 27.11.2007 15:24
od Neferit Sr.
A jakýho tam dělají smaženýho sejra? :?:

Napsal: 28.11.2007 1:37
od Vanda
Neferit Sr. píše:A jakýho tam dělají smaženýho sejra? :?:
Tak to nevím, ale jestli je to ono. Tak tam jsem si dávala "Játra pana starosty" na čež mě slečna servírka upozornila, že ty játra jsou vepřová. Hbitě jsem odpověděla, že jsem ani nečekala, že opravdu budou pana starosty. :-D
Všichni se smáli, jen ta slečna servírka nějak moc ne. :snooty:

Napsal: 28.11.2007 6:54
od Neferit Sr.
Jakýsi játra pana starosty dělají i u nás. Jednou jsem požadoval kanibalský chod a málem jsem byl vyveden. Jsou to citlivky. Když něco takhle blbě pojmenují, tak se nemůžou divit že si z toho lidi dělal šoufky. A oni se divěj.

Napsal: 1.12.2007 17:03
od Sirine
)
Neferit Sr. píše:A jakýho tam dělají smaženýho sejra? :?:
- tlustý, jen jemně tahavý, dle chuti i barvy kvalitní (žádný levný šunt), osmažený do zlatova - ochutnala jsem z cácorčina talíře a musím říct, že lepší mají málokde (a že jsem těch sýru za vandráckého mládí měla ;-)
jinak:
- plněná paprika s luskem šikovně ogrilovaným - zajímavě dobré :lol:
- zelňačka jedna báseň (i s masem) :lol:
- gulášek v chlebu dobrá volba :lol:
- jo - ale kačena je ovšem kačena (dvojí zelí, knedlíky bramborové i s uzeným)

-achich - ale ten citronový koláč :!: báseň a fantasie ;-) :lol:

Napsal: 1.12.2007 17:53
od Neferit Sr.
Sirine -to zní neuvěřitelně dobře. Dostal jsem na něj chuť.

Jinak zelňačku jsem jedl strašně dobrou na Slovensku v obci Rajecká Lesná. Za jedno je tam naprosto neuvěřitelně krásný Betlém a přírodní Křížová cesta. Ten Betlém je fakt něco impozantního.

Je tam domácká restaurace. Ta zelňačka to byla excelentní lahůdka. Dva druhy zelí - kvašené a sterilované, tři druhy masa - klobáska, uzené a mleté vepřové, kousky paprik a hodně smetany. S čerstvýn rohlíkem velmi dobré. Takhle bych to neuvařil.

A ta plněná paprika byla s rajskou a knedlíkem? Nebo nějak jinak? Grilovaní mi s touto klasickou sestavou nesedí.